Kemas Kini Penurunan Ciri Piksel Kejutan Google Menambah Lebih Banyak Ciri AI

12
nextpit google pixel 8 belakang depan
© nextpit

Google mengumumkan penurunan ciri Pixel yang mengejutkan hari ini bersama-sama dengan jalur warna Mint baharu untuk Pixel 8 (ulasan). Kemas kini baharu mula mencecah peranti Pixel yang serasi hari ini, lebih sebulan daripada penurunan ciri terakhir, dan menambah banyak ciri baharu yang ketara, termasuk Circle to Search dan fungsi Pixel 8 Pro untuk mengukur suhu badan.

Termometer Pixel 8 Pro semakin berguna

Google Pixel 8 Pro (ulasan) tiba dengan penderia suhu baharu yang diletakkan pada visor kamera dan bersebelahan dengan denyar LED. Semasa pelancaran, penggunaan sensor telah agak terhad kepada bacaan suhu asas permukaan. Walau bagaimanapun, FDA telah memberikan kelulusan Google untuk menyepadukan termometer untuk tujuan berkaitan kesihatan.

  • Jangan terlepas: Cara menggunakan termometer Google Pixel 8 Pro

Pengguna Pixel 8 Pro kini boleh menggunakannya untuk merekod suhu badan, seperti mengesan demam. Data yang ditangkap juga boleh ditambah dan dilihat pada aplikasi mudah alih Fitbit.

Circle to Search datang ke Pixel 8

Dua ciri berasaskan AI turut hadir pada Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Pertama, Circle to Search ialah ciri baharu yang serupa dengan ciri yang disepadukan melalui Galaxy AI pada trio Galaxy S24. Ia telah disahkan akan ditambahkan pada duo Pixel 8 dan Google mengatakan ia tiba pada peranti ini pada 31 Januari.

Ciri Pixel 8 Google Circle to Search

Aktifkan ciri Google Pixel Circle to Search apabila menekan lama pada butang utama. / © Google

Pada asasnya, Bulatan ke Carian boleh dilancarkan dengan menekan lama butang utama atau bar gerak isyarat terlebih dahulu dan seterusnya mencipta gerak isyarat bulat pada objek pada skrin semasa anda. Ia memerlukan sambungan internet yang aktif kerana hasil yang dibentangkan adalah daripada carian Google.

Pixel 6 dan yang lebih baharu mendapat Magic Compose

Karang Ajaib telah tersedia dalam versi beta selama berbulan-bulan, tetapi ia kini bergraduat dengan penurunan ciri Pixel terbaharu. Alat ini menggunakan AI generatif untuk mengubah mesej serta mencadangkan balasan pintar dan pengguna boleh memilih mood atau gaya seperti formal, Shakespeare dan santai, antara lain.

Ciri AI Karang Ajaib Google

Karang Ajaib Google tersedia pada Pixel 6 dan model yang lebih baharu. / © Google

Ciri ini menyokong katalog Pixel 6, Pixel 7 dan Pixel 8 Google. Walau bagaimanapun, pada siri Pixel 8, Magic Compose memanfaatkan model Gemini Nano untuk hasil yang lebih baik dan pemprosesan tempatan yang lebih pantas.

Bertindak balas kepada mesej dengan Photomoji

Photomoji adalah serupa dengan Samsung Image Clipper dan alat penghilang latar belakang Apple. Ia membolehkan anda membuat emoji atau pelekat daripada imej dan menggunakannya untuk bertindak balas terhadap mesej. Ini tersedia untuk model Pixel 3a dan lebih baharu serta mana-mana peranti Android dengan sekurang-kurangnya 3 GB RAM melalui apl Mesej.

Apl Mesej Google mendapat ciri Photomoji

Anda boleh bertindak balas dalam mesej melalui ciri Photomoji baharu. / © Google

Ia berfungsi dengan menekan lama mesej di mana akan ada pilihan untuk “buat”. Selepas itu, mengetik butang ini membuka galeri untuk anda memilih foto di mana anda akan menjana Photomoji. Anda kemudian boleh menekan lama pada subjek dan photomoji yang dihasilkan disimpan dalam bahagian khusus untuk digunakan semula.

Kongsi Pantas kepada semua dan penukaran audio yang lancar untuk Pixel Watch

Pertama kali diumumkan tahun lepas, Quick Share akhirnya akan datang dengan penurunan ciri Pixel pada Januari. Ini menjenamakan semula Kongsi Berdekatan rakan ke rakan lama kepada Kongsi Pantas. Terdapat juga perubahan visual dalam antara muka dan rupa ciri tersebut. Ia pertama kali tiba pada peranti Pixel dan dirancang untuk diterima pakai oleh pengeluar lain mulai bulan Februari.

Pixel Watch dan Pixel Watch 2 (ulasan) juga mendapat perhatian daripada Google, dengan penukaran audio (ulasan) Pixel Buds Pro disokong dengan jam tangan pintar ini. Maksudnya, anda boleh menyambungkan Pixel Buds Pro 2 anda dengan Pixel Watch atau Watch 2 dan anda tidak perlu memutuskan sambungannya secara manual apabila bertukar kepada peranti sumber audio lain seperti telefon atau tablet Pixel.

Pixel 8 dan Pixel 8 Pro Google dalam warna Mint

Google intros mint Pixel 8 dan Pixel 8 Pro colorways / © Google

Pixel 8 Google dilancarkan dalam warna Mint baharu

Bersama-sama dengan pengumuman penurunan ciri Pixel, Google juga melancarkan jalur warna pudina baharu untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Warna dipadankan dengan bingkai dan visor, walaupun dalam warna yang berbeza. Google mengatakan Pixel 8 pudina akan tersedia daripada Google Store dan peruncit terpilih.

Apakah ciri penurunan ciri Pixel baharu kegemaran anda? Dan adakah anda menggali jalur warna pudina baharu Pixel 8? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.