Memasang Kemas Kini pada Telefon Samsung Galaxy Akan Kurang Mengecewakan

15
nextpit samsung galaxy a55 depan belakang cr5
© nextpit

Memasang kemas kini perisian baharu pada telefon pintar adalah proses yang agak sukar kerana ia boleh mengambil sedikit masa berharga anda dan mengehadkan penggunaan peranti anda. Google telah menambah baik itu pada Android dengan lancar, membolehkan anda menggunakan telefon bimbit sebab kemas kini dipasang di latar belakang. Kini, selepas bertahun-tahun, Samsung hanya melaksanakan ciri itu bermula pada Galaxy A55 (hands-on).

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik yang anda boleh beli di bawah harga $400

Apakah kemas kini lancar Android dan mengapa anda perlu mengambil berat?

Pertama, kemas kini lancar menyelaraskan pemasangan perisian tegar baharu dengan perlu mencipta partition maya sementara dalam peranti tempat perubahan ini mula-mula digunakan. Dan sepanjang masa, anda boleh menggunakan telefon bimbit anda seperti biasa. Setelah peranti membungkus latar belakang berfungsi, ia but semula dan perubahan daripada partition sementara kemudiannya dipantulkan ke memori utama.

Google mula-mula memperkenalkan ciri kemas kini lancar kembali pada Android 7, dan telah tersedia untuk telefon Pixel. Tetapi bagi Samsung, ia kini telah menambah ciri terlebih dahulu dengan Galaxy A55 jarak pertengahan.

Kemas kini perisian pertama Samsung Galaxy A55

Galaxy A55 Samsung mempunyai ciri kemas kini yang lancar menunjukkan dua bar kemajuan berpecah satu untuk muat turun dan satu untuk pengesahan. / © SamMobile

Seperti yang ditemui oleh SamMobile, kemas kini perisian pertama telah melanda Galaxy A55. Apabila memasang perisian, ia menunjukkan dua bar kemajuan di bawah dengan setiap satu dikaitkan dengan memuat turun dan memasang bahagian dan satu untuk Pengesahan, iaitu bagaimana kemas kini yang lancar sepatutnya kelihatan. Terdapat juga butang jeda yang tersedia di bawah bar ini.

Secara berasingan, pembangun Mishaal Rahman telah mengesahkan daripada alat Pembangun Android bahawa ini sememangnya kemas kini yang lancar untuk Galaxy A55. Ia dijangka bahawa ini akan menjadi proses untuk kemas kini masa depan pada peranti.

Adakah kemas kini lancar Android akan tersedia untuk telefon Galaxy yang lebih lama?

Dengan apa yang kami tahu, kemas kini lancar hanya tersedia pada Galaxy A55 dan bukan dengan Galaxy A35 (perbandingan). Tidak jelas sama ada telefon Galaxy terbaharu dan lebih lama seperti Galaxy S24 (ulasan) mendapat ciri ini sama sekali. Tetapi apa yang menjadi pertaruhan yang selamat ialah peranti Galaxy yang akan datang mungkin akan tiba dengan ciri yang sama.

Adakah anda fikir penambahan kemas kini lancar pada telefon pintar Samsung adalah salah satu ciri terbesar yang anda inginkan sebelum ini? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.