Khabar angin Apple menunjukkan AirPods SE dan Max 2 di bawah $100 pada tahun 2024

109
AndroidPIT airpods pro 19
© Ben Miller / NextPit

Kami mungkin menunggu lebih lama sebelum melihat Apple AirPods Max 2 dan AirPods SE yang sepatutnya bajet kerana syarikat itu dijangka mengemas kini barisan fon kepala yang membatalkan hingar menjelang 2024. Dakwaan baharu itu mendedahkan peta jalan Apple termasuk harga yang berpotensi untuk fon telinga murah itu.

Dilaporkan minggu lepas bahawa Apple sedang mengusahakan versi kos rendah fon telinga wayarles AirPodsnya yang mungkin tiba dengan nama ‘SE’ atau mungkin sesuatu yang berkaitan seperti AirPods Lite. Kini, penganalisis terkenal Ming Chi Kuo telah berkongsi penemuan terbarunya dan mengukuhkan lagi kewujudan AirPods yang tidak dinamakan ini.

  • Jangan terlepas: ulasan Bose QuietComfort Earbuds 2

Keluaran dan harga Apple AirPods SE atau Lite

Sumber itu malah menambah bahawa Apple menyasarkan pengeluaran fon telinga pada separuh kedua 2024. Tetapi ia boleh dilanjutkan sehingga awal 2025 walaupun dia tidak menyatakan sebab untuk langkah ini. Di samping itu, AirPods Max 2 yang telah lama tertunggak dipercayai akan debut bersama AirPods yang telah digelapkan.

Berkenaan harga, Kuo juga memberikan ramalannya bahawa Apple AirPod SE akan berharga $99. Walaupun tidak muktamad, harga boleh meletakkan dalam telinga sebagai kemasukan termurah. Pada masa ini, AirPods 2 tersedia pada harga $129 manakala AirPods 3 (2021) yang lebih berkebolehan dijual pada harga sekitar $199.

Apple boleh melancarkan AirPods SE atau Lite yang lebih murah

Reka bentuk Apple AirPods Pro lwn AirPods 2 / © Ben Miller / NextPit

Dari segi ciri, fon telinga Apple berjenama SE yang pertama mungkin berakhir sebagai varian yang disemak di suatu tempat antara AirPods generasi ke-2 dan ke-3. Ia boleh mengekalkan reka bentuk berasaskan batang yang terbukti dan set cip audio serta codec yang terdapat pada model sekarang.

Di luar peranti audio, pembuat iPhone merancang untuk mengeluarkan set kepala AR/VR pertamanya di bawah platform XRnya tahun ini. Ini boleh menjadi salah satu daripada banyak sebab Apple melambatkan kebanyakan kitaran perkakasan AirPodsnya.

Adakah anda merancang untuk menaik taraf fon kepala anda apabila AirPods Max atau AirPods generasi seterusnya keluar? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.