Kemas Kini iOS Seterusnya Boleh Membetulkan Wi-Fi Lambat pada iPhone

32
nextpit iPhone 15 Pro Dynamic Island
© nextpit

Apple melancarkan iOS 17.1 bulan lepas, yang telah menambah ciri baharu bersama beberapa pembetulan pepijat pada iPhone. Walau bagaimanapun, beberapa isu tidak ditangani dengan kemas kini, seperti sambungan Wi-Fi yang perlahan dan terputus yang dihadapi oleh sesetengah pengguna iPhone sejak mengemas kini kepada iOS 17. Nampaknya penyelesaian itu mungkin dihantar melalui iOS 17.1.1 yang dijangka akan tersedia dalam minggu-minggu akan datang.

  • Baca juga: Petua dan kiat iOS teratas untuk menguasai iPhone anda

Berdasarkan log aktiviti yang dikesan oleh MacRumors, kini terdapat petunjuk bahawa Apple sedang menguji iOS 17.1.1. Walaupun ia tidak menunjukkan masa keluaran terakhir perisian tegar, kemas kini mungkin dihantar dalam beberapa minggu akan datang atau sebelum versi akhir iOS 17.2 dikeluarkan kepada umum.

Betulkan untuk Wi-Fi perlahan, pengecas kereta BMW dan mulakan semula secara tiba-tiba pada iPhone

Mengenai perubahan, tiada apa-apa lagi yang dimuktamadkan dengan perisian tegar ini setakat penulisan ini. Tetapi dipercayai bahawa Apple boleh menambah pembaikan yang diperlukan untuk kebimbangan berkaitan Wi-Fi yang berterusan untuk sesetengah pengguna. Ini disokong oleh fakta bahawa Apple telah memasukkan ubat yang sama dengan iOS 17.2 beta pada akhir Oktober.

Syarikat teknologi Cupertino juga mungkin memperkenalkan pembaikan kepada isu pad pengecas wayarles beberapa kereta BMW yang merosakkan gegelung pengecasan iPhone 15 baharu (ulasan) dan iPhone 15 Pro (ulasan). Apple sudah mengesahkan kewujudan masalah itu, jadi mereka mungkin menanganinya dengan kemas kini kecil yang akan datang.

Paparan Apple iPhone 15 diserlahkan

Walaupun bagus, paparan iPhone 15 masih terhad kepada kadar penyegaran 60 Hz. / © nextpit

Terdapat juga insiden pengguna menyedari iPhone mereka tiba-tiba dimulakan semula secara rawak pada waktu malam semasa tidur dan menetapkan semula peringatan penting dan jam penggera. Punca yang diketahui belum didiagnosis lagi, tetapi isu itu kelihatan lebih biasa dengan model iPhone 15. Oleh itu, dengan penyelesaian yang tiada daripada iOS 17.1, Apple mungkin menyediakan ini pada iOS 17.1.1 sebaliknya.

Adakah anda menjalankan iOS 17.1? Pernahkah anda melihat pepijat atau kebimbangan dengan perisian? Kongsi dengan kami penemuan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors