Mahu Ia Berwayar? Apple Boleh Keluarkan Earpods dengan USB-C untuk iPhone 15

60
Perbandingan pencahayaan usb c AndroidPIT 4
© NextPit

Apple merancang untuk mengguna pakai USB-C pada iPhone 15nya. Walaupun keputusan itu dilihat meningkatkan kemampanan secara keseluruhan, ia sudah pasti akan mengurangkan keserasian dengan peranti lama yang tersekat dengan port Lightning lama. Perkara yang baik ialah Apple juga akan bertukar kepada antara muka serba boleh untuk aksesorinya, termasuk fon kepala EarPods berwayar, dan tepat pada masanya untuk iPhone seterusnya.

Telah dilaporkan bahawa Apple telah membangunkan gelombang baharu peranti boleh pakai seperti model AirPods Pro 2 yang akan membuang Lightning memihak kepada USB-C. Walau bagaimanapun, ia tidak dinyatakan sama ada EarPod bertali adalah sebahagian daripadanya.

  • Baca juga: Apple AirPods manakah yang terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

iPhone Baharu, EarPod Baharu

Untuk menyelesaikan masalah, pembocor ShrimpApplePro kini mendedahkan melalui tweet bahawa EarPods dengan USB-C sedang dalam perjalanan. Ia menambah bahawa Apple memilih Foxconn sebagai pembekal, dan mereka sudah mula mengeluarkan EarPods baharu secara besar-besaran. Alat dengar dan aksesori MFi (dibuat untuk iOS) boleh dikeluarkan bersama iPhone 15 dan Apple AirPods generasi seterusnya dalam beberapa bulan akan datang.

Semakan Apple iPad 2022

Apple iPad 10 (2022) mempunyai port USB-C. / © NextPit

Walaupun EarPod berwayar dengan USB-C bertujuan untuk berfungsi sepenuhnya dengan iPhone 15 yang akan datang, ia sepatutnya menyokong perkakasan Apple lain yang menggunakan penyambung universal. Sebagai contoh, komputer riba MacBook ialah peranti pertama yang diseragamkan, diikuti oleh tablet iPad Pro. Oleh itu, set kepala berwayar dengan antara muka Jenis-C yang betul akan berguna kerana ia menghilangkan keperluan untuk penyesuai dalam beberapa kes atau pengecasan yang kerap.

Pada masa ini, Apple menjual dua versi EarPods, iaitu satu dengan port Lightning dan satu lagi dengan bicu audio 3.5 mm dengan setiap set berharga $19. Ia masih tidak diketahui berapa banyak Apple akan menawarkan EarPods baharu dengan USB-C.

Kami ingin tahu mana yang anda lebih suka: set kepala berwayar atau wayarles? Selain daripada perbezaan kos, kongsi dengan kami sebabnya.