Kemas Kini Beta One UI 5 Watch Dikeluarkan Untuk Jam Tangan Samsung Galaxy

19
Semakan NextPit samsung Galaxy Watch 5 Pro
© nextpit

Berikutan pengumuman OS One UI 5 Watch pada bulan Mei, Samsung kini telah mula melancarkan beta pertama sistem pengendalian kepada model Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 5 Pro. Begini cara anda boleh mendaftar untuk program beta dan memasang kemas kini.


  • Baca juga: Cara menggunakan ciri pemantauan tekanan darah pada Samsung Galaxy Watch.

Samsung pada asalnya merancang untuk memulakan program beta One UI 5 Watch untuk jam tangan Galaxy yang serasi pada akhir Mei, tetapi ia telah ditangguhkan selama lebih seminggu kerana sebab yang tidak diketahui. Namun begitu, ketersediaan versi akhir mungkin akan diumumkan bersama pelancaran Galaxy Watch 6 yang akan datang pada bulan Julai.

Cara memuat turun dan memasang perisian beta One UI 5 Watch

Kemas kini beta One UI 5 Watch tersedia untuk duo Galaxy Watch 5 (ulasan) tahun lepas serta Galaxy Watch 4 dan Watch 4 Classic 2021. Jika anda menetap di Amerika Syarikat atau Korea Selatan dan memiliki mana-mana model jam tangan ini, anda boleh pergi ke apl Samsung Members untuk mendaftar dalam program ini. Selepas itu, pemasangan perisian tegar terkini boleh dilakukan melalui jam tangan atau aplikasi Galaxy Watch pada Android atau iPhone anda.

  • Jangan ketinggalan: Samsung merancang untuk mengaktifkan penderia suhu pada Galaxy Watch 5.
Kemas Kini Perisian Samsung One UI 5 Watch

Samsung One UI 5.0 Watch memperkenalkan Sleep Insights UI dan Sleep Coach baharu. / © Samsung, Edit oleh NextPit

Ciri baharu dalam One UI 5 Watch Beta: Pemasa, maklumat perubatan, folder, dsb.

Jam Tangan One UI 5 Samsung adalah berdasarkan Wear OS 3.5 Google. Antara ciri yang akan ditambah ialah penjejakan tidur yang dipertingkatkan, laluan dikembangkan dalam GPS dan peta serta zon kadar denyutan jantung yang diperibadikan. Yang terakhir adalah penting untuk atlet apabila mereka menguruskan senaman dan latihan mereka kerana ia membolehkan mereka memilih mod tertentu bersama-sama dengan pandangan terperinci hasil senaman.

Walau bagaimanapun, tidak semua perubahan dan ciri yang disenaraikan akan dihantar dengan beta pertama. Seperti yang diserlahkan dalam nota keluaran semasa, kemas kini hanya termasuk sokongan sehingga 20 pemasa, maklumat perubatan yang dilampirkan untuk SOS kecemasan, gerak isyarat baharu untuk mengawal jam tangan anda dan mengatur apl dalam folder. Selain itu, terdapat juga apl diagnosis yang diperluaskan untuk jam tangan, membolehkan anda mengetahui butiran seperti kesihatan bateri dan baki storan yang tersedia.

Adakah anda bercadang untuk menyertai program beta Samsung One UI Watch? Antara ciri baharu yang manakah anda tidak sabar menunggu untuk diuji? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.