Laporan Baharu Mengesahkan Rancangan Apple untuk Mengembangkan OLED kepada iPad Mini

34
NextPit Apple iPad Air Pro
© nextpit

Butiran lanjut tentang OLED iPad Pro pertama Apple terus bertimbun, yang mencadangkan pelancaran yang akan berlaku pada 2024. Selaras dengan ini, laporan baharu bukan sahaja menyokong kewujudan tablet Pro tetapi juga menunjukkan rancangan Apple untuk mengembangkan OLED ke iPadnya yang lain faktor bentuk, termasuk iPad Mini. Bagaimanapun, laporan itu menyebut bahawa ia akan mengambil masa dua tahun lagi sebelum ia dilancarkan.

  • Baca juga: iPad Apple terbaik untuk dibeli pada 2023

Mengenai laporan terbaru firma penyelidikan Omdia, ia mendedahkan peta jalan iPad yang luas yang telah dibentangkan oleh Apple untuk tahun-tahun akan datang. Walaupun ia memberi berat kepada iPad Pro OLED yang akan tiba pada tahun 2024, ia menyerlahkan kemungkinan Apple menggunakan teknologi OLED dan faedah panel pada rangkaian iPad Air (ulasan) dan iPad Mini juga.

Omdia menambah bahawa iPad Air atau Mini yang dilengkapi OLED tidak akan siap sehingga 2026. Bagaimanapun, Apple dikatakan akan mendasarkan keputusannya pada jualan iPad Pro tahun depan. Sehubungan itu, dianggarkan Apple telah meminta sejumlah 10 juta panel daripada LG dan Samsung. Dan bergantung pada kejayaan, gergasi teknologi Cupertino kemudiannya boleh melaraskan masa pakai dan keluaran OLED iPad Air dan iPad Mini (semakan).

Apple iPad Pro 11 2022 lwn iPad Pro 12.9 2022 dengan cip M2

Apple iPad Pro 11 2022 dan iPad Pro 12.9 2022 kedua-duanya dikuasakan oleh Apple M2. / © NextPit

Kelebihan OLED pada tablet iPad Apple

Berkenaan iPad Pro baharu, penganalisis Ross Young percaya ia akan datang dalam saiz 11 inci dan 13 inci. Di antara pelbagai kelebihan OLED dikatakan membolehkan bezel dan dimensi yang lebih nipis pada peranti ini serta hayat bateri yang lebih baik dan output skrin yang lebih cerah. Penambahbaikan ini mungkin juga dibawa ke OLED iPad Air dan iPad Mini. Tablet Apple premium yang akan datang boleh bergantung pada cipset M3 yang tidak diumumkan.

Tetapi sebelum model iPad Pro generasi seterusnya dilancarkan, Apple dijangka akan mengumumkan iPad Air dan iPad Mini baharu dalam beberapa minggu akan datang (melalui 9to5Mac). iPad Air generasi ke-6 baharu boleh dilengkapi dengan cipset M2 manakala A16 Bionic yang ditemui pada iPhone 15 yang diuji rakan sekerja kami mungkin akan menemui jalannya pada iPad Mini generasi ke-7.

Adakah anda fikir bahawa OLED akhirnya akan menjadikan tablet iPad Apple lebih mahal? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Omdia


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya