Kemas Kini Besar Boleh Membetulkan Kabur Kamera dan HDR pada Samsung Galaxy S23

34
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 12
© nextpit

Samsung telah mula melancarkan kemas kini keselamatan Jun untuk Galaxy S23 (Plus) dan Galaxy S23 Ultra (ulasan) hari ini. Tidak seperti tampung keselamatan baru-baru ini dalam beberapa bulan lalu, perisian tegar semasa disertakan dengan beberapa pembetulan pepijat dan penambahbaikan pada perisian dan perkakasan untuk ketiga-tiga peranti itu.

Kemas kini terkini datang dalam nombor binaan S911BXXS1AWD1 di bawah One UI 5.1 Samsung, yang masih berasaskan Android 13 OS. Nampaknya, ia adalah tip yang cukup besar pada saiz 2.2 GB secara keseluruhan dan akan dihantar sebagai kemas kini melalui udara (OTA) untuk barisan Samsung Galaxy S23.

  • Baca juga: Bagaimana untuk mengaktifkan ciri tersembunyi terbaik UI Samsung One?

Kemungkinan pembetulan untuk masalah kamera Samsung Galaxy S23

Selain ringkasan itu, Samsung tidak memberikan nota keluaran penuh. Walau bagaimanapun, diharapkan perisian ini menangani masalah ketara untuk peranti ini. Sebelum ini telah dilaporkan bahawa pengguna melihat kesan halo di sekeliling subjek apabila mengambil foto HDR. Samsung nampaknya telah mengesahkan pada masa itu bahawa mereka akan menyampaikan pembetulan mengenainya.

Satu lagi kesalahan berkaitan kamera yang diakui oleh Samsung sebelum ini ialah ‘pisang-kabur’ yang terkenal atau imej mendapat kawasan tidak fokus bulat atau elips. Ia telah menjejaskan beberapa pengguna sejak dilancarkan dan sehingga kini, ia tidak dapat diselesaikan. Malangnya, masih tidak jelas sama ada ia akan diperbaiki dengan perisian tegar ini.

  • Jangan ketinggalan: Bagaimana untuk menangkap jejak bintang yang menghipnotis menggunakan Galaxy S23?

Kemas kini tersedia melalui keluaran berperingkat dan telah dilakukan di beberapa negara dan wilayah, termasuk, tetapi tidak terhad kepada Indonesia, Filipina dan Malaysia. Dan bergantung pada pembawa rangkaian anda, anda mungkin mendapatkannya dalam tempoh seminggu atau pada hujung minggu paling awal.

One UI Watch 5 Beta 2 membetulkan bateri dan kuasa ketinggalan

Di samping lelaran perisian biasa untuk telefon bimbit, gergasi teknologi Korea Selatan itu juga telah melancarkan Beta 2 One UI 5 Watch untuk Galaxy 4 dan Galaxy Watch 5. Ini dibina berdasarkan beta pertama sambil turut menyelesaikan isu seperti bateri semakin meningkat. lebih cepat habis, mula ketinggalan selepas dihidupkan, dan Samsung Pay yang rosak, antara lain. Ia tersedia untuk pengguna aplikasi Samsung Members di Korea Selatan dan AS.

Adakah anda menggunakan salah satu telefon kamera Samsung Galaxy S23? Adakah anda mengalami sebarang masalah perisian setakat ini? Kongsi kepada kami pengalaman anda dalam komen.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Samsung