Khabar angin terkini menunjukkan kenaikan harga Galaxy Buds Pro 2

105
Fon kepala Samsung Galaxy Buds Pro NextPit
© NextPit

Selepas dakwaan kenaikan harga untuk Galaxy Z Flip 4 dilaporkan minggu lepas, tuntutan baharu kini membayangkan bahawa Galaxy Buds Pro 2 Samsung yang akan datang boleh tiba lebih mahal daripada pendahulunya. Nasib baik, bersama-sama dengan butiran ini juga termasuk peningkatan ciri yang ketara untuk fon telinga wayarles ANC generasi seterusnya.

TL;DR

  • Samsung kini dilihat menaikkan harga fon telinga Galaxy Buds Pro 2.
  • Galaxy Buds Pro 2 TWS dikatakan berharga $230 atau $30 lebih tinggi daripada Buds Pro yang pertama.
  • Seluruh barisan Samsung Galaxy boleh melihat potensi kenaikan harga semasa pelancaran.

Menurut salah satu sumber 9to5Google, Samsung Galaxy Buds Pro 2 akan berharga $230 semasa pelancaran. Ini adalah perbezaan harga $30 daripada fon telinga Galaxy Pro asal atau $80 lebih berbanding dengan Galaxy Buds 2 vanila. Jika ini menjadi kenyataan, ia akan meletakkan Galaxy Buds Pro generasi kedua di atas Google Pixel Buds Pro yang dilancarkan baru-baru ini yang dijual pada harga $200.

Langkah itu tidak mengejutkan sama sekali kerana kebanyakan pengeluar terjejas oleh inflasi yang berterusan dan kekurangan cip di seluruh dunia. Malah jenama terkemuka merancang untuk menaikkan harga peranti mereka seperti Apple dengan iPhone 14 Pro Max yang mungkin dijual secara runcit untuk harga rekod baharu.

Reka bentuk ungu bora Samsung Galaxy Buds Pro 2

Samsung Galaxy Buds Pro 2 CAD menghasilkan warna ungu bora / © 91Mobiles

Kadar bit audio yang dipertingkatkan untuk Galaxy Buds Pro 2

Walaupun sebelum ini ditunjukkan dengan perubahan kecil dalam bahagian reka bentuk, Galaxy Buds Pro 2 kini dikhabarkan akan datang dengan kadar bit audio 24-bit. Walau bagaimanapun, ini tidak menjamin peningkatan audio secara langsung untuk pengguna dari segi kualiti bunyi. Pengeluaran semula audio keseluruhan masih bergantung pada penggunaan gabungan codec dan perkakasan dalaman fon kepala. Walau bagaimanapun, kami ingin melihat apa yang akan berlaku untuk kami apabila fon kepala menjadi rasmi.

Samsung dijadualkan mengumumkan Galaxy Buds Pro 2 bersama Galaxy Watch 5, Galaxy Z Flip 4 dan Galaxy Z Fold 4 pada 10 Ogos. Boleh dikatakan bahawa bukan sahaja Galaxy Buds Pro 2 dan Galaxy Z Flip 4 akan dikenakan kos. lebih. Terdapat kemungkinan bahawa semua peranti Galaxy akan mendapat kenaikan harga yang ketara.

Adakah anda fikir menambah kadar kedalaman 24-bit pada fon kepala akan penting dalam meningkatkan kualiti bunyi? Biar kami mendengar jawapan anda di bahagian komen di bawah.

Sumber:
9to5Google