Life360 Tidak Akan Kemas Kini – Cara Membetulkan

45

Life360 mesti dikemas kini dengan tepat dan tepat pada masanya. Sebagai apl penjejakan keluarga yang mantap, Life360 mempunyai setiap ciri penjejakan yang anda perlukan untuk memantau ahli keluarga dan rakan dalam Bulatan anda dengan mudah. Walau bagaimanapun, ciri tersebut menggunakan data penjejakan masa nyata, yang bermaksud anda mungkin mengalami ketinggalan dalam kemas kini tepat pada masanya atas beberapa sebab. Anda juga mungkin mengalami kegagalan sepenuhnya atas pelbagai sebab juga.

Life360 Tidak Akan Kemas Kini - Cara Membetulkan

Terdapat banyak masalah berbeza yang mungkin dihadapi oleh apl popular ini, menyebabkan ia berhenti mengemas kini secara tiba-tiba. Nasib baik, banyak isu ini mudah untuk diselesaikan dan diselesaikan. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkara yang boleh menghalang Life360 daripada mengemas kini dan perkara yang boleh anda lakukan untuk meneruskannya semula.

Life360 Tidak Akan Kemas Kini – Selesaikan Masalah Perkakasan Telefon Anda

Terdapat banyak sebab apl Life360 mungkin tidak dikemas kini. Masalah ini boleh terdiri daripada isu dengan peranti anda, tetapan, apl lain atau sesuatu yang berlaku dalam apl Life360.

Hayat Bateri Rendah

Jika anda melihat lokasi pengguna dalam Life360 dan ia kelihatan tidak mengemas kini, ada kemungkinan telefon itu tidak dihidupkan atau bateri mati. Anda juga boleh melihat isu yang sama jika peranti dihidupkan tetapi mempunyai bateri yang lemah. Banyak telefon mempunyai tetapan pengoptimuman bateri terbina dalam yang akan mematikan ciri apabila bateri mula menjadi sangat rendah, termasuk penjejakan lokasi.

Anda boleh sama ada memastikan bateri dicas melebihi 20% (paras bateri purata untuk pengoptimuman) atau menyesuaikan tetapan pengoptimuman bateri telefon supaya penjejakan lokasi sentiasa dihidupkan tanpa mengira status bateri.

Ketersambungan Internet

Jika telefon anda tidak disambungkan ke Wi-Fi yang baik atau tidak mempunyai sambungan selular yang kuat, anda akan melihat kemas kini isu terputus-putus daripada pengguna. Selain itu, jika kelajuan Wi-Fi cukup rendah, atau ia adalah rangkaian awam, peranti mungkin tidak dapat mengemas kini Life360 pada lokasinya. Hotspot dan Mod Pesawat juga akan mengganggu Life360 dapat mengemas kini.

Life360 Tidak Akan Kemas Kini – Selesaikan Masalah Perisian Telefon Anda

Kadangkala Life360 mungkin mengalami kesukaran mengemas kini kerana masalah dengan perisian telefon. Tetapan seperti perkhidmatan lokasi dimatikan atau dihadkan boleh memberi kesan kepada apl dengan ketara. Selain itu, jika telefon anda menjalankan versi perisian yang sudah lapuk, apl itu mungkin mengalami masalah.

Perkhidmatan Lokasi

Untuk Life360 menjejak pengguna, perkhidmatan lokasi mesti dihidupkan untuk peranti itu. Untuk menghidupkan perkhidmatan lokasi untuk peranti iOS:

 1. Buka apl “Tetapan” pada telefon anda.
 2. Cari “Privasi,” dan klik untuk membuka menu.
 3. Klik pada “Perkhidmatan Lokasi.”
 4. Cari Life360 dalam senarai apl dan klik padanya.
 5. Pilih “Sentiasa.”

Untuk menghidupkan perkhidmatan lokasi untuk pengguna Android:

 1. Buka apl “Tetapan” anda dan pergi ke “Privasi.”
 2. Ketik pada “Pengurus Kebenaran.”
 3. Ketik pada “Lokasi.”
 4. Cari apl Life360 dan ketik padanya.
 5. Tukar kebenaran kepada “Benarkan sepanjang masa”.

Ini akan membolehkan apl Life360 menggunakan perkhidmatan lokasi pada setiap masa dan memastikan apl itu dikemas kini.

Kemas Kini Perisian Pengendalian

Kedua-dua perisian iOS dan Android dikemas kini setiap tahun. Walaupun anda boleh melangkau kemas kini telefon, anda mungkin akan perasan bahawa banyak apl anda akan berhenti berfungsi selepas beberapa ketika. Ini biasanya kerana pembangun aplikasi tidak akan menyokong versi perisian telefon lama lagi.

Untuk memastikan perisian iOS anda dikemas kini pada iPhone anda:

 1. Palamkan telefon anda dan pastikan anda mempunyai sambungan internet yang baik. Buka apl “Tetapan” anda.
 2. Cari menu “Umum” dan ketik padanya.
 3. Ketik pada “Kemas Kini Perisian.”
 4. Jika anda melihat pilihan “Muat Turun dan Pasang” atau “Pasang”, telefon anda mempunyai kemas kini yang tersedia. Klik pada pilihan dan selesaikan pemasangan.
 5. Jika anda tidak mendapat salah satu daripada pilihan ini, telefon anda adalah terkini.

Untuk memastikan sistem Android anda dikemas kini:

 1. Pastikan anda memasangkan telefon anda dan mempunyai sambungan internet yang stabil. Buka apl “Tetapan” telefon anda.
 2. Dekat ke bahagian bawah, ketik pada “Perihal telefon.”
 3. Pilih “Kemas Kini Perisian.”
 4. Jika anda mempunyai kemas kini yang tersedia, telefon anda akan memaklumkan anda dan menggesa anda untuk memasang kemas kini. Telefon tidak akan menggesa anda untuk melakukan apa-apa jika telefon anda dikemas kini.

Tidak kira telefon yang anda miliki, memastikan sistem dikemas kini akan menghalang sebarang masalah dengan Life360 dapat mengemas kini.

Life360 Tidak Akan Kemas Kini – Selesaikan Masalah Apl Lain

Beberapa apl yang mungkin anda gunakan pada telefon anda boleh memberi kesan ketara kepada fungsi dan keupayaan Life360 untuk mengemas kini dengan kerap. Di bawah ialah beberapa jenis paling popular yang boleh mengganggu apl Life360.

VPN Pihak Ketiga

VPN direka untuk menyembunyikan lokasi anda dan juga menyekat Life360 daripada data tersebut. Jika apl itu nampaknya tidak mengemas kini dengan betul, semak dan lihat jika pengguna mempunyai VPN. Ia perlu “dimatikan” untuk memberikan maklumat penjejakan yang tepat.

Apl Penjimat Bateri Pihak Ketiga

Apl bateri pihak ketiga akan mengganggu keupayaan Life360 untuk mengemas kini lokasi kerana ia biasanya beroperasi dengan menipu telefon anda untuk menghidupkan mod penjimat bateri. Ini biasanya mematikan perkhidmatan lokasi.

Kebanyakan apl penjimat bateri akan membenarkan anda mengecualikan apl terpilih daripada fungsinya. Tambahkan “Life360” pada senarai ini untuk memastikan kemas kini lebih konsisten.

Apl Anti-Virus Pihak Ketiga

Banyak apl anti-virus menghalang apl pada telefon anda daripada berjalan di latar belakang. Walaupun itu biasanya perkara yang baik, Life360 mesti boleh berjalan di latar belakang. Jika tidak, pengguna mesti menggunakan aplikasi untuk Life360 secara aktif untuk mengemas kini lokasi.

Nasib baik, kebanyakan apl anti-virus pihak ketiga akan membenarkan anda mengecualikan apl yang anda percayai; anda hanya perlu melaraskan tetapan anda.

Life360 Tidak Akan Kemas Kini – Selesaikan Masalah Apl Life360 Anda

Terdapat juga isu dalam apl Life360 itu sendiri yang boleh menjejaskan keupayaannya untuk mengemas kini. Ini boleh termasuk ralat pengguna atau versi lama apl yang perlu dikemas kini.

Dua Peranti Dilog Masuk

Semak semula bahawa pengguna tidak log masuk ke akaun yang sama pada berbilang peranti. Jika anda menggunakan akaun yang sama merentas berbilang peranti, Life360 tidak akan tahu yang mana satu untuk dijejaki dengan tepat. Ia sama ada boleh cuba mengikuti kedua-dua peranti atau gagal menjejaki apa-apa sama sekali.

Jika pengguna perlu mengaktifkan Life360 pada dua peranti, mereka memerlukan dua akaun berasingan untuk dijejaki dengan tepat pada mana-mana peranti.

Status Log Masuk

Jika salah seorang ahli Bulatan anda tidak mengemas kini, mereka mungkin dilog keluar daripada akaun mereka. Orang boleh log keluar daripada akaun mereka atas pelbagai sebab, seperti kata laluan akaun yang berubah. Kadangkala, akaun itu mungkin telah log keluar mereka tanpa mereka ketahui, dan mereka hanya perlu memasukkan semula kata laluan mereka.

Pengguna dalam Kalangan Anda

Jika pengguna tiba-tiba hilang, mereka mungkin telah digugurkan daripada Kalangan anda. Jika ini dilakukan secara tidak sengaja, anda boleh menghantar kod jemputan Life360 anda kepada mereka untuk menambahkan mereka kembali ke Kalangan anda. Untuk menambahkan seseorang pada Kalangan anda:

 1. Ketik pada “Tambah Ahli Kalangan.”
 2. Klik pada “Hantar Kod.”
 3. Pilih apl pemesejan yang anda suka.

Ini akan menambah ahli Kalangan yang telah digugurkan sebelum ini kembali ke senarai anda.

Apl Life360 yang dikemas kini

Jika apl Life360 anda tidak akan dikemas kini atau telah dipecahkan dengan cara lain, pastikan anda menggunakan versi terbaharu yang disediakan oleh syarikat. Ini juga akan memastikan anda boleh mengakses sebarang ciri baharu yang tersedia untuk pengguna.

Cara paling mudah untuk melihat sama ada anda mempunyai apl terbaharu ialah pergi ke gedung aplikasi telefon anda dan cari Life360 dalam kedai. Jika anda memerlukan versi baharu, kedai biasanya akan memberitahu anda.

Life360 – Perlindungan Sentiasa “Hidup”.

Aplikasi Life360 menyediakan perkhidmatan kritikal untuk rakan dan keluarga. Perkara terakhir yang anda mahukan ialah mencari orang yang anda sayangi, hanya untuk mengetahui apl itu tidak mengemas kini lokasi mereka sebelum ini. Mengemas kini penyelenggaraan Life360 anda hanya akan membantu anda dan Kalangan anda.

Adakah anda pengguna Life360? Pernahkah anda mengalami aplikasi tidak dikemas kini? Beritahu kami apa yang anda lakukan untuk membetulkannya atau mengelakkannya dalam ulasan di bawah!