Lebih laju: Telefon pintar Nord seterusnya OnePlus untuk mendapatkan spesifikasi yang dipertingkatkan

100
NextPit OnePlus Nord 2T
© NextPit

OnePlus terus komited dengan formula bajetnya melalui jenama Nord. Ketua pegawai PR syarikat di AS telah mengesahkan bahawa OnePlus Nord N300, pengganti N200 5G, akan mendapat kelajuan pengecasan yang dipertingkatkan untuk harga sub-$300 yang sama. Malangnya, masih tiada tarikh keluaran tepat untuk peranti julat pertengahan yang akan datang.

TL;DR

  • OnePlus sedang menggoda Nord N300.
  • Peranti bajet akan menampilkan paparan yang lebih pantas dan kelajuan pengecasan yang dipertingkatkan.
  • Harga untuk Nord N300 masih tidak didedahkan.

Menurut Spenser Black, ketua jabatan PR OnePlus North America, OnePlus Nord N300 akan tiba dengan kelajuan pengecasan 33W. Ini hampir dua kali ganda daripada yang ditawarkan oleh N200 dengan 18W. Tambahan pula, bilangannya adalah setanding dengan spesifikasi OnePlus’ mid-range lain, Nord N20 dan Nord CE 2 Lite, kedua-duanya tersedia dengan versi global.

  • Jangan ketinggalan: Telefon Android kelas pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Selain pengecasan oomph, OnePlus juga berkata bahawa Nord N300 akan mendapat manfaat daripada kadar penyegaran paparan yang lebih pantas pada 90Hz, walaupun mereka tidak mendedahkan sama ada ia menggunakan LCD yang sama atau jenis AMOLED baharu. Satu lagi perubahan mengejutkan syarikat telah mengesahkan adalah pilihan chipset MediaTek. Sekali lagi, tidak jelas model pemproses Dimensity yang mana.

Paparan OnePlus Nord 2T.

Paparan OnePlus adalah hidangan untuk mata dan kandungan berulang pada 90 hertz. / © NextPit

Spesifikasi perkakasan lain OnePlus Nord N300 kekal menjadi misteri. Tetapi adalah selamat untuk mengatakan bahawa ia boleh dihantar dengan Oxygen OS 12.1 berdasarkan Android 12 di luar kotak, mencerminkan OnePlus 10T dan OnePlus Nord 2T perdana. Mungkin, peranti itu juga boleh mendapat manfaat daripada kemas kini kamera. Sudah tentu, kami hanya menyilangkan jari kami di sini.

Harga dan ketersediaan OnePlus Nord N300

Berkenaan harga, syarikat China itu mengekalkan kategori sub-$300. Sebaliknya, OnePlus Nord N200 dijual pada harga $240 di AS atau kira-kira $320 dalam mata wang Kanada.

OnePlus dijangka melancarkan Nord N300 sekitar bulan November. Ia menuju pertama di sebelah negeri dan Kanada. Kami masih belum mengetahui sama ada julat pertengahan yang tidak diumumkan akan dikeluarkan di pasaran lain juga.

Adakah anda fikir OnePlus menawarkan telefon pintar Android bang-for-the-buck? Biar kami mendengar pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: TheVerge