Lasak Dan Tegar: Samsung Galaxy Tab Active 5 Boleh Dilancarkan Tidak Lama Lagi

21
Harga pelancaran tablet lasak Samsung Galaxy Tab Active 5
© Samsung

Selain Galaxy XCover 7 yang bocor, Samsung juga boleh membawa satu lagi peranti lasak ke tempat kejadian. Tablet Galaxy Tab Active 5 yang tidak diumumkan kini telah ditemui dalam penyenaraian pensijilan, mencadangkan ia kemungkinan besar akan dibuat rasmi tidak lama lagi bersama telefon bimbit Samsung.

  • Baca juga: Tablet Android terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Seperti yang dilihat oleh MySmartPrice, Samsung Galaxy Tab Active 5 telah disahkan oleh Bluetooth SIG, mengesahkan nama terakhir peranti itu. Tablet Galaxy yang tahan lama turut hadir dalam varian Wi-Fi sahaja dan selular serta menggunakan nombor model SM-X300 dan SM-X306/X308, masing-masing.

Walaupun terdapat sedikit yang dapat diperolehi daripada penyenaraian sahaja selain daripada konvensyen penamaan, laporan terdahulu mendedahkan butiran penting yang mengelilingi Galaxy Tab Active 5. Dalam pensijilan FCC, tablet Android bajet dilihat membawa storan on-board 128 GB dan menyokong memori boleh dikembangkan melalui slot kad microSD. Selain itu, ia serasi dengan S Pen Samsung, serupa dengan Galaxy Tab Active 4 Pro.

Penanda aras Samsung Galaxy Tab Active 5

Galaxy Tab Active 5 Samsung dikuasakan oleh set cip Exynos 1380. / © Geekbench

Dalam hasil penanda aras Geekbench yang berasingan untuk varian 5G papak, ia dibut pada Android 14 dan dikuasakan oleh Exynos 1380 dalaman Samsung, yang merupakan cip yang sama yang terdapat dalam Galaxy Tab A9 dan Galaxy A54 (ulasan). Sementara itu, kiraan RAM agak sederhana pada 6 GB untuk kedudukan peranti yang berpatutan.

Untuk mengetahui spesifikasi selebihnya Galaxy Tab Active 5, kita perlu menunggu kebocoran selanjutnya muncul. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan bahawa ia harus meneruskan penarafan gred tentera, perlindungan drop-to-concrete, dan pensijilan habuk dan air IP68 dari pendahulunya.

Sebagai rujukan, Galaxy Tab Active 4 Pro menampilkan skrin LCD IPS 10-inci dengan panel Gorilla Glass 5. Kamera daripada tablet lasak tahun lepas ialah penembak belakang 13 MP yang merakam video 4K bersama kamera swafoto 8 MP yang baik. Akhir sekali, ia datang dengan bateri 7,600 mAh yang boleh ditanggalkan.

Adakah anda fikir masih ada pasaran untuk tablet lebih tahan lama? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda.

Melalui: SamMobile
Sumber:
MySmartPrice, GeekBench