Langkau Samsung Galaxy A55 Jika Anda Benci Pengecasan Lambat

15
nextpit Samsung Galaxy A54 Side
© nextpit

Galaxy A54 (ulasan) jarak pertengahan Samsung ialah yang paling laris dan kekal sangat popular sebagai salah satu telefon pintar Galaxy perdana syarikat, terima kasih kepada cadangan nilai untuk wang yang baik yang ditawarkannya. Bagi penggantinya yang kemungkinan besar ialah Galaxy A55, ia mungkin bergantung pada formula lama yang sama dan dipercayai sambil mengekalkan beberapa ciri utama seperti kelajuan pengecasan bertarikh.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar kelas pertengahan terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Samsung Galaxy A55 mengecewakan dengan kelajuan pengecasannya

Penyenaraian kawal selia yang dikongsi oleh MyFixGuide mendedahkan telefon pintar Android yang akan datang akan menampilkan penarafan pengecasan 25 watt kuno—serupa dengan pendahulunya. Perlu diingatkan bahawa ini kekal tidak berubah sejak Galaxy A52 yang dilancarkan pada 2021.

Dengan Samsung mengekalkan kelajuan pengecasan 25 watt, bakal pelanggan mungkin menangguhkan pembelian Galaxy A55 memandangkan pesaingnya telah mendahului dari segi pengecasan pantas. Sebagai contoh, Poco F5 (ulasan) Xiaomi memaparkan penarafan 67 watt yang mengecas telefon bimbit sepenuhnya dalam masa 50 minit sahaja. Sebagai perbandingan, Galaxy A54 mengambil masa kira-kira 2 jam untuk pergi dari 0 hingga 100 peratus.

Port Pengecasan Xiaomi Poco F5

Pengecasan pantas pada Xiaomi Poco F5 jarak pertengahan dan ia mempunyai penyesuai dinding 67 W yang disertakan pada kotaknya. / © NextPit

Di samping itu, penyenaraian itu mencadangkan kotak runcit Galaxy A55 hanya akan menyertakan kabel USB-C dan alat ejector SIM, menjatuhkan penyesuai kuasa yang serupa dengan Galaxy A54. Ini bukanlah satu kejutan besar selepas Samsung telah mula membuang penyesuai walaupun dari telefon pintar premiumnya juga.

GPU dan CPU yang lebih baik dalam Samsung Galaxy A55

Di sebalik kelajuan pengecasan yang menyedihkan, Galaxy A55 dikhabarkan akan mendapatkan cipset Exynos 1480 dalaman baharu. Silikon yang akan datang disebut-sebut akan menyampaikan grafik Xclipse berjenama AMD yang pertama kepada julat pertengahan Samsung, dan ini dilengkapi dengan pemproses okta-teras yang lebih pantas.

Galaxy A55 mungkin juga mengekalkan kamera utama 50 MP lama, tetapi sama ada terdapat penambahbaikan pada sensor ultralebar atau penambahan kanta telefoto seperti pada Galaxy S23 FE masih tidak diketahui. Pada masa yang sama, peranti berkemungkinan besar akan berjalan pada Android 14 dengan kulit One UI 6 di atas.

Tiada maklumat mengenai tarikh keluaran peranti jarak pertengahan Samsung yang seterusnya. Walau bagaimanapun, ini boleh diumumkan pada suku pertama tahun depan, iaitu selepas Galaxy S24 debut. Butiran harga masih tidak diketahui tetapi perubahan ini jelas menunjukkan bahawa tidak akan ada kenaikan harga yang besar daripada harga $450 Galaxy A54.

Apa lagi yang anda harapkan untuk dilihat dalam Galaxy A55 supaya ia adalah peningkatan yang menarik daripada pendahulunya? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.

Melalui: GSMArena
Sumber:
MyFixGuide