Lekapan basikal iPhone terbaik untuk setiap penunggang pada tahun 2022

112
Pelekap basikal terbaik untuk iPhone untuk setiap penunggang

Mari kita hadapi, kita memerlukan telefon semasa menunggang basikal, terutamanya untuk mengikuti peta atau menghubungi seseorang. Dan walaupun anda seorang pakar menunggang sebelah tangan, anda tidak sepatutnya memegang atau menggunakan iPhone pada masa itu. Oleh itu untuk menikmati perjalanan bebas tangan, anda memerlukan pelekap basikal untuk iPhone.

Ia akan memastikan iPhone anda diikat kuat pada bar hendal basikal semasa anda menunggang, membolehkan anda melihat paparannya. Walaupun memilih pelekap yang sesuai untuk basikal dan model iPhone anda yang juga sepadan dengan keperluan unik anda agak rumit. Untuk membantu anda, saya telah menghasilkan senarai pelekap basikal terbaik untuk iPhone.

 1. Kunci empat
 2. Spigen
 3. TruActive
 4. Lamicall
 5. GUB
 6. VUP
 7. IPOW
 8. iMESTOU
 9. MERANCANG

1. Kunci empat: Pilihan editor

Lekapan basikal kunci empat untuk iPhone

Quad Lock Out Front Bike Mount mempunyai reka bentuk yang canggih, anggun dan bergaya. Binaannya ringan dan tidak lebih tebal daripada penutup telefon biasa, sangat mengurangkan seretan angin. Jadi, anda boleh menggunakan Peta Apple dan apl kecergasan dan jangan sekali-kali terlepas panggilan atau teks. Selain itu, anda boleh mengeluarkan telefon anda dari pelekap dengan mudah pada bila-bila masa anda mahu.

Quad Lock Bike Mount hanya sesuai dengan hendal dengan diameter 25mm hingga 40mm. Anda boleh memasangnya dengan cepat menggunakan cincin-O atau pengikat zip yang tahan UV. Dengan kunci dwi peringkat Quad Lock yang dipatenkan, pelekap itu akan melindungi iPhone anda walaupun semasa menunggangi rempuhan dan lompatan.

Tetapi ia mempunyai sedikit kekurangan. Untuk sambungan selamat ke pelekap, telefon anda mesti mempunyai Sarung Kunci Empat. Oleh itu, saya mendapati ia lebih mahal daripada penyelesaian lain pada $40 untuk kegunaan harian.

Kebaikan

 • Reka bentuk anggun dengan kunci dwi peringkat yang dipatenkan
 • Boleh diputar
 • Sangat mudah untuk memasang telefon
 • Disyorkan oleh Apple

Keburukan

 • Mahal
 • Memerlukan kes tertentu

Semak pada: epal | Kunci Empat

2. Spigen Gearlock MF100: Reka bentuk bebas pukal

Mount Basikal Depan Spigen Out

Spigen’s Out Front Bike Mount mempunyai penyesuai universal yang boleh anda pasangkan pada mana-mana telefon, dengan atau tanpa sarung. Jadi anda tidak perlu membeli penutup telefon yang sepadan. Hanya pasangkan penyesuai dan kunci iPhone anda ke dalam pelekap dengan satu klik.

Dengan dua pengatur jarak getah yang berbeza, pelekap sesuai dengan kebanyakan diameter bar hendal dan boleh dilaraskan pada mana-mana sudut tontonan. Saya menyukai teras gentian kaca yang ringan dan reka bentuk aerodinamik bebas pukal, membolehkan anda mengakses telefon anda dengan mudah. Jika bar hendal basikal anda kurang daripada 31.8mm, anda boleh memasangkan pelekap menggunakan spacer.

Kebaikan

 • Sangat boleh laras
 • Sistem penguncian satu klik
 • Penyesuai universal disertakan

Keburukan

 • Batang pelekap tidak tahan lama

Semak pada: Amazon | Spigen

3. TruActive: Nilai terbaik untuk wang

Pemegang Lekap Telefon Basikal Premium TruActive 2022 untuk iPhone

Teknik pemasangan selamat dan tanpa bunyi bagi pemegang basikal TruActive iPhone menjadikannya menonjol. Ia hampir tidak tergelincir semasa menunggang di luar jalan yang tidak rata atau ringan. Anda boleh melampirkannya tanpa menggunakan sebarang alat. Mekanisme sambungan bola seterusnya membolehkan putaran 360 darjah. Jadi, anda boleh melihat telefon anda dalam kedua-dua kedudukan mendatar dan menegak.

TruActive telah membuat reka bentuk universal yang boleh memuatkan iPhone dengan saiz paparan sehingga 6.7″ dan bar hendal basikal dengan diameter 0.55″–1.26″. Pemegang jalur anjal empat penjuru akan menutup bucu skrin anda, yang merupakan penyingkiran bagi saya. Walaupun saya tidak mengalami sebarang masalah menggunakan telefon saya, ia agak menjengkelkan.

Kebaikan

 • Pemasangan yang mudah
 • 360o putaran
 • Tahan calar

Keburukan

 • Padanan longgar
 • Tidak boleh mengakses telefon dengan mudah

Semak pada: Amazon

4. Pengapit bar hendal motosikal Lamicall: Bagus untuk kegunaan sebelah tangan

Pelekap basikal Lamicall untuk iPhone

Bentuk unik pelekap basikal Lamicall sangat menarik setiap sudut iPhone anda. Dan 4 kusyen silikon tambahan melindungi telefon anda daripada getaran dan kerosakan, walaupun semasa berbasikal di jalan yang kasar. Mekanisme putaran membantu anda menerima panggilan, mendengar muzik dan menggunakan GPS.

Ia boleh memuatkan bar hendal basikal antara 0.6 dan 1.18″ dan iPhone dari 4.7 hingga 6.8 inci dengan ketebalan sehingga 15mm (termasuk penutup sarung). Tetapi jika anda mempunyai iPhone SE 1/2, anda tidak boleh menggunakannya. Secara keseluruhannya ia sangat mudah untuk dipasang dengan satu tangan, dan saya boleh mengeluarkan telefon saya dengan butang kunci satu kekunci.

Kebaikan

 • Pengapit secara automatik
 • Pasang tanpa sebarang alat
 • Lengan pautan triaksial

Keburukan

 • Mod keluarkan telefon keluar

Semak pada: Amazon

5. Pelekap basikal GUB: Kualiti binaan yang baik

Pemasangan Telefon Basikal & Motosikal GUB untuk iPhone

GUB telah membuat pelekap menggunakan aloi aluminium 6061. Jadi, ia mempunyai kelebihan yang jelas berbanding barangan berasaskan silikon dan plastik yang setanding kerana kekukuhannya. Keluasan pelekap ini boleh dilaraskan supaya anda boleh memasang mana-mana iPhone dengan ketinggian sehingga 7 inci.

Ia mempunyai satu titik lampiran pada hendal anda, yang boleh anda ketatkan menggunakan kunci Allen. Lekapan GUB mempunyai sudut paparan mudah laras dan putaran 360. Setakat yang saya alami, gunung ini bertahan lebih lama daripada yang lain kerana ia diperbuat sepenuhnya daripada logam. Lekapan silikon dan getah menjadi kering dan rapuh apabila terdedah kepada matahari.

Kebaikan

 • Diperbuat daripada aluminium
 • Tahan lama
 • Perlindungan tugas berat

Keburukan

 • Lampiran satu titik tidak sesuai dengan semua hendal
 • Kelas berat

Semak pada: Amazon

6. Pemegang telefon silikon VUP: Bagus untuk kegunaan sekali-sekala

Pelekap basikal VUP untuk iPhone

VUP ialah pilihan bajet yang hebat di kalangan pelekap basikal iPhone. Saya mesti mengatakan ia adalah yang paling mudah untuk disediakan dan hanya mengambil masa 5 saat untuk dipasang. Lekapan ini juga cemerlang dalam serba boleh, menjadikannya mudah untuk beralih daripada landskap kepada potret.

Oleh kerana kesederhanaannya, ia mudah digunakan dan berfungsi dengan baik, walaupun terdapat beberapa kelemahan. Ini amat bermasalah jika anda mempunyai penutup telefon kalis air. Oleh itu, VUP ialah pilihan yang kukuh jika anda mempunyai bajet yang ketat.

Kebaikan

 • mampu milik
 • Reka bentuk yang mesra pengguna
 • Mudah dipasang

Keburukan

 • Tidak disyorkan untuk telefon besar
 • Perlindungan terhad

Semak pada: Amazon

7. Lekap hendal universal IPOW: Lekap basikal paling stabil

Pelekap basikal IPOW untuk iPhone

Pelekap basikal IPOW memegang telefon anda dengan jalur rama-rama silikon dari empat penjuru. Reka bentuk stabil yang dinaik taraf menawarkan pengapit tambahan. Jadi, anda boleh melaraskannya daripada 2.3 kepada 3.5″ agar sesuai dengan iPhone anda semasa menunggang di atas jalan berkelajuan tinggi dan bergelombang. Terima kasih kepada garis getah lembut pada pengapit, iPhone anda tidak akan rosak akibat calar atau hentakan.

Pengapit getah mempunyai tiga tetapan dan sekurang-kurangnya lima diameter pemasangan berbeza, dengan maksimum 1.33″. Selain itu, kepala berputarnya membolehkan anda menghidupkan iPhone anda dalam 360o secara mendatar dan menegak. Bahagian yang terbaik ialah anda boleh memasangnya dalam 10 saat dengan hanya mengetatkan nat. Seiring dengan itu, kekal bebas tekanan dengan jaminan seumur hidup IPOW.

Kebaikan

 • Teknologi anti goncang
 • Jaminan seumur hidup

Keburukan

 • Meluncur telefon

Semak pada: Amazon

8. pelekap kalis air iMESTOU: Cas iPhone anda semasa dalam perjalanan

iMESTOU Wayarles Motosikal Kalis Air untuk iPhone

Lekapan basikal ini menawarkan pengecasan wayarles Qi bersepadu bersama-sama dengan pengecasan pantas USB 3.O. Jadi, anda boleh mengecas iPhone anda (saiz paparan sehingga 6.8″). Saya benar-benar menyukai cip pengawal selia kuasa terbina dalam dan lengan pengapit di empat penjuru. Ia secara automatik mengenal pasti telefon anda, menguncinya pada kedudukannya dan mula mengecas dalam 0.1s.

Jenama ini telah meningkatkan operasi satu tangan untuk meletakkan atau mengalih keluar telefon anda dengan cepat. Anda hanya perlu menekan pengapit slaid, dan ia akan melepaskan telefon anda. Reka bentuk kalis air membolehkan anda menunggang walaupun pada hari hujan. Selain itu, anda boleh bereksperimen dengannya dengan memasangkannya pada cermin pandang belakang dan bukannya bar hendal.

Dan saya pasti akan memuji pelbagai perlindungan keselamatan untuk menyelamatkan iPhone anda daripada terlalu panas dan lebihan voltan. Tetapi anda perlu memastikan ia serasi dengan sarung telefon anda. Kerana pengecasan tanpa wayar mempunyai beberapa masalah.

Kebaikan

 • Reka bentuk kalis air
 • Pelbagai perlindungan keselamatan
 • Sokongan pengecasan tanpa wayar

Keburukan

 • Tidak berfungsi dengan sarung tebal
 • Sukar untuk dikonfigurasikan

Semak pada: Amazon

9. Pelekap basikal boleh laras ROAM: Satu pelekap untuk semua iPhone

Lekap iPhone Basikal Kembara

Pelekap basikal ROAM untuk iPhone adalah mudah alih dan tahan lama. Kebolehsuaiannya yang luar biasa itulah yang memberikannya nilai. Anda boleh memasangkannya pada basikal dengan diameter 0.9 hingga 1.25″ menggunakan pengapit boleh laras. Selain itu, ia boleh memuatkan mana-mana iPhone sehingga 3.5″ lebar.

Lekapan memegang telefon anda dengan dua titik sentuhan, cengkaman plastik yang kukuh dan jaring silikon untuk memberikan perlindungan yang kuat. Anda boleh menukar telefon anda dengan cepat daripada mod landskap kepada potret semasa memandu, terima kasih kepada putaran 360 darjah. Tetapi saya mendapati bahawa ia tidak baik untuk berbasikal kasar.

Kebaikan

 • Sesuai dengan kebanyakan telefon
 • Jaring silikon yang kuat

Keburukan

 • besar
 • Tidak sesuai dengan basikal sukan gaya clip-on
 • Pemegang getah menekan butang sisi
 • Bukan untuk berbasikal kasar

Semak pada: Amazon

Soalan Lazim:

S. Bagaimanakah cara saya melekapkan iPhone saya pada basikal saya?

Cara terbaik ialah menggunakan sarung telefon yang disambungkan pada pelekap batang atau hendal, tetapi anda mesti membeli sama ada sarung sistem atau penyesuai. Sekarang hanya klip pada kes pada pelekap. Atau, jika ia mempunyai jalur silikon, tetapkan telefon anda pada kedudukan yang betul dengan kedua-dua tangan.

Jadi, itu sahaja, kawan-kawan!

Jika anda kerap menunggang basikal, aksesori iPhone ini mesti ada untuk anda. Pernahkah anda menggunakan mana-mana pelekap basikal iPhone yang disebutkan di atas? Beritahu saya di bahagian komen.

Baca lebih lanjut:

 • Sarung kalis air terbaik untuk iPhone 13 dan iPhone 13 Pro
 • Bank kuasa solar terbaik untuk iPhone
 • Permainan pelari tanpa henti untuk iPhone dan iPad