Kod Ralat Common Life360 dan Cara Membaikinya

16

Sama ada memerhatikan di mana remaja anda berada, memastikan keselamatan orang yang disayangi semasa perjalanan solo, atau menyelaraskan pertemuan dengan rakan-rakan, Life360 ialah alat yang tidak ternilai untuk kehidupan moden. Memandangkan tujuan utama apl ini adalah untuk memupuk rasa selamat, ia boleh menjadi agak menggerunkan untuk dipenuhi dengan kod ralat dan bukannya kemas kini yang dijangkakan tentang rakan dan ahli keluarga anda.

Kod Ralat Common Life360 dan Cara Membaikinya

Untuk membantu memulihkan ketenangan fikiran yang sangat diperlukan secepat mungkin, kami telah mengumpulkan kod ralat Life360 yang paling biasa, diikuti dengan beberapa petua penyelesaian masalah untuk mengembalikan anda ke landasan yang betul.

Penyelesaian Masalah Kod Ralat Life360

Walaupun anda berasa kecewa apabila apl tidak berfungsi dengan betul, Life360 pastinya berbaloi. Nasib baik, terdapat beberapa penyelesaian mudah untuk kebanyakan kod ralat Life360. Ikuti langkah demi langkah dan anda akan disambungkan semula dalam masa yang singkat.

Ralat Rangkaian

Jika anda telah membeli telefon baharu atau ingin menggunakan apl Life360 pada peranti baharu, anda mungkin akan menghadapi ralat rangkaian. Perkara yang sama boleh berlaku jika anda menggunakan berbilang peranti untuk log masuk ke aplikasi ini. Tetapi jangan risau; anda boleh menangani ralat ini dalam beberapa langkah mudah, sama ada anda mempunyai akses kepada peranti asal anda atau tidak.

Mula-mula, log keluar daripada apl dan log masuk semula pada peranti baharu anda. Anda mungkin diminta untuk mengetik butang Daftar Masuk semasa log masuk. Lakukan berulang kali sehingga lokasi anda dimuat semula.

Seterusnya, semak tetapan rangkaian dan kebenaran apl. Begini cara melakukannya pada Android:

 1. Navigasi ke Tetapan telefon anda.
 2. Pergi ke Apl.
 3. Cari Life360 pada senarai dan ketik padanya.
 4. Tekan tab Kebenaran.
  Pilihan kebenaran untuk Life360 dalam Tetapan Android.
 5. Pergi ke Lokasi dan hidupkannya.
  Pilihan Lokasi untuk Life360 dalam Tetapan Android.

Jika anda menggunakan iPhone, ikut langkah berikut:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda dan tatal ke bawah ke apl Life360.
 2. Pastikan Lokasi ditetapkan kepada Sentiasa.
 3. Dayakan Muat Semula Apl Latar Belakang dan Data Selular.
  Tetapan iPhone Life360.

Sekarang, tutup apl Life360 dan matikan telefon anda dan hidupkan semula. Lihat jika ralat membetulkan dirinya sendiri. Jika tidak, teruskan membaca untuk mendapatkan lebih banyak penyelesaian.

Ralat Log Masuk

Terlupa kata laluan Life360 anda? Ini boleh menyebabkan masalah log masuk atau log keluar anda daripada apl. Dalam kes sedemikian, anda harus menetapkan semula kata laluan akaun Life360 anda. Anda boleh menggunakan Life360 Menetapkan semula kata laluan alat untuk ini. Atau jika apl mudah alih masih berfungsi, navigasi ke Tetapan> Akaun > Kata laluan dan ikut arahan pada skrin.

Selepas menetapkan semula kata laluan, log masuk semula ke akaun Life360 anda pada telefon anda. Teruskan mengetik butang Daftar Masuk beberapa kali sehingga lokasi anda dimuat semula.

Ralat Tidak Diketahui Life360

Dengan mengandaikan anda tidak sengaja memaksa Life360 untuk mengekalkan lokasi anda di satu tempat, terdapat sebab lain anda mungkin mengalami kod Ralat Tidak Diketahui.

Ramai pengguna Life360 baru-baru ini telah ditemui dengan mesej Ralat yang tidak diketahui telah berlaku semasa log masuk ke aplikasi. Sudah tentu, ralat ini tidak memberi anda banyak perkara untuk diselesaikan. Tetapi mencuba beberapa pembetulan standard satu demi satu harus menjaga ralat ini, walaupun mungkin tidak jelas.

Betulkan #1: Menukar IP Statik Anda

Memautkan Life360 kepada unit automasi di rumah pintar anda menawarkan pelbagai kelebihan, daripada menerima pemberitahuan apabila ahli isi rumah tiba atau keluar kepada mencipta automasi diperibadikan berdasarkan lokasi mereka. Walau bagaimanapun, sambungan ini juga kerap mengalami masalah ketersambungan, yang membawa kepada mesej ralat tidak diketahui yang menjengkelkan.

Untuk membolehkan sistem anda berfungsi semula, cuba tukar alamat IP statik pada sistem automasi anda. Langkah tepat untuk ini bergantung pada sistem anda. Cari model anda, dan anda akan temui panduan langkah demi langkah dalam masa yang singkat.

Jika mesej ralat muncul semula, cuba tukar konfigurasi pelayan DNS anda. Pergi melalui pelayan yang berbeza sehingga anda menemui pelayan yang serasi dengan apl Life360 anda. Pilihan lain adalah untuk bermain-main dengan tetapan proksi anda, memastikan semua konfigurasi ditetapkan kepada lalai.

Betulkan #2: Semak Status Pelayan Life360

Walaupun mesej ralat yang tidak diketahui itu menjengkelkan, kemungkinan besar anda bukan satu-satunya pengguna yang melihatnya. Kadangkala, ralat ini berlaku kerana pelayan Life360 sedang down. Carian Google pantas akan memberitahu anda sama ada ini berlaku (DownDetector ialah tapak web yang sangat baik untuk menyemak gangguan yang meluas).

Jika ya, tidak banyak yang boleh anda lakukan kecuali menunggu pelayan kembali dalam talian. Sementara itu, hubungi orang tersayang anda dengan cara lama dan pastikan semuanya baik-baik saja.

Betulkan #3: Gunakan Penghala Berbeza

Katakan pelayan Life360 berada dalam talian dan tiada masalah dengan IP statik, konfigurasi pelayan DNS dan tetapan proksi anda. Selepas itu, apa? Nah, anda mungkin perlu menggunakan penghala lain untuk menyambung ke rangkaian rumah anda, kerana penghala semasa mungkin menyebabkan masalah sambungan anda.

Betulkan #4: Hubungi Sokongan Teknikal

Jika semuanya gagal, anda sentiasa mempunyai Life360’s sokongan teknikal. Hubungi pakar apl melalui ciri sembang langsung atau serahkan tiket dan isu anda harus diselesaikan dengan cepat. Sudah tentu, ini juga boleh menjadi pilihan pertama anda jika anda tidak mahu menghabiskan banyak masa untuk memikirkan masalah dengan apl anda.

Life360 Tidak Dapat Menyambung ke Ralat Pelayan

Katakan pelayan Life360 berada dalam talian, tetapi anda terus melihat mesej ralat “Tidak dapat menyambung ke pelayan”. Dalam kes itu, isu itu mungkin berada di pihak anda.

Menariknya, sesuatu yang mudah seperti mempunyai bateri atau data yang lemah boleh mengacaukan sambungan anda dan menyebabkan mesej ini muncul. Berikut ialah beberapa petua yang akan membantu anda menyambung semula ke apl Life360 dengan cepat:

 • Cuba log keluar daripada apl, matikan peranti anda selama beberapa minit dan log masuk semula. Ya, kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, tetapi tindakan mudah ini selalunya berjaya.
 • Jika bateri anda berada pada 20% atau lebih rendah, cas telefon anda kepada sekurang-kurangnya 50% dan cuba log masuk semula.
 • Semak sama ada anda mempunyai data mudah alih yang mencukupi (dengan syarat anda bergantung padanya). Jika tidak, cuba sambungkan semula apl menggunakan sambungan Wi-Fi.

Ralat Apl Life360 Tidak Berfungsi

Kadang-kadang, anda tidak perlu melihat mesej ralat untuk mengetahui ada masalah dengan apl Life360 anda. Ini akan menjadi jelas dengan apl yang sentiasa membeku, ranap atau enggan mengemas kini. Jika ini benar dalam kes anda, berikut ialah beberapa penyelesaian untuk dicuba.

Betulkan #1: Kosongkan Data Cache

Memori cache ialah ciri yang sangat mudah yang membantu anda mengakses data dan program yang kerap digunakan dengan cepat. Tetapi biarkan ia bertimbun terlalu banyak, dan anda akan menghadapi masalah di tangan anda. Mempunyai data cache yang berlebihan atau rosak boleh melambatkan apl Life360 anda dan menyebabkannya tidak berfungsi.

Berikut ialah cara untuk mengosongkan cache pada Android:

 1. Pergi ke Tetapan peranti anda.
 2. Cari tab Apl.
 3. Cari Life360 pada senarai dan ketik padanya.
 4. Pergi ke tab Storan.
  Pilihan Storan Life360 pada Android.
 5. Ketik butang Kosongkan cache di bahagian bawah.

Jika anda mempunyai peranti iOS, anda tidak boleh mengosongkan cache, tetapi anda boleh memuat apl itu. Daripada memadam dan memasangnya semula (pilihan nuklear), anda boleh menyimpan semua data penting anda dan mengosongkan fail yang menyebabkan masalah.

Begini cara melakukannya:

 1. Buka Tetapan > Umum.
 2. Pilih Storan iPhone.
 3. Ketik pada apl Life360 dalam senarai. Anda boleh menapis nama, saiz dan tarikh terakhir yang digunakan untuk mencari pilihan dengan lebih cepat.
  Tetapan & apl Storan iPhone.
 4. Pilih Apl Offload.
  Pilihan Offload App untuk Life360 pada iPhone.

Sekarang, klik apl untuk memuatkan semula dan lihat jika masalah berterusan.

Betulkan #2: Kemas kini Apl

Menjalankan versi lama mana-mana apl ialah resipi untuk bencana, dan Life360 tidak berbeza. Sekali lagi, penyelesaiannya agak mudah: kemas kini apl anda. Untuk berbuat demikian, lawati halaman Gedung Play atau App Store apl dan klik butang Kemas Kini di sebelah namanya.

Jika anda masih menghadapi masalah dengan apl, hubungi sokongan Life360 untuk mendapatkan bantuan lanjut.

Apl Tanpa Ralat dalam Masa Sekejap

Sangat mudah difahami untuk kecewa dengan mesej ralat, terutamanya pada apl yang sama pentingnya dengan Life360. Tetapi daripada membuang masa yang berharga, bertanggungjawab untuk menyelesaikan isu itu dengan segera. Ikuti langkah-langkah yang digariskan dalam panduan kami, dan tiada ralat akan menghalang anda daripada melindungi orang yang anda sayangi menggunakan Life360.

Seterusnya, anda mungkin ingin mengetahui cara menggunakan Life360 tanpa nombor telefon untuk keselamatan dan keselamatan tambahan.

Soalan Lazim

Adakah Life360 mempunyai sokongan teknologi?

Ya! Life360 mempunyai alat sokongan untuk pengguna yang bergelut untuk mengatasi kod ralat. Anda juga boleh menggunakan Pilihan sembang untuk menghubungi seseorang untuk mendapatkan bantuan yang diperibadikan.

Adakah Life360 mempunyai senarai semua kod ralat?

Tidak. Tetapi anda boleh pergi ke laman web sokongan untuk menapis sebarang isu yang anda alami dan mendapatkan langkah penyelesaian masalah.