Ketersediaan iPhone 14 Pro (Max) ditangguhkan — Inilah masanya anda boleh mendapatkannya

83
Tangkapan skrin 2022 09 07 pada 20.15.24
© Apple, Petikan Skrin: NextPit

Prapesanan untuk iPhone 14 Apple tidak berjalan lancar seperti yang dijangkakan. Halaman dan kedai rasmi Apple disiarkan secara langsung pada hari Jumaat untuk prapesanan tetapi menghadapi beberapa masalah termasuk tapak web ranap akibat ralat pembayaran dan pembayaran yang tidak berjaya. Ada yang mengalami masalah yang lebih teruk seperti kelewatan yang besar untuk pesanan iPhone 14 Pro dan Pro Max baharu dengan anggaran tarikh penghantaran baharu dipindahkan ke pertengahan Oktober.

TL;DR

  • Kedai Apple ranap pada hari pertama prapesanan iPhone 14.
  • Penghantaran iPhone 14 Pro kini dianggarkan bermula pada 11 Oktober.

  • iPhone 14 Pro Max mendapat penghantaran 18 Oktober.

Apple telah menyediakan konfigurator pembayaran laju yang sama pada tahun ini seperti pada pelancaran iPhone 13 pada tahun 2022. Walaupun ia bebas masalah bagi sesetengah orang, tidak semua berpuas hati kerana Apple Store ranap pada hari pertama. Kesilapan telah dipinda, tetapi masih terdapat isu utama yang berlarutan yang kelihatan mengecewakan ramai peminat—iaitu kelewatan pada penghantaran untuk model Pro.

  • Apakah perbezaannya: iPhone 14 (Plus) dan iPhone 14 Pro (Max) dapat dibandingkan

Mereka yang menempah iPhone 14 Pro (Max) pada hari pertama bernasib baik kerana penghantaran mereka tiba mengikut jadual pada 16 September atau mengambilnya secara peribadi dari kedai fizikal. Walau bagaimanapun, pesanan baharu yang dibuat sehari selepas kini menerima penghantaran yang jauh tertangguh. Tarikh anggaran paling awal untuk Pro adalah antara 11 hingga 18 Oktober manakala pesanan untuk Pro Max hanya bermula pada 18 Oktober.

Ketersediaan global untuk iPhone 14 standard nampaknya stabil dengan ETA yang tidak berubah iaitu pada hari Jumaat untuk varian yang lebih kecil. Sebaliknya, iPhone 14 Plus baharu masih berada di landasan untuk pelancaran 7 Oktober.

Apple iPhone 14 Pro

Potongan berbentuk pil Dynamic Island pada iPhone 14 Pro dan Pro Max / © Apple, Petikan Skrin: NextPit

Tidak jelas apakah punca ketibaan yang lebih lama untuk model Pro. Tetapi adalah selamat untuk mengandaikan bahawa permintaan untuk iPhone dengan reka bentuk Dynamic Island adalah lebih tinggi daripada yang dijangkakan.

Model iPhone 14 yang manakah anda prapesan tahun ini? Beritahu kami jawapan anda di bahagian komen.