Kes Keras Energizer P28K ialah Telefon Bank Kuasa dengan Bateri 28,000 mAh

25
Imej produk Kes Keras Energizer P28K
© Energizer / Edit oleh nextpit

Avenir Telekom, yang berada di belakang jenama telefon pintar Energizer melalui lesen dengan pembuat bateri, telah melancarkan Kes Keras Energizer P28K di MWC 2024 di Barcelona. Hard Case P28K bukanlah telefon pintar Android biasa, tetapi seperti namanya, ia memuatkan sel bateri 28,000 mAh yang terlalu besar, yang sangat besar daripada 18,000 mAh dari Power Max P18K Pop sejak lima tahun lalu.

Energizer Hard Case P28K adalah seperti bank kuasa dengan keupayaan telefon pintar

Dengan kapasiti sel ini, anda boleh menganggap ini sebagai bank kuasa mudah alih dengan ciri telefon pintar bersepadu atau telefon bimbit Android peringkat permulaan tetapi menggunakan steroid. Walau apa pun, saiz bateri yang besar harus sesuai jika anda berada dalam perjalanan luar yang panjang atau di tempat yang kekurangan kuasa jelas.

Daripada satu cas penuh, Hard Case P28K membolehkan anda menggunakan telefon pintar biasa selama seminggu atau sekitar 122 jam masa bercakap berterusan pada selular menurut Avenir. Tetapi yang lebih menakjubkan ialah peranti ini boleh bertahan sehingga 94 hari dalam mod siap sedia.

Kes Keras Energizer P28K

Kes Keras Energizer P28K mempunyai kapasiti bateri 28,000 mAh yang boleh memberikan anda hayat bateri sehingga seminggu. / © Energizer/Avenir

Selain daripada menjana kuasa sendiri, P28K juga boleh berfungsi sebagai bank kuasa kendiri untuk mengecas penuh telefon anda yang lain dan masih mendapat beberapa hari lagi. Dan bercakap mengenai pengecasan, ia datang dengan penarafan pengecasan 33-watt. Kami masih mengesahkan dengan Avenir Telecom berapa lama P28K perlu mengisi semula jusnya sepenuhnya.

Oleh kerana saiz sel, Kes Keras P28K Energizer menghasilkan telefon bimbit yang besar dan besar, yang mempunyai skala pada 570 gram (1.23 lbs). Diukur pada 27.8 mm pada sisinya, ia adalah tiga kali lebih tebal berbanding telefon pintar Android biasa semasa. Nasib baik, anda tidak keberatan untuk menjatuhkannya ke lantai dari ketinggian yang agak tinggi kerana ia mempunyai gred tentera yang dibina di atas pensijilan rintangan habuk dan air IP69.

Spesifikasi, harga dan tarikh keluaran Energizer Hard Case P28K

Dari segi spesifikasi telefon pintar, Hard Case P28K didatangkan dengan skrin LCD FullHD 6.78 inci. Selain itu, ia dilengkapi dengan pemproses MediaTek Helio G99 yang merupakan cip yang sama ditemui pada Samsung Galaxy A15. Terdapat hanya satu konfigurasi memori 8 GB RAM dan 256 GB storan onboard. Ia mempunyai kamera utama 64 MP yang baik dipasangkan dengan ultralebar 20 MP di bahagian belakang dan kamera swafoto 16 MP.

Kes Keras Energizer P28K berjalan pada OS Android 14. Tidak jelas berapa banyak peningkatan perisian Android utama yang dijanjikan oleh syarikat dengan peranti itu.

Anda perlu menunggu sedikit lebih lama jika anda berminat untuk membeli satu. Avenir berkata Kes Keras Energizer P28K akan tersedia di seluruh dunia pada bulan Oktober dengan harga €250. Malangnya, Amerika Syarikat bukan salah seorang daripada mereka.