Komponen Utama Apple HomePod 3 Berpotensi Bocor

30
NextPit Apple HomePod 2 2
© nextpit

Pelbagai khabar angin menunjukkan Apple sedang bekerja dalam pelbagai lelaran pembesar suara HomePod dengan paparan. Antara faktor bentuk yang paling munasabah dilihat diterima pakai ialah bentuk silinder seperti HomePod 2 (ulasan) tetapi dengan skrin sentuh di bahagian atas. Kini, komponen dari HomePod generasi seterusnya ini nampaknya telah digambarkan, memberikan pandangan yang lebih baik tentang rupa pembesar suara itu.

  • Baca juga: Pembesar suara pintar Alexa terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Pada X, peminat dan pengumpul Apple telah menerbitkan gambar penutup paparan, yang didakwa milik pembesar suara Apple HomePod dengan skrin sentuh. Melihat pada gambar, nampaknya kaca bulat akan menjadi rata dan berkilat, berbanding laporan awal ini akan melengkung ke dalam.

Pembocor itu termasuk dalam nota kaki bahawa ia adalah untuk pembesar suara Apple yang akan datang dengan nama kod dalaman B720, yang pertama kali disebut oleh sumber yang sama tahun lepas. Pada masa yang sama, outlet 9to5Mac mengesahkan nama kod ini sebelum ini dan dikaitkan dengan prototaip pembesar suara HomePod yang sedang dibangunkan oleh Apple.

Panel kaca pembesar suara Apple HomePod 3

Panel kaca pekeliling yang didakwa bagi pembesar suara Apple HomePod 3 yang akan datang / © Twitter/u/Kosutami

Untuk nilai semua ini, kini nampaknya pembuat iPhone sedang bergerak ke hadapan dengan pembesar suara HomePod sedia skrin sentuh, dan kebocoran terkini mungkin mencadangkan peranti itu mungkin berada di peringkat akhir pembangunan.

  • Membandingkan Apple TV: Peranti Penstriman Mana Yang Sesuai dengan Rumah Anda?

Petunjuk dalam kemas kini perisian tvOS Apple mencadangkan HomePod dengan paparan mungkin akan datang. Ia menyebut homeOS baharu untuk TV dan pembesar suara Apple masa depan.

Pembesar suara HomePod dengan tablet

Selain pembesar suara pintar yang kelihatan seperti biasa ini, Apple juga dikhabarkan sebelum ini mempunyai pembesar suara HomePod yang lebih canggih yang mempunyai paparan besar seperti tablet yang dilampirkan padanya. Peranti mungkin menyokong panggilan video FaceTime melalui kamera menghadap ke hadapan.

Reka bentuk terdekat yang digambarkan oleh perkara ini ialah Amazon’s Echo Show 10 dan Pixel Tablet Google yang lebih terkini (ulasan). Walau bagaimanapun, ia masih harus dilihat sama ada paparan akan boleh ditanggalkan atau tidak dan sejauh mana pengguna boleh mendapat manfaat daripada bentuk serba boleh itu.

Bagi pelancaran HomePod 3, pembocor Apple Mark Gurman menyatakan dalam surat berita PowerOnnya bahawa ia boleh diumumkan tahun ini. Masih tiada maklumat mengenai kos pembesar suara dengan peningkatan tersebut.

Selain skrin sentuh, apakah lagi yang anda ingin lihat dalam pembesar suara Apple HomePod 3 yang akan datang? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Kosutami pada X