Ketahui cara menyemak masa skrin anda pada telefon Samsung Galaxy

64
Kesejahteraan digital masa skrin samsung NextPit
© Framesira/Shutterstock

Anda boleh memaparkan masa skrin pada telefon Samsung anda – dan dengan itu melihat berapa lama anda berada di telefon. Samsung mempertingkatkan ciri Android asli dengan fungsi tambahan. Anda juga boleh menambah ciri yang agak tersembunyi terus ke laci apl atau skrin utama dengan arahan ini.

Adakah anda mempunyai perasaan bahawa anda menghabiskan terlalu banyak masa pada telefon anda? Atau adakah anda ingin menyemak berapa jam atau minit anak-anak anda menggunakan telefon bimbit mereka semalam? Anda boleh memaparkan masa skrin pada telefon pintar Galaxy anda. Walaupun ciri ini tidak terlalu sukar dicari, saya akan memberitahu anda di mana sebenarnya ia bersembunyi dalam One UI Samsung dalam panduan ini.

Anda juga boleh meletakkan gambaran keseluruhan Kesejahteraan Digital Samsung terus dalam laci apl anda. Mari pergi!

Semak Samsung Galaxy S21 FE 5G yang dibuka kuncinya di Amazon

Paparkan masa skrin pada Samsung: Beginilah ia berfungsi

Arahan berikut merujuk kepada telefon pintar Samsung. Jika anda menggunakan telefon Android daripada pengeluar lain, anda juga boleh memaparkan masa skrin melalui papan pemuka Kesejahteraan Digital. Samsung suka menyusun semula One UInya dari semasa ke semasa, dan itu juga berlaku untuk masa skrin. Inilah cara anda boleh mencari paparan:

Tangkapan Skrin Samsung Bildschirmzeit NextPit 2

Samsung menyembunyikan sedikit masa skrin. / © NextPit

  1. Apl Tetapan Akses.
  2. Pergi ke Kesejahteraan Digital dan Kawalan Ibu Bapa.
  3. Pergi ke Kesejahteraan Digital sekali lagi.
  4. Di bawah “Matlamat Anda” ketik pada Masa Skrin.
  5. Di sana anda boleh melihat masa skrin jam, hari dan minggu terakhir.

Petua: Anda boleh mencapai tetapan untuk Kesejahteraan Digital melalui tiga titik pada skrin sebelah atas sebelah kanan. Di sini anda boleh mengaktifkan pintasan menu yang muncul terus dalam laci aplikasi. Dari sana, anda juga boleh menyeretnya ke skrin utama. Sebagai alternatif, anda juga boleh mengaktifkan widget mewah.

Aktifkan widget masa skrin pada telefon Samsung Galaxy

Jika anda ingin memerhatikan masa skrin, anda juga boleh mengaktifkan widget. Dengan itu, anda boleh meletakkan statistik pada skrin utama yang kerap diaktifkan. Dengan cara ini, anda sentiasa mempunyai data yang berguna:

  1. Tekan dan tahan skrin utama anda.
  2. Pilih Widget di bahagian bawah skrin.
  3. Dalam pemilihan, anda akan menemui widget yang dipanggil Masa skrin atau Kesejahteraan Digital.
  4. Pilih salah satu reka bentuk di sini dan tambahkannya pada skrin utama anda.
Widget Masa Skrin Samsung Galaxy 2

Widget sangat mewah apabila ia berkaitan dengan masa skrin pada Samsung / © NextPit

Kini anda boleh melihat dengan mudah pada telefon Samsung anda berapa jam sehari anda menggunakan telefon anda. Memandangkan saya mendapati statistik itu menarik, berikut ialah tinjauan ringkas yang anda dialu-alukan untuk menyertainya:


Berapa jam anda menggunakan telefon anda setiap hari?

Lihat hasil

Apakah pendapat anda tentang ciri masa skrin Samsung? Bolehkah anda melakukan sesuatu dengannya atau adakah anda mendapati statistik itu mengarut? Beritahu saya dalam komen!