Konsep OnePlus 11 menunjukkan jalur cahaya dengan anggukan pada Nothing Phone (1)

77
Jalur cahaya biru konsep OnePlus 11
© OnePlus

OnePlus dijangka memperkenalkan Konsep OnePlus 11 di MWC 2023. Sebelum tirai acara itu dilabuhkan secara rasmi, syarikat itu telah mula menggoda telefon yang mempamerkan inspirasi berat oleh jalur lampu LED Nothing Phone (1) yang mencolok.

Berdasarkan sepasang imej yang dikongsi oleh OnePlus, bahagian belakang OnePlus 11 Concept memamerkan jalur cahaya biru dengan cara beralun malah menutupi pulau kamera bulat. Ini dilindungi dalam penutup kaca unibody yang kelihatan telus, sama seperti Nothing Phone (1).

  • Baca juga: Nothing Phone (1) review

Paip penyejuk hibrid bercahaya

Syarikat itu secara khusus merujuk kepada jalur ini sebagai saluran paip biru berais dan membandingkannya dengan “salur darah” telefon bimbit. Masih tidak jelas untuk tujuan sebenar jalur ini, tetapi ini mungkin berfungsi sebagai sebahagian daripada sistem penyejukan tersuai dengan bunyinya. Begitu juga, tidak hairanlah jika fungsi Glyph akan dipinjam daripada Nothing Phone (1), memandangkan CEO Nothing Carl Pei adalah salah seorang pengasas OnePlus.

Reka bentuk Konsep OnePlus 11

Reka bentuk Konsep OnePlus 11. / © OnePlus

Mengenai ciri-ciri lain OnePlus 11 Concept, kamera ini jelas menempatkan pelbagai modul yang berbeza berbanding konfigurasi tiga kamera OnePlus 11 (ulasan). Walau bagaimanapun, sukar untuk mengetahui fungsi mana yang unik atau baharu. Dalam klip berasingan yang dikongsi oleh Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus Pete Lau, ia juga menunjukkan komponen dalaman yang kelihatan ditetapkan sebagai salah satu ciri teras peranti.

Tiada apa-apa Telefon 1

Pencahayaan Glyph pada Nothing Phone 1 / © NextPit

Bolehkah anda membeli Konsep OnePlus 11 dengan jalur cahayanya yang sejuk?

Konsep OnePlus 11 akan debut secara rasmi pada 27 Februari di Barcelona. Walaupun OnePlus boleh mempamerkan produk yang berfungsi, ia bukan jaminan bahawa peranti itu akan dijual kepada pengguna. Sebaliknya, kita mungkin melihat teknologi yang dibentangkan mungkin tiba pada produk masa depan OnePlus seperti OnePlus 11T atau OnePlus 12.

Adakah anda suka jalur cahaya pada Nothing Phone (1)? Adakah anda lebih suka mempunyai ciri yang diikuti oleh pengeluar lain seperti OnePlus? Beritahu kami dalam ulasan.