Khabar angin: Ini adalah Bajet iPhone SE 4 Mungkin Kelihatan

30
Gambar reka bentuk Apple iPhone SE 4 berdasarkan khabar angin
© nextpit

Kewujudan iPhone SE 4 atau gen ke-4 telah lama dikhabarkan sejak tahun lalu. Selepas laporan terakhir yang menunjukkan Apple mungkin menangguhkan pelancaran peranti itu sehingga 2025, tidak banyak butiran telah muncul selepas itu. Kini, khabar angin baru cuba menghidupkan semula minat seputar iPhone bajet, yang malah membayangkan Apple menggunakan spesifikasi yang lebih baik dan reka bentuk yang lebih moden.

  • Juga menarik untuk dibaca: Petua dan petua iOS teratas untuk meningkatkan iPhone anda

Apple iPhone SE generasi ke-4 untuk meminjam casis iPhone 14

Menurut maklumat yang diperoleh MacRumors dan memetik sumbernya yang tidak dinamakan, Apple dikatakan menggunakan sebahagian besar faktor bentuk iPhone 14 pada iPhone SE 4. Ini bermakna iPhone “Edisi Khas” akan datang akan berkongsi dimensi dengan iPhone tahun lepas bersama-sama dengan skrin bertakuk 6.1 inci, bingkai aluminium dan susun atur butang, menjatuhkan butang rumah dan bezel tebal daripada iPhone SE 3 (ulasan).

Outlet itu menerangkan bahawa satu-satunya perbezaan nyata antara iPhone SE 4 dan iPhone 14 adalah pada panel belakang dan jenis port. Dikatakan iPhone SE 4 akan dilengkapi dengan kamera utama tunggal di bahagian belakang bersama port USB-C yang menggantikan antara muka Lightning daripada iPhone SE 3 semasa. Ia juga percaya snapper belakang adalah 48 MP serupa dengan iPhone 15 (ulasan) dan bukannya 12 MP lama.

Apple iPhone 14 dalam warna kuning

Takik itu dikhabarkan akan kembali. / © NextPit

Akibatnya, beberapa lelaran perkakasan kecil juga akan menyebabkan iPhone SE 4 menjadi lebih ringan sedikit pada 166 gram berbanding dengan berat 172 gram iPhone 14. Penerbitan itu, bagaimanapun, tidak pasti sama ada Butang Tindakan yang dijangka tiba pada 2024 model iPhone 16 standard juga akan disertakan.

Selain bahagian luaran, tidak diketahui cip apa yang akan digunakan oleh iPhone SE 4. Tetapi berdasarkan pilihan perkakasan semasa pembuat iPhone, kita mungkin melihat pemproses Apple A18 yang dikhabarkan menemui jalan ke peranti itu. Walau bagaimanapun, tetingkap keluaran sasaran 2025 yang disebutkan agak jauh, jadi kemungkinan besar terdapat pengubahsuaian tambahan dan butiran akan datang sepanjang jalan.

Dari segi spesifikasi, adakah anda fikir iPhone SE 4 berbaloi dengan peningkatan daripada iPhone SE 3? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen di bawah.

Melalui: MacRumors