Kembali ke Sekolah: Alat teknologi terbaik untuk kanak-kanak pada tahun 2021

104
Apl AndroidPIT untuk kanak-kanak shutterstock 172101419
© shutterstock

Sudahlah hari-hari yang anda perlukan untuk pergi ke sekolah hanyalah beberapa buku teks, buku nota dan beg galas. Kanak-kanak hari ini memerlukan lebih daripada kertas dan pen untuk meneruskan pendidikan sekolah/kolej. Malah, sudah menjadi satu keperluan untuk mereka didedahkan dengan teknologi dan gajet lebih awal. Dan lebih-lebih lagi semasa pandemik global di mana kelas dalam talian telah menjadi kebiasaan. Dalam artikel ini, kami menyenaraikan beberapa alat penting ‘kembali ke sekolah’ yang pasti anda perlu pertimbangkan untuk mendapatkan untuk anak anda.

Lompat ke:

Telefon pintar terbaik untuk kanak-kanak (lebih tua).

Walaupun kami tidak menjangkakan anda akan membeli anak anda yang berumur 10 tahun sebuah iPhone, jika anda adalah ibu bapa kepada seorang remaja yang bersedia untuk sekolah menengah atas, masa yang sesuai untuk membeli telefon pintar pertama mereka.

Walaupun kebanyakan mereka hampir pasti akan meminta anda membeli mereka iPhone 12 terbaharu, hakikatnya anda tidak perlu berbelanja besar untuk telefon baharu untuk anak remaja anda. Di bawah disenaraikan beberapa pilihan lain yang boleh anda pertimbangkan untuk membeli.

Samsung Galaxy S20 FE

gaya hidup samsung galaxy s20 fe

Samsung Galaxy S20 FE masih menghasilkan telefon pintar Android / © Samsung yang hebat

Ia mungkin tidak mempunyai penarikan semula jenama siri iPhone 12, tetapi tidak dapat dinafikan bahawa Samsung Galaxy S20 FE memang menghasilkan telefon pintar berkuasa yang akan berkhidmat untuk anak anda selama beberapa tahun – terima kasih kepada dasar kemas kini perisian baharu Samsung.

iPhone SE 2020

Jika anak remaja anda berkeras untuk menggunakan iPhone, cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menyerahkan iPhone SE 2020 kepada mereka. Dilancarkan tahun lepas, model ini agak berkuasa dan mempunyai banyak ciri untuk wang yang anda belanjakan padanya.

Dikuasakan oleh SoC A13 Bionic Apple sendiri, anda boleh mengharapkan telefon itu bertahan sekurang-kurangnya dua tahun tanpa perlu risau tentang kemas kini perisian atau isu lain.

Google Pixel 4a

Skrin NextPit Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 4a / © NextPit

Google mungkin sedang bersedia untuk melancarkan peranti siri Pixel 6 baharunya lewat tahun ini. Tetapi, model lamanya masih mempunyai banyak ciri dan juga telah menurunkan harga menjadikannya pilihan yang menarik.

Google Pixel 4a ialah salah satu peranti sedemikian dan pastinya akan menarik minat remaja yang mencari telefon pintar yang stabil dan direka dengan baik yang turut disertakan dengan perisian yang hebat dan ciri tertumpu kamera yang sangat baik.

Fon telinga terbaik untuk kanak-kanak

Fon Kepala Tanpa Wayar Pada Telinga Kanak-kanak JBL JR300BT

Fon Kepala Kanak-kanak JBL

Fon kepala JBL JR300BT jelas dibuat untuk kanak-kanak/ © JBL

Jika anda mempunyai seorang kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah, Fon Kepala Tanpa Wayar Pada Telinga Kanak-kanak JBL JR300BT memang membuat pilihan yang baik. USP produk ialah ia dibina dari bawah ke atas untuk kanak-kanak malah telah mengehadkan volumnya kepada maksimum 85dB untuk memastikan tahap pendengaran yang selamat pada setiap masa. Jika itu bukan semua produk menjanjikan ciri mesra kanak-kanak dan juga terdapat dalam banyak pilihan warna.

JLab – Fon Kepala Dalam Telinga Wayarles GO Air True

Fon Kepala Dalam Telinga Tanpa Wayar JLab – GO Air True ialah salah satu fon telinga Bluetooth 5.0 paling murah yang boleh anda beli hari ini. Tetapi hei, ia bukan seperti JLab telah berhemat pada kualiti bunyi pada ini.

Walaupun mereka pastinya bukan pengganti untuk TWS yang lebih mahal, prestasinya lebih boleh diterima untuk sesuatu yang berharga kurang daripada $50. Dan saya mesti menambah bahawa fon telinga itu juga kelihatan bagus.

Tablet terbaik untuk kanak-kanak

Apple 10.9″ iPad Air (Generasi Ke-4, 256GB, Wi-Fi Sahaja, Kelabu Angkasa)

warna apple ipad air 2020

Apple iPad terus menjadi tablet terbaik yang boleh dibeli dengan wang/ © Apple

Jika anda mempunyai anak remaja, mendapatkan mereka iPad mungkin merupakan pelaburan yang sangat baik. Bukan sahaja tablet ini boleh berfungsi sebagai alat pendidikan yang hebat, ia juga boleh berfungsi sebagai peranti hiburan yang sihat. iPad Air 10.0-inci yang berharga sekitar $700 menjadikan pilihan yang hebat sekarang.

Amazon Echo Dot Kids dengan Echo Glow

Pilihan lain yang boleh anda pertimbangkan untuk mendapatkan anak anda ialah edisi Amazon Echo Dot Kids Generasi Ke-4 dengan Echo Glow. Ini pada dasarnya adalah versi khusus kanak-kanak bagi pembesar suara Amazon Echo Do.

Pembesar suara ini memberikan akses kepada banyak kandungan mesra kanak-kanak termasuk beribu-ribu jam buku Boleh didengar mesra kanak-kanak, permainan interaktif dan kemahiran pendidikan. Ia juga dilengkapi dengan kawalan ibu bapa yang Mudah digunakan – menggunakan ibu bapa yang boleh menetapkan had masa harian, menapis lagu eksplisit dan menyemak aktiviti dalam Papan Pemuka Amazon Parent.

Notebook/ Chromebook Terbaik untuk kanak-kanak

Cip Apple 13.3″ MacBook Air M1 dengan Paparan Retina (Lewat 2020, Emas)

Awal tahun ini, Apple mengumumkan pelancaran barisan MacBook baharunya dengan cip M1 berasaskan ARM yang direka khas sendiri. Mesin yang dikemas kini mempunyai hayat bateri terkemuka kelas dan juga menawarkan prestasi yang hebat. Bagi remaja yang kembali ke sekolah atau memulakan tahun pertama mereka di kolej, MacBook Air berkuasa M1 pastinya boleh menjadi mesin yang hebat yang boleh memberi perkhidmatan kepada mereka untuk beberapa tahun akan datang.

Samsung – Galaxy Chromebook 2

Chromebook Samsung Galaxy 2

Tidakkah Chromebook Samsung Galaxy kelihatan menarik?/ © Samsung

Chromebook semakin popular setiap tahun dan mesin ini menghasilkan mesin yang hebat untuk pelajar. Chromebook yang menarik perhatian kami akhir-akhir ini ialah Samsung Galaxy Chromebook 2 yang menawarkan keseimbangan penampilan dan prestasi yang hebat. Walaupun ia bukan alat yang murah untuk dibeli, ia pasti telah bertambah baik berbanding pendahulunya dan hampir pasti akan menarik minat pelajar terutamanya kerana keupayaannya.

Energizer – Ultimate Lithium 20,000mAh Pengecas Mudah Alih Caj Cepat

Satu lagi alat penting yang mungkin diperlukan oleh anak anda yang akan pergi ke kolej ialah bank kuasa mudah alih yang membolehkan mereka mengecas semula telefon pintar dan tablet mereka dengan cepat. Antara yang terbaik yang menarik perhatian kami ialah pengecas mudah alih Energizer Ultimate 20,000 mAh.

Kami menyukai ini terutamanya kerana kapasitinya yang besar dan sokongan untuk standard pengecasan pantas seperti QuickCharge 3.0 dan USB PD 3.0. Produk ini boleh mengecas beberapa peranti dengan mudah pada masa yang sama dan juga mengambil masa yang sangat singkat untuk dicas sendiri.

Jam tangan pintar terbaik untuk kanak-kanak

Jam Tangan Pintar Kesihatan Lanjutan Fitbit Sense

Fitbit Sense telah wujud sejak sekian lama dan sebahagian besarnya berjaya memperoleh ulasan positif. Terima kasih kepada harganya yang sedikit lebih rendah berbanding dengan Galaxy dan Apple Watches, ia juga mendapati dirinya sebagai peminat yang baik.

Pada pendapat kami, Fitbit Sense menghasilkan jam pintar hebat yang penuh dengan hampir semua ciri yang anda harapkan daripada jam tangan pintar yang menghormati diri – termasuk sokongan ECG, penjejak tekanan serta sokongan untuk pemantauan SpO2 24 jam.

Apple Watch Siri 6 | GPS, 44mm

Apple Watch Siri 6 Bild Apple

Apple Watch Siri 6 / © Apple

Sekiranya anak anda sudah memiliki iPhone, menambah Apple Watch pada himpunan mereka akan menjadi sesuatu yang pasti mereka hargai.

Apple Watch 6, yang syarikat itu umumkan tahun lepas kini dijual pada harga yang menarik iaitu $379 dan menawarkan pengalaman jam tangan pintar yang diperhalusi tidak seperti yang lain. Ia kini mempunyai lebih banyak ciri mengutamakan kesihatan termasuk sokongan untuk oksimetri nadi, malah mempunyai skor VO2 Max (penggunaan oksigen maksimum).

Untuk yang di kolej

iRobot – Vakum Robot Bersambung Wi-Fi Roomba e5 – Arang

irobot roomba

Pembersih vakum robotik kini semakin popular / © iRobot

Jika anak anda akan keluar dari rumah buat kali pertama, sekarang adalah masa yang sesuai untuk memberi mereka sedikit bantuan untuk mengemas bilik mereka. Pembersih hampagas robot telah semakin popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan masa yang lebih baik daripada sekarang untuk mengejutkan mereka dengan hadiah perpisahan yang hebat ini sebelum mereka berpindah ke asrama baharu mereka?

Baiklah, itu meringkaskan senarai kami untuk perkara yang kami fikir adalah kembali ke sekolah terbaik yang boleh anda beli untuk anak-anak anda tahun ini. Jika anda mempunyai apa-apa cadangan produk lain yang anda fikir layak untuk berada dalam senarai ini, beritahu kami perkara yang sama di bahagian komen di bawah!