Kulit VLC Terbaik

37

Kulit VLC lalai adalah ringkas tetapi sukar pada mata kerana ia sangat putih. Anda mungkin mengalami kekaburan dan ketegangan mata jika anda menonton rancangan dalam mod bertingkap lebih lama. Nasib baik, VLC membenarkan pengguna menyesuaikan susun atur, warna dan reka bentuknya tanpa menjejaskan fungsinya. Oleh itu, anda boleh mencari kulit yang sepadan dengan pilihan anda.

Kulit VLC Terbaik

Tetapi dengan begitu banyak pilihan di Internet, anda secara tidak sengaja boleh berpuas hati dengan kulit biasa-biasa saja. Dan di situlah artikel ini masuk. Ia merangkumi kulit VLC terbaik yang perlu anda pertimbangkan.

Kulit VLC Terbaik

Kulit VLC terdapat dalam pelbagai bentuk. Tetapi kesemuanya mempunyai fungsi yang sama—meningkatkan penampilan pemain media. Dan dengan pelbagai pilihan, anda boleh mencari satu dengan ciri yang memenuhi keperluan khusus anda. Sebagai contoh, anda boleh memilih kulit VLC yang:

  • Padan dengan tema desktop anda untuk antara muka yang menyenangkan mata.
  • Mempunyai antara muka pengguna yang mudah untuk navigasi yang mudah.
  • Mewakili identiti anda.
  • Mencipta kontras untuk peningkatan visual.

Anda boleh mencari kulit VLC pada Laman web rasmi VLC Media Player. Selain itu, terdapat tapak web pihak ketiga yang menawarkan kulit VLC percuma. Bahagian di bawah membincangkan sepuluh kulit VLC terbaik.

1. Darklounge

Adakah anda mahu menonton rancangan tanpa memejamkan mata anda? Kemudian Kulit darklounge adalah pilihan yang ideal. Ia menampilkan tema gelap dengan reka bentuk minimalis. Ia sangat baik untuk menonton filem pada waktu malam kerana ia menggabungkan dengan lancar ke dalam persekitaran yang gelap. Tidak seperti kulit VLC lalai, ciri kawalannya muncul di bahagian atas skrin.

Di bahagian atas sebelah kiri kulit VLC, terdapat menu dengan ciri penyesuaian. Anda boleh menukar reka letak, warna dan ketelusan. Selain itu, jika anda suka muzik atau video anda dimainkan tanpa gangguan, anda boleh membuat senarai main.

2. Zune 1.0

Zune 1.0 ialah naik taraf kulit Zune yang bermula sejak 2010. Ia membolehkan pengguna yang menggemari versi lama menghidupkan semula pengalaman itu. Tema lembutnya menggabungkan warna gelap dengan merah jambu pucat, yang memancarkan cahaya halus. Ini menyediakan tetapan yang sesuai untuk menonton filem tanpa membebankan mata anda.

Antara muka pengguna Zune 1.0 adalah lebih minimum. Ia melebihi kulit lalai pemain media VLC. Skrin hanya memaparkan main, jeda, putar balik dan maju pantas di bahagian bawah.

Anda boleh bermain-main dengan warna dan fon daripada gear tetapan. Pembangun berharap untuk melancarkan tema putih untuk memberi pengguna berbilang pilihan.

3. Kulit FusionX2

FusionX2 adalah mengenai keanggunan. Ia memfokuskan pada rona hitam dan perak serta memberikan penampilan yang anggun, futuristik dan minimalis.

Skrin FusionX2 kurang bersepah akibatnya. Hanya kawalan asas muncul pada skrin, tetapi anda boleh mengakses pilihan senarai main anda dengan mudah dari sana.

Walaupun FusionX2 mempunyai versi A dan B, mereka mempunyai kosmetik yang sama. Satu-satunya perbezaan adalah dalam kedudukan kawalan.

4. Mutiara Hitam

Mutiara Hitam ialah kulit VLC yang bermula sejak 2009 tetapi kekal sebagai salah satu pilihan penyesuaian terbaik untuk memainkan muzik. Ia mempunyai penarafan 4.51, yang merupakan petanda yang baik pengguna mempunyai pengalaman yang baik dengannya.

Blackpearl menampilkan tema hitam dan kelabu yang diperkemas. Kawalannya menjerit minimalisme kerana ia tidak membenarkan anda menayangkan video dalam mod bertingkap. Ini menjadikannya sesuai untuk memainkan muzik sahaja, dan memandangkan anda tidak dapat melihat tajuk lagu, semuanya akan mengejutkan.

5. Alienware Darkstar

Adakah jantung anda berdegup untuk sci-fi? Jika anda menjawab ya, anda akan dapati Alienware Darkstar menarik. Ia menampilkan tema merah dan hitam gelap, menambahkan keamatan dan keceriaan pada Pemain Media VCL anda. Suasana sci-fi datang daripada menu utama yang kelihatan seperti shuriken futuristik dengan logo Alienware padanya.

Reka bentuknya yang cemerlang tidak membayangi ciri-cirinya. Menu utama mengandungi banyak butang untuk akses mudah kepada video, audio, senarai main anda dan juga penyama. Anda juga boleh “menutup pengatup” untuk mengunci tetapan supaya anda tidak tersalah klik di tengah-tengah rancangan.

Jika terdapat masalah yang mungkin dengan kulit, ia adalah bahawa pencari cap masa telah mengecilkan untuk memuatkan menu, jadi anda mungkin mempunyai masa yang lebih sukar untuk memusatkan perhatian pada masa tertentu dalam video yang lebih panjang.

6. Kulit VLC Transformers

The Kulit VLC Transformers popular di kalangan peminat filem Transformers. Pandangan moden dan warna bertema gelap semuanya diilhamkan oleh filem.

Antara muka pengguna utama adalah bergaya dan ringkas, dengan skrin hanya memaparkan butang main asas, kelantangan, ke hadapan pantas dan putar balik. Anda boleh mengakses ciri kawalan lanjutan seperti fon dan warna daripada tetapan.

7. Kulit VLC Avengers Shield

Jika anda suka filem Avengers, filem Kulit VLC Avengers Shield boleh menjadi pilihan kulit VLC anda. Tema dan kawalannya meniru perisai Avengers. Dari jauh, antara muka pengguna kelihatan rumit. Tetapi dengan organisasinya yang mudah, sesiapa sahaja boleh menavigasi dengan mudah.

Butang kawalan, main, jeda, maju pantas dan putar balik, berada di sudut kiri bawah. Kawalan kelantangan berada di sudut kanan bawah. Organisasi ini membezakan kulit ini daripada kulit lain.

Kulit direka bentuk untuk digunakan bersama kulit SHIELD Rainmeter untuk PC anda. Pautan di atas menunjukkan pratonton kulit Rainmeter di sekeliling pemain VLC, yang juga boleh disesuaikan. Untuk maklumat lanjut tentang perkara yang Rainmeter boleh lakukan, tekan di sini.

8. MinimalX

Jika ada kulit yang telah tua seperti wain yang baik, itu MinimalX. Pembangun kulit VLC ini telah menjalankan misi untuk memberikan pengguna pengalaman yang tiada tandingan. Kulit menerima kemas kini tetap sejak dikeluarkan pada 2013, mendarat pada versi 3.0 pada 2018, dan trend global ke arah minimalis akhirnya berjaya mengejar reka bentuk berwawasannya.

Seperti yang anda boleh ketahui dari namanya, kulit ini merangkumi minimalism. Tetapi, ia tidak berkompromi dengan ciri penting. Ia mempunyai semua loceng dan wisel yang anda perlukan daripada VLC: kawalan audio dan video, pemilihan senarai main dan sari kata.

Ciri terbaik ialah penyesuai warna, membolehkan anda memilih antara latar belakang gelap, merah jambu, biru atau hijau.

9. SilentVLC

SilentVLC ialah satu lagi kulit VLC yang menyokong antara muka mesra pengguna. Ia mempunyai tema gelap dan percikan putih daripada butang kawalan. Semua ciri kawalan penting berada di bahagian bawah skrin. Tiada kekusutan.

Dan jika anda mahu melihat tetingkap lain pada skrin anda, SilentVLC menyokong anda. Anda boleh mengubah saiz skrin untuk menonton dalam pemain mini atau mengembangkannya mengikut keinginan anda. Ciri ini telah melalui beberapa kemas kini untuk mengalih keluar pepijat dan menyelesaikan isu saiz semula.

10. Rasuk Slim

Slim Beam membezakan dirinya daripada kulit VLC lain dengan mengimbangi kesederhanaan dan penyesuaian. Antara muka penggunanya ringkas dan hanya memfokuskan pada ciri menonton filem yang penting. Anda boleh memperhalusi reka letak, gaya butang, warna dan bunyi.

Bagaimana dengan temanya? Anda mempunyai dua pilihan: a putih dan a hitam satu. Kedua-duanya datang secara berasingan, jadi anda perlu memilih dan memuat turun satu yang sesuai dengan anda.

Berikan VLC Anda Wajah Baharu

Dengan pelbagai jenis kulit VLC, anda tidak perlu berpuas hati dengan kulit lalai VLC yang hambar. Daripada senarai di atas, anda boleh menemui satu dengan penampilan yang menarik perhatian. Paling penting, yang sesuai dengan gaya anda dan tidak menegangkan atau menjejaskan mata anda. Dan ingat, kulit VLC ini tidak menjejaskan fungsi VLC Media Player. Mereka hanya mengubah suai rupa menu.

Kulit VLC yang manakah anda gunakan? Adakah anda telah menemui satu yang sesuai dengan pilihan anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.