Lancarkan Mana-mana Apl pada Paparan Sampul Galaxy Flip 5

20
Paparan Penutup Galaxy Z Flip5 nextpit
© nextpit

Dengan musim boleh lipat 2023 yang masih berlangsung, Samsung menyertai Motorola dalam melancarkan telefon flip dengan paparan penutup yang besar. Tetapi sementara Motorola Razr+ (2023) menjaringkan mata dalam semakan nextpit dengan skrin luarannya yang berfungsi sepenuhnya, Samsung hanya secara rasmi membenarkan pengguna menyemak widget dan senarai aplikasi yang sangat dipilih susun. Tetapi dengan satu alat Good Lock, Samsung memberikan helah kepada peminatnya untuk melancarkan pada asasnya sebarang aplikasi pada paparan luar Flip 5.

Kami telah merangkumi kit alat Good Lock Samsung, satu set alat untuk meningkatkan dan menyesuaikan sistem One UI, serupa dengan PowerToys Microsoft. Salah satu alatan Good Lock, MultiStar, menyasarkan produktiviti dan ciri berbilang tetingkap. Malangnya, Good Lock memerlukan akaun Samsung dan tersedia di beberapa negara terpilih. Jika ia tidak tersedia di rantau anda, anda boleh mencuba menggunakan kaedah tidak rasmi seperti NiceLock.

Lancarkan (hampir) mana-mana apl pada paparan penutup Flip 5

MultiStar menawarkan ciri percubaan yang menambahkan widget paparan penutup yang berfungsi seperti pelancar atau folder aplikasi. Ikuti arahan ini untuk mencubanya pada Galaxy Z Flip 5 anda:

Samsung Galaxy Z Flip 5: Good Lock MultiStar

Pasang suite Good Lock, kemudian pasang dan buka modul MultiStar. / © nextpit

  1. Pasang Good Lock dari Galaxy Store.
  2. Pasangkan modul MultiStarbiasanya ditemui pada tab Life up.
  3. Buka MultiStar daripada Good Lock dan ketik pada I ♥ Galaxy Foldable.
  4. Pilih pilihan Widget Pelancar.
  5. Pilih ikon apl yang hendak dipaparkan pada widget pelancar.
  6. Tambahkan widget Pelancar pada paparan muka depan.
Samsung Galaxy Z Flip 5: Kunci Berbilang Bintang

MultiStar menawarkan satu widget biasa untuk apl dan satu widget khusus untuk permainan (kanan). / © nextpit

Sebagai nota antara muka MultiStar, tidak semua apl akan berskala dengan betul dalam paparan penutup, jadi beberapa percubaan dan ralat diperlukan. Jangkakan kesukaran dengan apl yang bergantung pada input teks, yang mana Galaxy Z Flip 5 tidak menawarkan antara muka papan kekunci yang dioptimumkan seperti yang dilaksanakan pada Motorola Razr+ 2023 (Razr 40 Ultra).

  • Semak ciri tersembunyi terbaik pada telefon Samsung Galaxy anda

Beberapa ujian pantas di pejabat nextpit mendedahkan bahawa sekurang-kurangnya penyemak imbas Google Chrome dan apl YouTube dibuka dengan betul, sudah tentu, membaca artikel panjang pada paparan muka depan bukanlah penyelesaian yang paling elegan, tetapi sekurang-kurangnya YouTube berfungsi dengan baik. Sekali lagi, seperti kebanyakan ciri Good Lock, Widget Pelancar ialah ciri percubaan.

Samsung Galaxy Z Flip 5: Good Lock MultiStar

Ia hampir seperti menggunakan Motorola FlipOut lama. / © nextpit

Apl manakah yang anda fikir paling sesuai untuk paparan penutup? Atau adakah anda fikir paparan kecil hanya sesuai untuk widget dan pemberitahuan? Kongsi apa yang anda mahu lihat dalam ulasan Galaxy Z Flip dan Fold 5 dalam ulasan di bawah!