Kebocoran: Xiaomi Watch 2 Pro disertakan dengan OS Wear Google

33
NextPit jam tangan xiaomi s1 pro mahkota butang sisi
© nextpit

Pengilang Cina Xiaomi akan mempersembahkan Xiaomi 13T dan 13 T Pro kepada kami minggu depan pada hari Selasa, 26 September. Selain telefon, syarikat itu membayangkan X (dahulunya Twitter) dengan video penggoda kecil untuk Xiaomi Watch 2 Pro, yang akan kini muncul dengan Wear OS by Google.

  • Baca juga: Jam tangan pintar terbaik tahun ini!

Akhirnya Xiaomi Wear OS

Sudah pada pengeluaran dua Huawei Watch GT 4 minggu lepas, kami terkejut dengan harga kemasukan yang rendah sebanyak 249 euro (lebih kurang $270). Tetapi Xiaomi kini juga nampaknya mengikuti contoh ini, sekurang-kurangnya jika kita mahu mempercayainya tipster Arsène Lupin. Kerana dia mendakwa pada X bahawa Xiaomi Watch Pro 2 yang akan dibentangkan minggu depan akan mempunyai tanda harga yang sama—bermula pada 249.99 euro. Bagaimanapun, tweet itu tidak menyatakan secara jelas di negara Eropah jam tangan itu akan dilancarkan pada harga itu.

Bergantung pada konfigurasi (LTE/BT), harga antara 270 dan 330 Euro (290 ~ 350 USD) juga boleh dilihat dalam gambar yang turut diterbitkan oleh pembocor itu. Orang yang sama telah mengumumkan maklumat lanjut tentang 13 Septemberdi mana dikatakan, antara lain, bahawa Xiaomi Watch 2 Pro akan mempunyai Snapdragon W5+ Gen 1 dipasang dalam bekas keluli tahan karat yang diperakui untuk kalis air 5 ATM.

Di samping itu, akan terdapat 2 GB RAM dan 32 GB storan, dipasangkan dengan paparan AMOLED 1.43 inci (466 x 466 px), bateri 500 mAh dan, bergantung pada versi, tali kulit atau silikon.

Xiaomi Watch 2 Pro membocorkan imej dari Twitter

Kebocoran Xiaomi Watch 2 Pro. / © Xiaomi melalui Arsène Lupin

Sebagai tambahan kepada program latihan biasa (lebih daripada 150), Xiaomi Watch 2 Pro akan dilengkapi dengan penderia ECG (elektrokardiogram), jantung dan suhu. Yang terakhir ini amat penting dalam menjejak, atau meramalkan haid/ovulasi wanita. Topik yang telah dibincangkan secara meluas oleh Camila, dengan bantuan Apple Watch 8 dan Samsung Galaxy Watch.

  • Sangat berbaloi untuk dibaca: Inilah sebabnya kita harus menjejaki kitaran haid kita

Xiaomi sendiri kini turut terlibat dalam topik jam tangan pintar dan kini mengesahkan pada X, jam tangan pintar dengan sistem operasi Google Wear OS. Pada masa yang sama, Xiaomi menunjukkan acaranya minggu depan di Berlin. Jadi kita akan dapat melihat jam tangan di sana.

Ini akan menjadi keputusan yang sukar antara Xiaomi Watch 2 Pro dan jam tangan Wear OS yang lain—bukankah? Adakah anda telah membuat keputusan mengenainya? Tulis pendapat anda dalam komen di bawah!

Sumber:
Xiaomi

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya