Mahu Beberapa Apl iOS Dan Android Percuma? Ketahui Lebih Lanjut Di Sini!

21
Apl NextPit
© nextpit

Mengapa membayar untuk sesuatu sedangkan anda boleh mendapatkannya secara percuma? Dalam hal apl, terdapat banyak apl pada platform iOS dan Android. Yang lebih baik cenderung datang dengan tanda harga, tetapi kadangkala, pembangun menjadi murah hati dan menawarkan apl berbayar mereka secara percuma.

Malangnya, kami tidak tahu bila apl percuma sementara ini akan berakhir sebagai berbayar semula. Oleh itu, jika anda menjumpai apl yang anda fikir anda akan nikmati, kami amat mengesyorkan anda memasangnya dahulu sebelum ia kembali kepada pembayaran. Senarai ini diterbitkan dua kali seminggu tanpa sebarang apl berulang.

Walaupun kami melakukan yang terbaik untuk memastikan apl ini bukan perangkap privasi atau penipuan, sesetengah daripadanya mungkin menampilkan lebih banyak iklan daripada yang biasa anda alami selain daripada jumlah pembelian dalam apl yang luar biasa. Kami tidak menyemak apl, tetapi memastikan apl tersebut mempunyai penarafan minimum 3.5 bintang. Ia berbeza daripada artikel Top 5 Apps of the Week kami, yang diterbitkan sekali setiap minggu.


Petua: Jika anda rasa ada apl yang anda ingin gunakan pada masa hadapan tetapi tidak memerlukannya, anda boleh memuat turun dan memasangnya dahulu sebelum menyahpasangnya. Apl tersebut akan dianggap sebagai “dibeli” dan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya.


Apl Android yang percuma untuk masa yang singkat

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Datamosh: Datamoshing & Glitch ($1.49): Pernah terfikir bagaimana rupa beberapa foto anda dari aspek yang lebih kreatif? Pasang apl ini untuk mengetahui!
 • Meter Bunyi: Meter Desibel ($2.99): Ingin mengetahui berapa banyak bunyi di sekeliling anda? Untuk menggunakan klise, ‘Ada aplikasi untuk itu’.
 • Kad Skor Dadu Kamikazee ($1.99): Adakah anda suka bermain Kamikazee? Gunakan aplikasi ini untuk menjejaki markah.
 • Menghafal: Belajar Perkataan Rusia ($6.99): Rusia mungkin memainkan peranan yang lebih menonjol di pentas dunia sekarang selepas pilihan raya baru-baru ini, jadi mengapa tidak belajar beberapa perkataan asas?

Permainan Android percuma

 • Word Connect Pro 2023 ($2.99): Permainan penghubung perkataan yang akan membuatkan anda sibuk selama berjam-jam, tanpa sebarang iklan? Daftarkan saya!
 • Sambung: Permainan Kasual Berwarna-warni ($0.99): Padankan jubin yang berbeza untuk mengosongkan seluruh papan secepat mungkin.
 • Era Pemanggil ($0.99): Latih raksasa anda sendiri dan kembangkan mereka menjadi versi yang lebih berkuasa semasa anda maju.
 • Kejohanan Ayam ($2.00): Ia adalah dunia anjing-makan-anjing, di mana anda adalah seekor ayam yang memburu ayam lain. Ia adalah survival yang paling kuat!
 • Pertahanan Menara Pahlawan Empayar ($0.99): Tahan barisan anda melawan gelombang demi gelombang serangan musuh. Syukurlah, anda mempunyai wira untuk memberikan anda kelebihan.

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Catatan Masa ($2.99): Ambil perhatian peristiwa secara berbeza, melalui penggunaan masa yang kreatif. Ia menawarkan perspektif visual baharu tentang perkara yang akan datang.
 • Suara Berbilang Terjemah ($14.99): Terjemah perbualan dan teks daripada satu bahasa ke bahasa lain dalam masa dua kali pantas.
 • Lock Notes Pro ($9.99): Apl pengambilan nota yang sangat selamat, di mana kata laluan anda memastikan tiada mata yang mengintip akan dapat melihat pemikiran anda.
 • Perancang Kecil – Penganjur Harian ($19.99): Apl pengurusan kehidupan yang menyepadukan tugas, senarai tugasan, peringatan, kalendar, nota dan senarai beli-belah.
 • Widget Masa Pro Jam Besar ($0.99): Kadang-kadang, kita hanya mahu pergi besar atau pulang ke rumah apabila tiba masanya. Apl ini memastikan anda tidak akan terlepas pukul berapa, sekali imbas, sekali lagi.

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • Penerbang Doge ($2.99): Ia tidak menjadi lebih gila daripada ini: anda adalah Shiba Inu dalam dan permainan pelari yang tidak berkesudahan.
 • Menyerang Gerombolan ($0.29): Gelombang orc mencurah-curah untuk menyerang kampung anda. Terpulang kepada anda untuk menghentikan mereka secara kreatif dalam permainan pertahanan menara ini.
 • BodyNav ($0.99): Permainan navigasi realiti lanjutan berasaskan badan yang benar-benar berfungsi untuk menyelami anda.
 • Bandar Saya: Rumah Datuk Nenek ($3.99): Luangkan masa dengan datuk dan nenek maya anda, dan semoga ini dapat membantu anak-anak anda melakukan perkara yang sama dengan datuk nenek fizikal mereka.
 • Wira Elit ($1.99): Permainan aksi tatal sisi yang mengingatkan saya kepada Contra, kecuali anda boleh menikmati grafik yang comel.

Sebelum anda memuat turun mana-mana apl yang disebut, kami mengesyorkan anda menyemak butiran apl di Play Store atau App Store. Ini penting kerana sesetengah apl percuma ini mungkin mempunyai ciri unik atau kelemahannya sendiri.

Pembelian dan iklan dalam Apl: Jangan terkejut!

Berhati-hati dengan kedua-dua apl percuma dan berbayar, kerana ia mungkin menyamarkan pembelian dalam apl dan iklan. Ini amat penting apabila memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan sebarang isu yang tidak dijangka, sila pertimbangkan nasihat berikut:

 • Cara mengaktifkan Kawalan Ibu Bapa di Gedung Google Play
 • Bagaimana untuk kalis kanak-kanak telefon pintar dan tablet Android anda
 • Aplikasi Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Kebenaran apl: Baca cetakan halus!

Sesetengah aplikasi menggunakan strategi halus untuk menjana keuntungan dengan mengumpul dan memperdagangkan data peribadi anda. Untuk memastikan keselamatan data peribadi anda, adalah dinasihatkan untuk memberikan hanya kebenaran yang diperlukan untuk aplikasi beroperasi. Contohnya, aplikasi jam penggera tidak memerlukan fungsi kamera atau akses kepada kenalan anda. Begitu juga, apl lampu suluh tidak memerlukan akses ke lokasi anda.

Mudah-mudahan, beberapa petua ini dapat membantu anda menikmati muat turun apl percuma Android dan iOS ini.

Apakah pendapat anda tentang apl percuma minggu ini? Adakah terdapat tawaran Gedung Google Play atau Apple App Store yang menggembirakan anda? Beritahu kami dalam ulasan.