Kemas Kini iOS 17.3 Beta 2 Boleh Membatangkan iPhone Anda. Inilah Pembetulan Pantas

41
nextpit Semakan Ujian Paparan Apple iPhone 15
© nextpit

Jika anda mendaftar dalam program pembangun Apple, anda mungkin mahu memegang kuda anda sebelum mengemas kini mana-mana peranti anda. Apple menarik kemas kini iOS 17.3 Beta 2 terbaharu beberapa jam selepas ia disiarkan secara langsung. Sebabnya? Terdapat laporan bahawa perisian tegar itu merosakkan beberapa iPhone, di mana telefon bimbit yang terjejas mengalami masalah gelung but yang tidak terhingga.

  • Jangan ketinggalan ini: Petua dan helah iOS ringkas dan tersembunyi terbaik yang perlu anda ketahui

Syarikat itu dengan pantas mengeluarkan iOS 17.3 Beta kedua daripada pusat pembangun dan saluran melalui udara. Ia tidak menyebut bila perisian itu akan tersedia kepada pengguna semula. Walau bagaimanapun, kemungkinan pembaikan sedang dijalankan dan ujian perisian tegar selanjutnya akan dibuat sebelum menghantarnya kembali kepada penguji.

Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut, ramai pengguna telah melaporkan pada saluran yang berbeza bahawa iOS 17.3 beta kedua telah menghalang beberapa iPhone daripada berfungsi dengan baik. Terdapat mereka yang mendakwa iPhone 15 mereka (ulasan) kekal tersekat dengan roda gigi berkelip manakala yang lain mengalami gelung but semula yang tidak terhingga. Isu itu, yang punca utamanya disyaki telah mendayakan gerak isyarat Ketik Belakang, juga nampaknya menjejaskan model iPhone lama, termasuk iPhone 14.

Bagaimana untuk membetulkan iPhone yang tersekat dalam gelung but selepas mengemas kini kepada iOS 17.3 Beta 2

Telah disebutkan bahawa tetapan semula keras tidak akan menyelesaikan masalah. Sebaliknya, pengguna perlu melancarkan iPhone mereka ke dalam mod pemulihan dengan terlebih dahulu memasangkan ke komputer riba atau MacBook dan seterusnya memuat turun iOS 17.3 Beta 1 dalam format fail IPSW. Perisian tegar kemudiannya boleh dipasang melalui program pihak ketiga seperti Finder atau iMazing.Apple menambah Perlindungan Peranti Dicuri pada iOS 17.3

Perlindungan Peranti Dicuri Apple yang baharu menambah lapisan keselamatan tambahan apabila iPhone dan kod laluan anda dicuri. / © Apple

Sebagai permulaan, binaan beta awal iOS 17.3 termasuk ciri Peranti Dicuri. Ini adalah langkah keselamatan yang dipertingkatkan untuk mengelakkan iPhone yang dicuri dengan kod laluan terdedah daripada diambil alih sepenuhnya oleh individu. Ia menambahkan langkah tambahan seperti Face ID apabila mengakses akaun dan kata laluan Apple serta semasa menggunakan Apple Pay.

iOS 17.3 dijangka mengemas kini aplikasi Jurnal dan mod Video Spatial pada iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max yang diperkenalkan dalam iOS 17.2. Ciri senarai main kolaboratif pada Apple Music juga akan mendapat pulangan walaupun telah digugurkan daripada binaan iOS 17.2 RC.

Adakah anda menjalankan iOS 17.3 beta terbaharu pada iPhone anda? Adakah anda menghadapi masalah yang sama? Kongsi pengalaman anda dengan kami dalam komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Mastodon/u/Dalam