Lobak merah dan batang: Adakah teknologi atau ganjaran yang hebat akan menarik anda kembali ke pejabat?

15
jobbio pejabat rumah
© olezzo/Adobe Stock

Hampir berlebihan untuk menunjukkan sekali lagi bagaimana beberapa tahun kebelakangan ini padat dengan perbincangan tentang bagaimana, di mana dan bila kita bekerja. Perbualan telah bergerak dalam kemuncak dan palung, daripada pertimbangan undang-undang dan etika majikan kepada tanggungjawab dan keperluan pekerja.

Kami telah bercakap tentang berhenti kerja secara senyap-senyap dan hari Isnin yang kosong, tentang pekerja keras dan dinamik tempat kerja dan setiap elemen lain dalam paradigma baharu yang telah dimulakan oleh revolusi jauh.

Masalahnya, setiap satu daripada topik tersebut telah menjadi variasi pada soalan yang lebih mudah dan lebih luas: ke mana kita hendak pergi dari sini? Ada ketikanya ia kelihatan tidak dapat difikirkan, tetapi ada kontinjen yang semakin meningkat yang percaya bahawa ke mana kita pergi adalah KEMBALI ke pejabat.

Menurut KPMG Tinjauan Ketua Pegawai Eksekutif 2023, semakin ramai pemimpin perniagaan (62%) percaya bahawa peranan korporat yang secara tradisinya berasaskan pejabat pada masa lalu, akan menjadi begitu lagi. Masa depan ini jauh lebih tinggi daripada 34% yang memegang pendapat itu pada 2022. Selain itu, 45% yang komited kepada peranan hibrid untuk semua telah menyusut kepada 34%.

Seperti biasa, terdapat pelbagai sebab untuk pembalikan ini. Melihat dari pandangan mata burung, terdapat fakta mudah bahawa semua pejabat pusat bandar di luar sana perlu diduduki.

Di luar teknologi, terdapat banyak pekerjaan dalam pembinaan, pengangkutan, hospitaliti dan peruncitan yang bergantung kepada pergerakan orang. Zum masuk, terdapat hujah bahawa pasukan hibrid tidak begitu produktif.

Ini adalah perkara yang kontroversi, secara semula jadi. Walaupun keseimbangan kerja-kehidupan dan kepuasan pekerja adalah lebih tinggi untuk pekerja jauh dan hibrid, makalah oleh Institut Penyelidikan Dasar Ekonomi Stanford mencadangkan bahawa kerja jauh sepenuhnya menyumbang kepada penurunan produktiviti sebanyak 10 hingga 20%.

Jin tidak akan kembali ke dalam botol walaupun; pemimpin perniagaan tidak boleh hanya berkata “anda perlu kembali ke pejabat kerana anda tidak bekerja keras”. Sebaliknya, pendekatan baru yang dicadangkan adalah untuk memberi ganjaran kepada pekerja yang komited di pejabat.

Menurut laporan KPMG, 90% daripada CEO bersedia untuk memberikan pekerja berasaskan pejabat dengan tugasan, kenaikan gaji atau kenaikan pangkat yang menggalakkan. Di samping itu, reka bentuk dan susun atur pejabat sedang berkembang semula. Tempat duduk dan ruang kerja yang selesa digabungkan dengan teknologi yang menarik – papan putih interaktif, komputer terkini dan peralatan AV, senarai ini diteruskan.

Persepsi yang dimaksudkan ialah pejabat itu menjadi destinasi untuk kerjasama, dan bukannya apa yang disebut oleh Ketua Pegawai Orang Dropbox Melanie Rosenwasser sebagai “pusat graviti syarikat”.

Jauh sekali daripada CEO yang memberitahu pekerja mereka: berada di meja anda atau cari tempat lain untuk bekerja; pendekatan ini sebenarnya berkesan untuk sebahagian pekerja tertentu, tetapi pada penghujung hari, industri tidak dapat meyakinkan pekerja bahawa kembali ke pejabat adalah yang terbaik untuk semua orang.

Jika (dan ia adalah besar jika) sistem ganjaran untuk meningkatkan penglibatan pekerja dimulakan, tidak lama kemudian pemimpin perniagaan mengira kos sekali lagi. Makan tengah hari percuma memerlukan wang, begitu juga promosi dan kenaikan gaji dan semua teknologi itu, jadi dengan menyekat kerja jauh secara serong, adakah CEO tersebut akan merompak Peter untuk membayar Paul?

Di X/Twitter, profesor Stanford Nicholas Bloom – salah seorang pengarang laporan yang disebut di atas – meramalkan bahawa pada tahun-tahun akan datang, angka-angka itu akan sama rata: bekerja dari rumah akan berjumlah 50% daripada pekerjaan, 40% akan berada di dalam pejabat dan hanya 10% akan berada jauh sepenuhnya.

Sama ada di pejabat atau jauh, peranan anda yang seterusnya sedang menunggu untuk ditemui di nextpit Job Board.

Penyelidikan teknologi dan pembekal penyelesaian Leidos berada di pasaran untuk sebuah Pengurus Operasi IT dan Siber untuk menyertai pasukannya di Lexington, Virginia. Syarikat sedang mencari pemimpin strategik IT berorientasikan pasukan dengan kemahiran komunikasi interpersonal yang diperlukan untuk memberi inspirasi, memimpin, mengarahkan dan mengurus program dan antara muka yang kompleks dengan pemimpin pelanggan kanan. Jika ini terdengar seperti anda, ikuti pautan untuk menyemak spesifikasi pekerjaan yang sangat terperinci.

Penyedia penyelesaian IT global HCL Technologies mempunyai pelbagai peranan yang diiklankan merentasi pelbagai lokasi, termasuk Pembangun Sudut di pangkalan Fort Worthnya. Dalam peranan ini, anda akan menunjukkan kepakaran anda dalam mereka bentuk, pembangunan dan penggunaan AI responsif menggunakan versi terkini platform Angular. Majikan ini berbangga menjadi penggerak di sebalik kerja yang hebat dan hasil yang kukuh, orang yang pelbagai dan prestasi yang bersemangat. Jika ini terdengar seperti anda, anda tahu apa yang perlu dilakukan.

Di Princeton, pengeluar pertahanan dan angkasa lepas SciTec berkembang pesat berkat kontrak kerajaan baharu, dan berminat untuk mengembangkan pasukannya untuk memenuhi permintaan. Sebagai Pengurus Pembangunan Program, melaporkan kepada Pengarah Eksekutif, anda akan bertanggungjawab untuk mengenal pasti, menjejaki, membangun dan menangkap peluang perniagaan baharu, sambil menyokong pasukan mengenai kemenangan perniagaan sedia ada dan baharu. Faedah yang luas disenaraikan, jadi lawati papan kerja untuk mendapatkan maklumat penuh.

Mulakan carian kerja anda hari ini melalui Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.