Ketahui Apa yang Percuma untuk iOS dan Android Minggu Ini!

13
Apl NextPit
© nextpit

Mengapa membelanjakan wang untuk sesuatu sedangkan anda boleh mendapatkannya secara percuma? Dari segi aplikasi, terdapat banyak pilihan pada iOS dan Android. Biasanya, apl yang lebih baik mempunyai harga, tetapi kadangkala pembangun mungkin cukup baik untuk menawarkan apl berbayar mereka secara percuma.

Walau bagaimanapun, sukar untuk mengetahui bila apl percuma ini akan dibayar semula. Jadi, jika anda menjumpai apl yang anda fikir anda akan suka, kami amat mengesyorkan anda memasangnya sebelum ia kembali dibayar. Senarai ini dikemas kini dua kali seminggu dan tidak termasuk mana-mana apl yang telah ditampilkan sebelum ini.

Walaupun kami berusaha untuk memastikan bahawa apl ini tidak direka bentuk untuk menjejaskan privasi anda atau menipu anda, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa sesetengah daripada mereka mungkin mempunyai bilangan iklan dan pembelian dalam apl yang lebih tinggi berbanding dengan perkara yang biasa anda hadapi. Kami tidak memberikan ulasan mendalam untuk apl ini, tetapi kami menjamin bahawa apl tersebut mempunyai rating minimum 3.5 bintang. Sila ambil perhatian bahawa artikel ini adalah berasingan daripada penerbitan mingguan kami, 5 Apl Teratas Minggu.


Petua: Jika anda rasa ada apl yang anda ingin gunakan pada masa hadapan tetapi tidak memerlukannya, anda boleh memuat turun dan memasangnya dahulu sebelum menyahpasangnya. Apl tersebut akan dianggap sebagai “dibeli” dan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya.


Apl Android yang percuma untuk masa yang singkat

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • 150X Penyingkiran Pendua Pro ($0.49): Saya tahu anda mempunyai banyak storan pada telefon anda, tetapi tidakkah anda ingin anda boleh mengalih keluar pendua fail untuk memaksimumkan ruang?
 • Penapis Skrin Gelap ($0.99): Adakah telefon anda berada di sisi katil anda sepanjang masa apabila anda tidur? Mungkin apl ini boleh membantu mengurangkan jumlah cahaya daripada pemberitahuan masuk supaya anda boleh tidur dengan lebih lena.
 • Pembina Resume ($4.99): Adakah anda memerlukan bantuan membina resume anda untuk mendapatkan pekerjaan impian seterusnya? Biarkan aplikasi ini membantu!
 • Unit Penukar Pro ($0.99): Adakah anda berurusan dengan banyak penukaran unit dalam bidang kerja atau pengajian anda? Mengapa tidak membiarkan apl melakukan kerja untuk anda?

Permainan Android percuma

 • Dungeon Corp S Terbiar ($1.49): Permainan yang menyeronokkan dengan grafik comel dalam persekitaran pejabat di mana anda mengusahakan barang-barang yang lebih berkuasa untuk mengalahkan raksasa gila!
 • Mentol ($0.99): Uji ingatan anda dalam permainan Simon klasik ini dan tingkatkan kuasa otak anda.
 • Permainan Carian Perkataan Luar Talian ($1.99): Adakah anda ingin memastikan otak anda aktif dengan permainan carian perkataan ini? Mainkannya di luar talian di mana sahaja anda berada.
 • Lebuhraya Infiniti ($0.99): Kereta laju dan trek eksotik, apa yang tidak disukai tentang permainan ini!
 • Hidup atau Mati: Survival Pro ($0.49): Ia bergantung kepada anda dan kecerdasan anda untuk terus hidup dalam landskap pasca-apokaliptik yang penuh dengan zombi ini.

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Kecergasan 1 Minit ($0.99): Dapatkan cergas tidak kira di mana anda berada dengan aplikasi ini!
 • Teori Pemanduan oleh James May ($5.99): Sediakan diri anda dengan baik dengan aplikasi ini sebelum anda berada di belakang roda untuk sebenar.
 • Berbilang Blok Iklan ($0.99): Sekat iklan yang menjengkelkan untuk pengalaman iPhone yang lebih baik. Terdapat 21 senarai penapis dan masih lagi!
 • BeeScan – Apl Pengimbas PDF ($9.99): Ubah iPhone anda menjadi pengimbas mudah alih, mengimbas dokumen ke PDF dengan cepat.

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • Permainan Simulator Serigala Liar 3D ($9.99): Jalani kehidupan serigala liar dalam satu pek dan alami sesuatu dari perspektif baharu.
 • Kad Matematik Pop ($1.99): Fikirkan anda mahir matematik? Mengapa tidak mencuba permainan ini dan lihat sejauh mana anda boleh berfikir dengan betul!
 • Orbital Invaders: Space Shooter ($0.99): Jelas diilhamkan oleh permainan Asteroids klasik, versi ini menawarkan grafik yang menakjubkan dengan permainan pantas.
 • Pembunuhan Pasar Timur ($2.99): Permainan realiti tambahan yang memerlukan banyak kuasa otak dan rasa ingin tahu untuk menikmati permainan sepenuhnya.
 • Guru Buku Ejaan ($3.99): Cari Dungeons & Dragons dan ejaan Pathfinder dengan mudah sambil membaca butirannya. Rasanya ini lebih berkaitan permainan daripada permainan per se.

Sebelum anda memuat turun mana-mana apl yang disebut, kami mengesyorkan anda menyemak butiran apl di Play Store atau App Store. Ini penting kerana sesetengah apl percuma ini mungkin mempunyai ciri unik atau kelemahannya sendiri.

Pembelian dan iklan dalam Apl: Jangan terkejut!

Berhati-hati dengan kedua-dua apl percuma dan berbayar, kerana ia mungkin menyamarkan pembelian dalam apl dan iklan. Ini amat penting apabila memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan sebarang isu yang tidak dijangka, sila pertimbangkan nasihat berikut:

 • Cara mengaktifkan Kawalan Ibu Bapa di Gedung Google Play
 • Bagaimana untuk kalis kanak-kanak telefon pintar dan tablet Android anda
 • Aplikasi Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Kebenaran apl: Baca cetakan halus!

Aplikasi tertentu menggunakan pendekatan bijak untuk menjana wang dengan mengumpul dan menukar maklumat peribadi anda. Untuk melindungi data peribadi anda, adalah disyorkan bahawa anda hanya memberikan kebenaran yang diperlukan untuk aplikasi berfungsi. Contohnya, apl jam penggera ringkas tidak memerlukan akses kepada kamera atau kenalan anda. Begitu juga, apl lampu suluh tidak memerlukan lokasi anda.

Mudah-mudahan, cadangan ini akan membantu anda menikmati muat turun apl percuma pada peranti Android dan iOS dengan selamat.

Ini senarai kami untuk minggu ini. Sekiranya terdapat tawaran Google Play Store atau Apple App Store lain yang menarik yang anda rasa menarik dan rasa dunia perlu tahu, senaraikan dalam komen!