Lihatlah: 5 apl Android dan iOS teratas kami pada minggu ini

91
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Adakah anda bersedia untuk menyemak 5 apl Teratas mingguan kami untuk Android dan/atau iOS yang patut anda cuba? Tidak seperti pilihan apl percuma buat sementara waktu kami, kami telah mencuba sendiri apl tersebut dan akan memaklumkan anda jika terdapat sebarang pembelian dalam apl atau kos tambahan lain. Jadi duduk, berehat, dan muat turun apl yang anda rasa menarik!

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas. Minggu ini, anda bukan sahaja dapat mengetahui caranya ingat sesuatu dengan lebih baiktetapi anda juga boleh menggugurkan rambut anda pada hujung minggu yang membawa keamanan kepada dunia Traum bulan Disember.

Brain Bump (iOS & Android)

Anda tidak perlu menjadi pelajar atau seseorang yang sedang mengusahakan ijazah kedoktoran untuk mendapat manfaat daripada pengekalan ingatan yang lebih baik, dan Brain Bump sedia membantu. Apl pendidikan unik ini cuba ‘menyelesaikan’ perkara yang kebanyakan kita alami – dengan cepat melupakan sesuatu yang telah kita baca dalam buku atau dengar pada podcast. Bagaimanakah Brain Bump melakukan perkara yang kelihatan mustahil?

Sebagai permulaan, ia menyedari bahawa kehilangan ingatan seperti itu berlaku, dan ia mengambil idea utama daripada kandungan yang tersedia dan menyampaikannya kepada pengguna supaya idea ini kekal segar dalam fikiran mereka. Malah, aplikasi itu mendakwa bahawa hanya dua saat sehari sudah cukup untuk melaksanakan keajaibannya. Saya telah mencubanya kerana saya sedang menjalani kursus teologi, dan saya mesti mengatakan bahawa ia berfungsi dengan cemerlang dalam membantu saya mengingati perkara-perkara kecil yang biasanya saya serahkan ke otak saya yang berbulu.

Menggabungkan fungsi teras apl ringkasan buku, apl kad imbas dan apl pengesahan harian, ia akan memperoleh sorotan daripada kandungan dan hadiah kepada anda. Anda tidak perlu bersusah payah melancarkan aplikasi, kerana pembelajaran pasif berlaku apabila pemberitahuan tolak berlaku. Apl ini menyokong kandungan daripada pelbagai saluran: buku, blog, podcast, kelas dan ceramah. Walaupun ia bukan aplikasi yang paling menarik secara visual, ia melakukan apa yang sepatutnya dilakukan dengan baik.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Brain Bump

Adakah anda tahu ia mengambil masa hanya 2 saat setiap hari untuk pengekalan yang lebih baik terhadap apa yang telah anda baca? / © NextPit

Perakam Skrin – eRecorder (Android)

Saya agak pasti bahawa kita semua pernah mengalami sekurang-kurangnya satu pengalaman di mana kita mendapat panggilan rakan atau ahli keluarga yang lebih lama untuk bertanya, “Bagaimanakah saya menggunakan apl ini?” Memberi arahan secara lisan tanpa sebarang bantuan visual boleh menjadi menjengkelkan dengan cepat, jadi anda tahu apa yang mereka katakan—”sebuah gambar bernilai lebih daripada seribu perkataan.” Mengapa tidak dapatkan video untuk membantu mereka?

Masalahnya, tiada aplikasi rakaman skrin asli pada telefon pintar Android anda, jadi berikut ialah Perakam Skrin – apl eRecorder yang diharapkan dapat membantu anda menjadi penyelesai masalah aplikasi yang paling disayangi dalam keluarga, dengan serta-merta meletakkan anda di hadapan mewarisi harta generasi terdahulu apabila tiba masanya.

Alat mudah ini berguna untuk merakam apa sahaja yang ditunjukkan pada skrin untuk permainan serta rancangan langsung, pelajaran dan tutorial. Anda akan dapat merakam sehingga resolusi HD Penuh (1080p) pada 60fps, walaupun saya agak jengkel dengan bilangan iklan yang mengganggu aliran kerja. Malah, but apl itu sendiri sudah pun memaparkan iklan. Untuk menyingkirkan iklan, saya amat mengesyorkan agar anda membayar yuran sekali sahaja sebanyak $4.99, yang kemudiannya anda juga akan mendapat manfaat daripada aliran kerja yang dioptimumkan.

Perakam Skrin menyediakan fungsi asas seperti pemangkasan video, membenarkan anda mengalih keluar bahagian sisi dan tengah, dan menambah runut bunyi untuk kesan tambahan. Audio boleh dirakam daripada fail audio dalaman atau fail audio luaran, dengan pilihan untuk menyertakan runut bunyi yang tersedia pada peranti anda kepada video yang dirakam.

Anda juga boleh menekankan perkara anda dengan menggunakan facecam semasa merakam, membenarkan anda berkongsi petunjuk dan pemikiran sambil menunjukkan cara ia dilakukan. Agak bagus untuk pencipta kandungan, tetapi sila bayar untuk mengalih keluar iklan jika anda benar-benar mahu menjadi produktif dengan ini!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Perakam Skrin - eRecorder

Sekarang inilah cara yang bagus untuk membuat video tutorial aplikasi tersebut… / © NextPit

Walkie Talkie Seluruh Dunia (Android)

Anda tahu apabila anda melancong dalam konvoi atau berada di luar rumah dengan keluarga dan/atau rakan? Walaupun saya tahu bahawa menelefon satu sama lain agak percuma pada hari ini, terdapat rasa pengembaraan apabila seseorang menggunakan walkie talkie sebagai peranti komunikasi utama. Aplikasi Walkie Talkie Seluruh Dunia melakukan perkara itu, mempersembahkan alat komunikasi retro dalam telefon pintar moden. Kini, anda boleh bersembang dengan rakan dan keluarga di seluruh dunia dari telefon pintar anda!

Terdapat 32 saluran yang berbeza untuk dilayari, dan menggunakannya adalah hampir sama—anda menekan butang maya untuk merakam mesej anda (selepas memastikan anda berada di saluran yang betul dengan orang lain, sudah tentu), dan melepaskan selepas merakam mesej untuk menghantarnya.

Ia berfungsi selagi terdapat sambungan Internet, dan anda juga mendapat manfaat untuk memainkan semula mesej sebelumnya melalui apl—sesuatu yang biasa digunakan oleh walkie talkie tradisional.

Sebagai bebas untuk digunakan, terdapat iklan sepanduk kecil di bahagian bawah paparan, tetapi ia tidak menjejaskan pengalaman pengguna dalam apa jua cara. Walaupun grafik kelihatan agak ringkas, ia berfungsi seperti yang diharapkan, jadi saya tidak mempunyai apa-apa untuk mengeluh.

Ini ialah apl yang sesuai untuk dipasang pada peranti Android yang lama dan tidak diingini, menggunakannya sebagai alat untuk berkomunikasi dengan orang lain di sekitar rumah hanya kerana anda boleh. Walaupun ia tidak dihadkan oleh julat, ia dihadkan oleh kehadiran sambungan Internet, jadi ini bukan sesuatu yang anda mahu bawa bersama anda ke aktiviti luar yang hebat.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Walkie Talkie Seluruh Dunia

Fikir anda bijak dan semua itu? Berikan permainan ini … retak! / © NextPit

TouchRetouch (iOS & Android)

Seperti namanya, TouchRetouch hanya memfokuskan pada mengalih keluar objek yang tidak diingini daripada mana-mana foto. Ini berfungsi jauh lebih baik daripada perisian dan apl lain yang lebih mahal. Sudah tentu, TouchRetouch dapat berfungsi dengan baik dengan foto umum, tetapi jika anda mempunyai foto yang sangat kompleks yang mana anda ingin mengalih keluar objek berbeza, maka menggunakan perisian desktop profesional adalah lebih sesuai.

Mengambil gambar ruang istirahat hotel yang megah dari atas, saya mengeluarkan beberapa barang di atas kerusi, tetapi sebagai gantinya adalah beberapa kekacauan yang kelihatan begitu jelas. Item lain seperti lampu di atas meja terbukti lebih sesuai untuk apl.

Apl ini sesuai untuk mengubah suai foto di mana talian kuasa yang menjengkelkan kelihatan mengganggu aliran langit yang indah dan cerah pada siang hari. Sila ambil perhatian bahawa tiada versi percuma, dan harga yang diminta $3.99 adalah bayaran yang kecil untuk dibayar untuk mendapatkan foto yang jauh lebih menarik dan lebih bersih untuk media sosial anda.

Selain daripada mengalih keluar jerat, anda juga boleh mengubah suai garisan dan melakukan pengklonan piksel-ke-piksel, menjadikannya sempurna untuk mengalih keluar artifak atau membetulkan apa-apa jenis herotan yang muncul di latar belakang. Berikut ialah petua topi: anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk mengalih keluar tera air daripada foto lain, bagaimana pula?

Malah, TouchRetouch sangat bagus, malah kami telah menilaikannya sebagai salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaik untuk Android! Jika anda berminat dengan alternatif lain, sila lihat senarai aplikasi penyuntingan foto terbaik kami di sini.

  • Harga: $3.99 / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Walkie Talkie Seluruh Dunia

TouchRetouch membantu menyerikan foto anda seperti sihir! / © NextPit

Bulan Disember (iOS & Android)

Jika anda muak dan bosan dengan permainan yang tidak memberi inspirasi kepada anda atau membuat nadi anda berdebar-debar, mungkin sudah tiba masanya untuk menggugurkan semua yang anda lakukan sekarang dan memuat turun Undecember. Ini ialah tajuk RPG aksi yang kini tersedia pada platform iOS dan Android, dan saya tidak boleh menekankan betapa gembiranya saya apabila ia membawa saya kembali ke zaman ketika Diablo II pada PC adalah bom.

Menampilkan sistem pertempuran hack-and-slash, anda akan terpegun dengan grafik pada skrin mudah alih, jadi mungkin sekarang adalah masa yang baik untuk menaik taraf telefon pintar anda kepada perdana jika anda mencari alasan selama ini.

Anda melangkah ke kasut Rune Hunter di dunia yang dikenali sebagai Traum. Traum adalah ciptaan sedozen tuhan yang hidup harmoni. Nasib baik, dewa ke-13 muncul—Serpens (betapa mudahnya)—, dan mula menimbulkan huru-hara dan kekeliruan di mana-mana. Kini terpulang kepada anda, Rune Hunter, untuk membawa keamanan dan ketenteraman kepada dunia.

Rune telah ditinggalkan oleh 12 tuhan dalam usaha mereka untuk menyingkirkan Serpens, tetapi ini tidak bermakna bahawa bahaya telah berakhir kerana makhluk Serpen masih berkeliaran, membuang jenama kejahatan mereka.

Pantas dalam pertempuran, anda akan menggunakan Skill Runes dan Gear untuk membangunkan watak unik yang anda panggil sendiri. Tiada kelas watak untuk digunakan di sini, membiarkan anda mengikuti arus. Secara ringkasnya, kemungkinannya hampir tidak berkesudahan kerana terdapat lebih 100 Skill Rune untuk dikumpulkan, dan setiap satu daripadanya boleh diubah suai dan dinaik taraf, malah saya belum mengetahui jumlah Gear yang ada.

Mengambil daun daripada Taktik Final Fantasy, terdapat sistem Zodiak yang berfungsi seiring dengan sifat watak dan kemahiran pasif anda. Terdapat 10 aksi secara keseluruhan pada mulanya, dengan pelbagai mod cabaran untuk dipilih.

Muat turun awal bersaiz sekitar 700MB+, tetapi selepas pemasangan, anda perlu memilih salah satu daripada tiga pelayan yang tersedia, di mana muat turun 4GB+ secara besar-besaran diperlukan lagi sebelum anda turun dan kotor untuk membebaskan dunia daripada kezaliman jahat.

Terdapat pembelian dalam apl untuk dibeli jika anda ingin maju lebih jauh dalam permainan dengan kadar yang lebih pantas, tetapi anda masih akan berseronok jika anda seorang bajingan murahan seperti saya. Paling penting, anda memerlukan satu akaun FLOOR untuk bermain pada PC dan juga pada peranti mudah alih anda!

  • Harga: Percuma (iOS dan Android) / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan


Begitulah, senarai 5 apl teratas kami dalam seminggu. Ia adalah masa yang baik untuk melepaskan sedikit wap dan memusnahkan syaitan jahat yang berkeliaran pada bulan Disember, hanya bersabar dengan masa muat turun untuk persediaan awal. Jika anda mempunyai sesuatu yang ingin anda nyatakan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan bahagian komen di bawah!