Kejutan! Xiaomi 14 Dengan Snapdragon 8 Gen 3 Akan Dilancarkan Minggu Ini!

26
acara pelancaran xiaomi 14 01
© Xiaomi | edit oleh nextpit

Nampaknya Xiaomi sekali lagi akan memenangi perlumbaan untuk pemproses utama Qualcomm tahun ini. Pengeluar China itu kini secara mengejutkan mengumumkan di rangkaian sosial China Sina Weibo bahawa mereka bukan sahaja akan mempersembahkan sistem operasi baharu HyperOS secara rasmi pada Khamis depan, tetapi juga Xiaomi 14 dan Xiaomi 14 Pro!

  • Baca juga: Telefon pintar perdana terbaharu—dipilih sendiri oleh pasukan editorial nextpit!

Xiaomi 14 dan Xiaomi 14 Pro

Xiaomi baru sahaja mengumumkan di media sosial China Sina Weibo bahawa, yang mengejutkan kami, mereka akan mempersembahkan Xiaomi 14 dan 14 Pro secara rasmi minggu ini, pada hari Khamis, 26 Oktober pada 19:00 waktu tempatan (13:00 CEST, 4 pagi PST ). Hakikat bahawa kedua-dua telefon pintar utama akan dihantar dengan antara muka pengguna HyperOS baharu telah diumumkan sebelum ini. Menurut khabar angin, kedua-dua telefon pintar utama itu akan dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 3, yang masih belum rasmi lagi.

Qualcomm dijangka mempersembahkan pemproses perdana baharu esok, 24 Oktober, 12j Waktu Pasifik (21:00 CEST) di Sidang Kemuncak Snapdragon Hawaii.

Jam Tangan Xiaomi S3

Sebagai tambahan kepada dua telefon pintar utama, syarikat China itu juga akan mempersembahkan Xiaomi Watch S3. Sekurang-kurangnya juga sudah menyeluruh didedahkan pada rangkaian Cina. Dan jam tangan pintar ini, yang turut dimuatkan dengan HyperOS, akan menggembirakan pelanggan dengan bezel boleh tukar, yang dijangka menyertakan dail.

Imej penggoda Xiaomi Watch S3

Sebagai tambahan kepada Xiaomi 14 (Pro), kumpulan itu akan mempersembahkan Xiaomi Watch S3 pada acara pelancaran. / © Xiaomi

Sama ada jam tangan pintar, seperti kedua-dua telefon pintar itu, akan dijalankan pada sistem pengendalian Android 14 Google—dalam kes jam tangan pintar, Watch OS 4.0—belum lagi diumumkan. Setakat ini, Xiaomi memaklumkan mengenai paparan AMOLED 1.43 inci dengan 326 PPI dan kadar penyegaran 60 Hz. Xiaomi Watch S3, yang boleh didapati dalam warna hitam atau perak, sepatutnya mempunyai kecerahan sehingga 600 nits dan boleh didapati dengan modem 4G (eSIM).

Saya rasa kita perlu menunggu sehingga 2024 untuk dapat membeli dua telefon pintar Android serta jam tangan pintar. Lagipun, kami baru sahaja mendapat Xiaomi 13T dan Xiaomi 13T Pro (semakan).

Jadi, apakah pendapat pertama anda tentang dua telefon pintar Xiaomi 14 dan Xiaomi Watch S3? Jangan ragu untuk menulis pendapat anda di bawah dalam ulasan!


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya