Kemas kini Android 13 tiba pada Galaxy Z Fold 4 & Flip 4

110
NextPit Kamera Samsung Galaxy Z Fold 4 Lipat
© NextPit

Berikutan keluaran OneUI 5.0 berdasarkan Android 13 untuk model Galaxy S22 (Ultra) yang tidak berkunci di AS, Samsung hari ini mengumumkan bahawa kemas kini utama akan dilancarkan ke Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4. Dengan kemas kini itu, syarikat Korea Selatan menyelesaikan kemas kini kepada rangkaian perdana 2022nya.

Kemas kini telah tersedia untuk penguji beta sebagai versi pasti minggu lepas. Hanya hari ini bahawa One UI 5 yang stabil telah dipilih kepada pengguna awam bermula dengan kawasan asal Samsung di Korea Selatan. Sejajar dengan itu, ketersediaan ke wilayah lain dijangka menyusul selepas itu termasuk di negeri.

  • Baca juga: Kajian Samsung One UI 5

Ciri baharu dengan One UI 5 pada Android 13 OS

Di samping tampung keselamatan November 2022, kemas kini ini membawa ciri menarik seperti widget boleh tindanan, kertas dinding yang luas dan kebolehsesuaian skrin kunci serta papan kekunci yang lebih intuitif. Terdapat juga penambahbaikan dalam pengurusan keselamatan dan privasi serta pengenalan ciri Panggilan Teks Bixby.

  • Lihat bila telefon dan tablet Galaxy lain akan dikemas kini kepada Android 13

Samsung juga sedang mengemas kini Galaxy A52 5G yang dikeluarkan pada awal 2021. Perisian tegar tersedia di Rusia walaupun ia akan muncul untuk pengguna di negara lain dalam masa terdekat.

Cara mengemas kini kepada Android 13 pada Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4

Jika anda tidak diberitahu, anda boleh menyemak dan mengemas kini secara manual dengan pergi ke tetapan dan mencari kemas kini perisian. Sebagai alternatif, pergi ke Tetapan > Kemas Kini Perisian > ketik Muat turun dan Pasang jika tersedia. Adalah disyorkan untuk menyambung ke Wi-Fi dan memasangkan telefon anda semasa menaik taraf.

Lebih penting lagi, NextPit menyediakan penjejak perisian Android 13 untuk telefon pintar utama di pasaran. Sudah tentu, kami akan mengemas kini senarai jika terdapat kemajuan di sepanjang jalan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
GSMArena