Keluaran OnePlus 12 Lebih Luas Mungkin Dimulakan Lebih Awal Daripada OnePlus 11

28
Tangan konsep oneplus 11 NextPit
© nextpit

Kewujudan OnePlus 12 sudah diketahui melalui pelbagai kebocoran. Spesifikasinya yang lebih besar bahkan telah didedahkan baru-baru ini, termasuk peningkatan bateri besar dan lelaran reka bentuk kecil. Kini, laporan baharu menyediakan butiran mengenai pelancaran global peranti itu sambil membayangkan kemungkinan tarikh keluarannya, yang mungkin berlaku lebih awal berbanding jadual OnePlus 11.

Antara segelintir telefon utama Androids yang dijangka dikeluarkan pada penghujung tahun ini ialah OnePlus 12. Walau bagaimanapun, ia juga paling banyak bocor walaupun ia sepatutnya dilancarkan beberapa bulan dari sekarang.

  • Baca juga: Telefon kamera terbaik di bawah $1000 pada tahun 2023

Tarikh keluaran global OnePlus 12

Menurut pembocor yang kerap Max Jambor, yang juga merupakan sumber yang berkongsi butiran pelancaran China yang didakwa, OnePlus merancang untuk mengumumkan secara global OnePlus 12 pada Januari 2024. Ini akan meletakkan masa sebulan lewat daripada acara tempatan, yang dijangka dijadualkan pada Disember tahun ini.

Pelancaran global biasanya bermakna permulaan ketersediaan telefon bimbit, jadi kemungkinan OnePlus 12 akan memasuki kedai tepat pada hari pengumuman, sama seperti kes OnePlus 11 (semakan).

Gambar OnePlus 12

Gambar bocor OnePlus 12 menunjukkan peletakan butangnya. / © OnLeaks / SmartPrix

Mengenai spesifikasi, OnePlus 12 dikhabarkan akan mendapatkan penambahbaikan perkakasan utama. Penembak tiga belakang dikatakan menggunakan kamera periskop sambil mengekalkan penjenamaan Hasselblad. Secara dalaman, peranti ini akan dilengkapi dengan SoC Snapdragon 8 Gen 3 yang lebih berkuasa dan cekap dipadankan dengan 16 GB RAM LPDDR5X dan storan UFS 4.0.

Pada masa yang sama, kapasiti bateri dikhabarkan meningkat daripada 5000 mAh kepada 5400 mAh. Kelajuan pengecasan dinilai untuk dikekalkan pada 100 watt berwayar dan 50 watt secara wayarles. OnePlus 12 akan berjalan pada Android 14 OS yang akan mempunyai kulit Oxygen OS 14 di atas.

Adakah OnePlus 12 nampaknya berbaloi untuk ditunggu? Adakah anda merancang untuk mendapatkan satu? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Twitter.com/u/MaxJamb