Kemas Kini iOS 17 Terkini Membetulkan Isu Terlalu Panas iPhone 15 Pro

68
nextpit Apple iPhone 15 Pro Max Paparan
© nextpit

Apple kini melancarkan kemas kini perisian iOS 17.0.3 yang kecil tetapi penting untuk iPhone 15 (semakan) dan iPhone 15 Pronya. Perisian tegar baharu dikatakan akan membetulkan isu terlalu panas yang dihadapi oleh sesetengah pengguna iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max (semakan) sejak dilancarkan.

  • Baca juga: Perbandingan kamera iPhone 15 Pro lwn iPhone 15 Pro Max

Apple menangani terlalu panas dengan kemas kini iOS 17.0.3 baharu

Kemas kini iOS 17 datang selepas pengeluar iPhone mengakui pepijat iOS 17 yang menyebabkan masalah terlalu panas pada akhir bulan lepas. Selain itu, aplikasi terpilih, seperti Instagram dan Uber, juga dikira sebagai membebankan cip A17 Pro baharu yang eksklusif untuk model iPhone Pro.

Terdapat beberapa peranti iPhone 15 yang dimatikan secara tidak dijangka disebabkan peningkatan haba walaupun tidak menjalankan apl dan permainan intensif. Rakan sekerja kami Fabi juga mengalami haba luar biasa daripada iPhone 15 Pro semasa mengecasnya. Lebih penting lagi, kes itu nampaknya terpencil pada model Pro dan tidak memberi kesan kepada iPhone 15 dan iPhone 15 Plus (semakan).

iPhone 15 Pro Max

Adakah iPhone 15 Pro Max, untuk sekali, benar-benar iPhone terbaik yang pernah dilancarkan oleh Apple? / © nextpit

Perisian tegar iOS 17 terkini nampaknya telah menangani kebimbangan utama, terutamanya untuk iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max. Walau bagaimanapun, masa akan menentukan sama ada Apple telah memadamkan sepenuhnya semua pepijat yang berkaitan dengan terlalu panas. Kami juga akan memantau dengan teliti peranti iPhone 15 kami selepas memasang perisian dan memberikan kemas kini mengenai perkara ini.

Jika anda menggunakan iPhone 15, anda akan menerima pemberitahuan untuk perisian tegar baharu dalam masa yang ditetapkan. Sebagai alternatif, anda boleh menyemak kemas kini secara manual dengan pergi ke Tetapan > Umum > Kemas kini perisian.

Apple juga mengeluarkan kemas kini serupa melalui iPadOS 17.0.3 untuk tablet iPad dan iPad Pro yang serasi serta serentak. Ini juga boleh dimuat turun secara manual daripada tetapan.

watchOS 10 beta mengaktifkan Dwiketik pada Watch Series 9 dan Watch Ultra 2

Selain daripada perisian standard, syarikat Cupertino terus menyampaikan program betanya dalam segmen. Penguji dan pembangun awam telah menerima iOS 17.1 beta kedua sebelum keluaran muktamad kepada semua orang pada akhir bulan.

Sementara itu, Apple Watch Series 9 dan Watch Ultra 2 (ulasan) juga akan mendapat ciri Double Tap melalui watchOS 10.1 beta. Kami telah menyediakan panduan tentang cara menggunakan ciri berasaskan gerak isyarat Dwi Ketik baharu.

Adakah anda menerima perisian tegar iOS 17.0.3 pada iPhone 15 anda? Adakah anda perasan sebarang perubahan ketara selepas mengemas kini? Kongsi dengan kami dalam komen.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya