Lebih Cerah dan Lebih Tajam: Garmin Melancarkan Forerunner 965 dan 265 dengan AMOLED

74
Garmin Forerunner 965
© Garmin

Garmin akhirnya menyerah kepada idea bahawa skrin sentuh AMOLED adalah lebih sesuai untuk jam tangan pintar pelbagai sukan. Hari ini, syarikat itu secara rasmi melancarkan siri Forerunner 965 dan Forerunner 265 yang padat dengan paparan AMOLED bertenaga yang hanya ditempah pada jam tangan premiumnya sebelum ini.

Forerunner 265, yang dibocorkan sebelum ini, disahkan boleh didapati dalam dua saiz. Seperti Forerunner 255 (ulasan) tahun lepas, Forerunner 265s adalah pilihan yang lebih kecil dengan sarung 42 mm manakala model standard datang dalam 46 mm. Sebaliknya, Forerunner 965 adalah pilihan tunggal dengan sarung 47 mm.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan Garmin terbaik pada tahun 2023

Garmin Forerunner 265 dan Forerunner 265s

Ini adalah kali pertama Garmin memberikan jam tangan lari jarak pertengahannya dengan panel AMOLED: 1.1-inci pada Forerunner 265s dan 1.3-inci pada Forerunner 265. Paparan baharu menawarkan output yang lebih cerah dan resolusi lebih tajam daripada MIP transflective. Tambahan pula, AMOLED mempunyai mod paparan sentiasa hidup yang lebih fleksibel.

Berkenaan dengan reka bentuk, terdapat lelaran kecil di bahagian luar. Selain fungsi sentuhan yang dibawakan oleh AMOLED, pelari masih boleh memanfaatkan butang fizikal dengan permulaan/hentian utama dibentuk semula dan lebih besar. Begitu juga, perlindungan Gorilla Glass 3 dan rintangan air 5 ATM dikekalkan.

Garmin Forerunner 265 dan Forerunner 265s

Garmin Forerunner 265 dan Forerunner 265s / © Garmin

Garmin menambah dua mod kecergasan utama. Kini terdapat kesediaan latihan dan dinamik berjalan di atas susunan penderia untuk memantau penunjuk kesihatan seperti kebolehubahan kadar denyutan jantung dan VO2 maks. Dari segi ketersambungan, ciri seperti GPS berbilang jalur, NFC dan Wi-Fi juga disimpan, tetapi storan onboard untuk muzik luar talian pada kedua-duanya digandakan kepada 8 GB.

Forerunner 265s mempunyai hayat bateri yang lebih baik sedikit pada 15 hari dalam mod jam pintar dan 24 jam dengan penggunaan GPS berterusan berbanding Forerunner 265 yang lebih besar dengan penarafan 13 hari dan 20 jam, masing-masing.

Garmin Forerunner 965

Selain bezel titanium yang baharu pada Forerunner 965, ia juga mendapat paparan AMOLED dalam saiz 1.4 inci (454 x 454 piksel). Bahagian hadapan dilindungi oleh Corning Gorilla Glass DX yang lebih lasak. Pada masa yang sama, penarafan kalis air adalah pada 5 ATM.

Garmin Forerunner 965

Garmin Forerunner 965 / © Garmin

Jam tangan larian peringkat teratas mempunyai metrik prestasi tambahan yang tidak tersedia pada Forerunner 265 jarak pertengahan. Ini termasuk nisbah beban latihan, penjejakan stamina masa nyata dan Climb Pro. Jam tangan dilengkapi dengan ciri pemetaan terbina dalam juga, yang menyokong banyak laluan bandar dan luar serbuan.

Garmin berkata bahawa bateri Forerunner 965 bertahan selama 23 hari dalam mod jam pintar dan 31 jam dalam GPS antara pengecasan. Mengecas barang boleh pakai dilakukan melalui penyambung Garmin proprietari.

Harga dan tarikh keluaran Garmin Forerunner 265 dan 965

Forerunner 265 Garmin dalam tali silikon dwi-warna berwarna-warni dijual pada harga $449, yang sudah tersedia untuk pembelian. Sementara itu, Forerunner 965 berharga $599, dan ia mencapai pasaran dalam beberapa minggu akan datang.

Sumber:
Garmin