Membilas panggilan! Berikut ialah cara untuk meredamkannya tanpa menekan butang

63
Balikkan Telefon Untuk Redam
© Daisy Daisy / Shutterstock.com

Panggilan yang tidak dijangka boleh menyerang pada bila-bila masa, dan meredamkannya memerlukan sedikit bermain-main dengan telefon pintar anda, yang berlangsung seketika terlalu lama dalam senario tertentu. Syukurlah, telefon pintar Android mempunyai gerak isyarat yang membolehkan anda meredamkan deringan panggilan dengan membalikkan peranti anda. Berikut ialah cara menggunakan “flip to mute” pada Android.

Anda sedang menghadiri mesyuarat, kuliah, pembentangan penting atau konsert. Seluruh bilik tertumpu pada kejadian mencapai saat yang paling penting. Penceramah atau penghibur utama berada dalam “zon”, bersedia untuk menyampaikan kemuncak acara. Semua orang terpikat dengan penantian. Kemudian, telefon berdering dengan kuat, menggantikan kepekatan yang dibina keras dengan gangguan invasif.

Jadi jika anda tidak mahu menjadi seperti orang ini, yang merosakkan konsert Haydn dengan nada deringnya, anda harus mengaktifkan ciri Android tersembunyi ini. Lazimnya dikenali sebagai “terbalik untuk meredam”, gerak isyarat ini membolehkan anda meredamkan panggilan masuk dengan pantas dengan mendahulukan peranti anda pada permukaan.

  • Baca juga: Semua yang anda perlu tahu tentang WhatsApp!

Secara amnya, panggilan telefon “terbalikkan saya”, jadi saya cuba mengehadkan interaksi saya dengan orang lain melalui apl pemesejan yang kurang mengganggu, tetapi ini mungkin bukan penyelesaian untuk semua orang, jadi berikut ialah cara untuk menyenyapkan panggilan dengan menyelak telefon pintar anda.

Cara menggunakan “flip to mute” pada telefon pintar Android

Bergantung pada kulit sistem peranti anda, butiran tepat ciri ini mungkin berbeza. Dalam sesetengah telefon pintar, ia boleh meredamkan semua pemberitahuan, manakala yang lain, ia hanya akan menyenyapkan deringan daripada panggilan masuk, getaran dan lampu suluh berkelip (jika anda menghidupkannya.) Jadi jika anda tidak mahu terperangkap dalam situasi yang tidak selesa, pastikan anda membaca butiran fungsi.

Nextpit cara flip mute android

Dalam sesetengah peranti, ciri ini mudah dicari / © NextPit

Dalam kebanyakan peranti Android 12, anda boleh mengharapkan untuk mencari ini mengikut laluan ini:

  1. Buka Tetapan dan tatal ke bawah untuk mencari Tetapan Sistem.
  2. Ketik pada Gerak Isyarat & gerakan.
  3. Togol pilihan Balikkan untuk membisukan panggilan masuk.

Tetapi memandangkan laluan ini mungkin berbeza dengan ketara (Dalam MIUI 12.5, saya dapati ciri itu tersembunyi dalam Tetapan > Apl > Tetapan apl sistem > Tetapan panggilan > Tetapan panggilan masuk) saya akan mengesyorkan anda hanya mencari perkataan flip dalam bar carian tetapan.

  • Satu lagi penggodaman Android yang berguna: Paksa mod gelap dalam semua apl anda!
Nextpit cara flip bisu android xiaomi dengan baik

Pastikan anda membaca cetakan halus (MIUI 12.5 dalam gambar). / © NextPit

Akhir sekali, pastikan anda membaca butiran ciri, kerana, seperti yang telah saya nyatakan, ia mungkin berbeza dari peranti ke peranti. Itu sahaja! Kini anda boleh mengabaikan panggilan mengganggu dengan mudah dengan hanya memusingkan peranti anda. Tiada butang, tiada kerumitan, tiada tekanan! Nikmati.

Apa pendapat anda tentang hack kehidupan ini? Adakah anda tahu ciri ini wujud? Apakah tempat yang paling teruk telefon berdering? Kongsi cerita anda di bawah!