Kemas kini iOS 16.2 menjadikan paparan iPhone 14 Pro sentiasa hidup seperti Android

99
Ujian Semakan NextPit Apple iPhone 14 Pro
© NextPit

Paparan sentiasa hidup telah diperkenalkan dengan iPhone 14 Pro dan Pro Max selepas ciri tersebut hadir dengan telefon pintar Android selama bertahun-tahun. Walaupun niat Apple adalah untuk menambah kefungsian pada iPhone, ciri ini tidak dinikmati oleh ramai kerana isu seperti terlalu terang dan mempunyai kebolehubahsuaian terhad. Apple nampaknya membetulkannya pada iOS 16.2.

Apple telah mula menghantar iOS 16.2 beta 3 kepada pembangun dan orang dalam. Salah satu perubahan utama kemas kini perisian ini termasuk dua suis tambahan kepada bahagian paparan sentiasa hidup yang sebelum ini menempatkan satu pilihan untuk menghidupkan atau mematikan sepenuhnya ciri tersebut. Pengguna kini dibentangkan dengan togol untuk menunjukkan kertas dinding latar belakang dan pemberitahuan.

  • Baca juga: Bagaimana untuk mengalih keluar latar belakang daripada foto pada iPhone

Pada peranti yang menjalankan iOS 16.2 beta terbaharu, melumpuhkan kertas dinding akan mengalih keluar sebarang imej berwarna yang menghasilkan latar belakang hitam tulen pada skrin kunci dengan hanya masa dan widget kelihatan. Begitu juga, mematikan pemberitahuan akan mengalih keluar sebarang kandungan yang ditolak dari bahagian bawah tanpa mengira sama ada kertas dinding rancangan itu aktif atau tidak.

Ciri Mod Paparan Sentiasa Hidup Apple pada iPhone 14 Pro Max

Sentiasa Hidupkan meredupkan widget Skrin Kunci dan Kertas Dinding iPhone 14 Pro anda / © Apple / Tangkapan Skrin: NextPit

Tidak jelas sama ada pilihan ini adalah muktamad. Apple akhirnya boleh menukar atau menambah beberapa ciri bersama-sama dengannya. Tetapi memandangkan kami menggunakan beta ketiga iOS 16.2, adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini akan dikekalkan sehingga keluaran versi awam. Apple dijangka melancarkan yang terakhir pada bulan Disember.

Adakah anda menikmati ciri paparan iPhone 14 Pro (Max) semasa? Apakah perubahan atau penambahbaikan yang paling anda nantikan pada masa hadapan? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.