Life360 Mengapa Saya Tidak Dapat Melihat Kelajuan

44

Jalan raya boleh menjadi tempat yang berbahaya. Nasib baik, apl Life360 membolehkan anda menyemak sama ada anda dan orang tersayang memandu pada kelajuan yang sah semasa berada di lebuh raya terbuka. Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat melihat kelajuan pada Life 360, apl itu telah gagal dalam salah satu tujuan utamanya. Nasib baik, terdapat beberapa pembaikan mudah untuk masalah ini. Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang anda perlu ketahui mengenai melihat kelajuan pada apl Life360 anda.

Life360 Mengapa Saya Tidak Dapat Melihat Kelajuan

Cara Melihat Kelajuan pada Life360

Ciri tontonan kelajuan apl Life360 ialah salah satu alatannya yang paling berharga. Ia membolehkan anda melihat kelajuan sesiapa sahaja yang disambungkan melalui aplikasi dan disertakan dalam kalangan anda. Jika anda tidak dapat mengesan kelajuan pada apl Life360 anda, ini tidak bermakna ia tidak dipaparkan; mungkin anda mencari di tempat yang salah.

 1. Lancarkan apl Life360 pada peranti anda.
  >Lancarkan apl “Life360″ pada peranti anda” srcset=”https://i0.wp.com/www.alphr.com/wp-content/uploads/2023/12/Life360-Why-Cant-I-See-Speed-1.jpg?w=350&ssl=1 350w, https://i0.wp.com/www.alphr.com/wp-content/uploads/2023/12/Life360-Why-Cant-I-See-Speed-1.jpg?resize=157%2C300&ssl=1 157w, https://i0.wp.com/www.alphr.com/wp-content/uploads/2023/12/Life360-Why-Cant-I-See-Speed-1.jpg?resize=168%2C320&ssl=1 168w” sizes=”(max-width: 350px) 100vw, 350px” data-recalc-dims=”1″>
</li>
<li>Pilih Profil Bulatan ahli yang kelajuannya ingin anda lihat.<br /><img decoding=
 2. Akses Butiran Lokasi pada profil yang dipilih.
 3. Tatal ke bawah untuk melihat maklumat kelajuan pemacu semasa dan masa lalu ahli.

Anda boleh melihat kelajuan tunggangan lalu dan butiran pemanduan dengan mengetik pada pemacu tertentu daripada senarai dalam profil ahli. Ini akan memaparkan laporan pemanduan yang mengandungi butiran kelajuan, laluan pemanduan dan jika sebarang insiden berbahaya berlaku semasa perjalanan.

Cara Menghidupkan Pengesanan Drive untuk Melihat Kelajuan

Jika anda tidak dapat melihat kelajuan pada apl Life360 anda, anda dan seluruh kalangan dalaman anda mungkin tidak menghidupkan Pengesanan Drive. Ciri ini mesti dihidupkan untuk melihat kelajuan masa nyata dan menyemak imbas laporan pemanduan terperinci dalam apl Life360. Ciri ini hanya akan berfungsi jika Pengesanan Drive telah didayakan pada semua telefon yang kelajuannya ingin anda lihat. Walau bagaimanapun, untuk mengakses Pengesanan Drive memerlukan keahlian Life360 emas atau platinum.

 1. Pergi ke apl Life360 pada peranti anda.
 2. Ketik pada ikon Tetapan di bahagian atas sebelah kiri skrin anda.
 3. Tatal ke bawah dan pilih Pengesanan Pemacu.
 4. Ketik togol Pengesanan Drive ke kedudukan Hidup untuk mendayakan Pengesanan Drive.
 5. Ulangi proses ini pada semua telefon yang disambungkan ke apl Life360 anda.

Nota: Togol akan memaparkan warna ungu apabila Pengesanan Drive dihidupkan. Menghidupkan Pengesanan Drive juga akan menggunakan lebih banyak bateri telefon anda daripada biasa.

Ciri Pengesanan Drive menggunakan penderia khusus dalam telefon anda untuk mengumpulkan data yang diperlukan. Jika telefon anda tidak mempunyainya, ia akan menyenaraikannya sebagai tidak disokong dan tidak akan berfungsi. Selain itu, Pengesanan Pandu tidak mula beroperasi melainkan anda berada lebih daripada setengah batu dari lokasi permulaan dan mengembara lebih 15 batu sejam. Selain itu, jika seseorang telah mematikan lokasi Life360 tanpa memberitahu sesiapa pun, ia juga tidak akan berfungsi.

Masalah dan Penyelesaian Lain untuk Melihat Kepantasan pada Life360

Pengesanan Drive anda mungkin dihidupkan, tetapi anda masih tidak dapat melihat kelajuan pada apl Life360 anda. Tidak perlu panik kerana faktor lain boleh menjejaskan keupayaan anda untuk melihat kelajuan dalam apl. Walau bagaimanapun, tiada satu pun daripada ini adalah masalah penting dan boleh diselesaikan tanpa melabur terlalu banyak masa atau kerumitan.

 • Tetapan Kebenaran Telefon: Apl Life360 memerlukan kebenaran Lokasi, Peranti Berdekatan, Pemberitahuan dan aktiviti fizikal. Dayakan ini dengan pergi ke Kebenaran Apl pada apl.

 • Bateri: Jika anda atau orang yang ingin anda lihat mempunyai hayat bateri kurang daripada 10%, apl Life360 akan menutup Pengesanan Drive secara automatik. Pastikan bateri anda dicas melebihi 10% untuk mengelakkan isu ini.

 • Isyarat Selular: Jika peranti anda atau peranti ahli yang kelajuannya ingin anda lihat mempunyai penerimaan selular yang buruk, ini boleh menyebabkan masalah. Maklumat kelajuan, terutamanya dalam masa nyata, memerlukan sambungan internet yang mantap dan boleh dipercayai.

 • Tetapan Wi-Fi: Pastikan Wi-Fi telefon anda dihidupkan di kawasan dengan penerimaan selular rendah walaupun tidak disambungkan ke rangkaian.

 • Mod Penjimat Bateri: Pengesanan Drive tidak akan beroperasi jika mod penjimat bateri telefon anda dihidupkan. Oleh itu, untuk melihat kelajuan anda dan bulatan dalaman anda pada Life360, anda mesti memastikan bahawa telefon anda dan telefon lain mempunyai mod penjimat bateri dimatikan.

 • Latar Belakang Berjalan: Pengesanan Pemacu memerlukan pendayaan apl Life360 berjalan di latar belakang telefon anda. Jika ini belum didayakan, ia tidak akan berfungsi dan, sebaliknya, tidak akan memaparkan kelajuan.

 • Panggilan Telefon: Membuat atau menerima panggilan telefon semasa cuba melihat maklumat kelajuan boleh mengganggu isyarat sel dan menghentikan aplikasi daripada memaparkan data kelajuan.

Apakah Data Kelajuan Yang Harus Anda Dapat Lihat di Life360?

Ciri kelajuan pada Life360 boleh memaparkan maklumat kelajuan berguna tentang ahli yang disambungkan melalui aplikasi. Ini boleh menjadi alat yang berguna untuk menangani sebarang tabiat buruk dan memastikan tiada sesiapa yang melanggar undang-undang semasa memandu.

 • Kelajuan Masa Nyata: Apabila apl berfungsi seperti yang dimaksudkan, anda harus melihat kelajuan masa nyata mana-mana ahli yang melakukan perjalanan melebihi 15 batu sejam.

 • Kelajuan Teratas: Laporan pemandu yang tersedia untuk dilihat pada apl akan menyertakan kelajuan tertinggi pemandu untuk mana-mana perjalanan tertentu.

 • Kelajuan Purata: Selain kelajuan tertinggi, laporan pemandu juga akan memberitahu anda kelajuan purata untuk mana-mana perjalanan yang dipilih.

Nota: Jumlah maklumat kelajuan yang anda boleh lihat bergantung pada tahap keahlian Life360 anda. Oleh itu, beberapa maklumat kelajuan mungkin tidak tersedia melainkan anda mempunyai keahlian yang diperlukan.

Soalan Lazim

Bolehkah anda menggunakan kelajuan Life360 anda untuk membuktikan kelajuan anda kepada polis?

Tidak. Ia tidak boleh digunakan secara sah untuk membuktikan kelajuan pemanduan anda. Ketepatan data kelajuan yang disediakan oleh apl Life360 berbeza-beza bergantung pada pelbagai faktor dan tidak diiktiraf oleh mana-mana pihak berkuasa.

Anda Perlu Lihat Kelajuan untuk Mengawal Kelajuan

Keselamatan dan kesejahteraan orang yang anda sayangi adalah asas kepada aplikasi Life360. Mampu melihat kelajuan adalah ciri penting untuk dapat melakukannya. Jika anda tidak dapat melihat maklumat kelajuan melalui apl, anda tidak tahu sama ada anda atau orang yang anda sayangi memandu dengan betul. Oleh itu, anda tidak boleh membuat perubahan yang diperlukan untuk menghalang mereka daripada melakukan kesilapan yang sama pada masa hadapan.

Pernahkah anda tidak dapat melihat kelajuan dalam Life360? Jika ya, bagaimana anda menyelesaikan isu tersebut? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.