Kemas Kini iOS 17.2: Dua Ciri Ditunda Sehingga 2024

14
nextpit Apple iPhone 15 Pro Max Paparan
© nextpit

Seperti jam, Apple mengeluarkan versi terakhir iOS 17.2 kepada orang ramai seminggu selepas ia menghantar Calon Keluaran kepada pembangun dan penguji. Kebanyakan ciri yang disertakan dalam kemas kini telah diketahui melalui keluaran beta, seperti apl Jurnal dan rakaman video spatial. Walau bagaimanapun, dua ciri penting tidak berjaya dalam pemotongan perisian tegar terakhir.

Senarai main kolaboratif dalam Apple Music dan sokongan AirPlay untuk hotel telah digugurkan daripada iOS 17.2. Apple mengesahkan bahawa ini akan siap menjelang 2024, walaupun mereka tidak menyatakan sama ada kedua-duanya akan siap dalam iOS 17.3, yang dijangka pada Januari tahun depan.

  • Jangan ketinggalan ini: Petua dan helah iOS teratas yang perlu anda kuasai.

Senarai main kolaboratif dalam Apple Music

Mengenai ciri, senarai main kerjasama Apple Music membolehkan anda dan kenalan anda (termasuk ahli keluarga dan rakan) memilih senarai main yang boleh dikongsi. Beberapa fungsi yang disenaraikan termasuk ahli menambah atau mengalih keluar lagu serta mengulanginya. Malah bertindak balas terhadap pilihan lagu juga disokong.

Apa yang akan datang dalam iOS 17.2 ialah senarai main lagu kegemaran. Di samping itu, pengguna juga boleh membuat kegemaran album dan artis. Siri akan dapat mencari senarai main lagu kegemaran daripada pustaka dan memainkannya melalui arahan suara. Begitu juga, iOS juga mengesyorkan lagu dan artis berdasarkan senarai main anda.

Kemas kini Apple iOS 17.2 untuk iPhone menangguhkan senarai main kolaboratif dan hotel AirPlay

Apple menangguhkan senarai main kerjasama Apple Music dan sokongan AirPlay di hotel. / © Apple

AirPlay di hotel

Ciri menjanjikan lain yang ditangguhkan ialah AirPlay dalam sokongan hotel. Apple berkata ini akan dihantar pada 2024 dan akan tersedia di hotel dan resort terpilih tanpa memberikan sebarang garis masa yang pasti.

Setelah tersedia, AirPlay di hotel seharusnya membolehkan anda menyambung ke sistem audio dan video di bilik hotel melalui iPhone dan iPad anda. Prosesnya adalah mudah, memerlukan pengguna mengimbas kod QR yang dipaparkan pada TV pintar. Setelah menyambung, anda boleh menghantar kandungan multimedia ke peranti hiburan dalam bilik yang serupa dengan persediaan dengan pembesar suara pintar atau TV biasa.

Ciri dan pembetulan ditambahkan dalam iOS 17.2

Bagi ciri dalam iOS 17.2, kemas kini utama memperkenalkan banyak ciri baharu, tampung keselamatan dan pembetulan pepijat. Antaranya ialah apl Jurnal, rakaman video spatial untuk iPhone 15 Pro (ulasan) dan iPhone 15 Pro Max, pintasan Butang Tindakan baharu, pengaktifan pengecasan Qi2 untuk siri iPhone 13 dan iPhone 14, dan banyak lagi.

Tambahan pula, Apple sedang menangani isu pengecasan wayarles yang tidak stabil dengan peranti iPhone 15 dalam kenderaan terpilih. Sebagai tambahan kepada Pengesahan Kunci Kenalan iMessage baharu, terdapat banyak pembetulan keselamatan sedang digunakan dengan kemas kini ini, termasuk kelemahan dalam Cari Saya, Safari, Siri dan kernel.

Sebagai alternatif, anda boleh menemui ciri baharu yang lain dalam iOS 17.2 pada halaman hab utama kami di sini. Jika anda berminat untuk memasang iOS versi Beta Pembangun pada iPhone anda, rakan sekerja kami telah menyediakan panduan pemasangan.

Adakah anda telah mengemas kini kepada iOS 17 terkini? Apakah tambahan kegemaran anda? Tembak kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
epal