Mencari Pekerjaan Teknologi Bergaji Tinggi? Temui Bandar Teratas Yang Perlu Anda Ketahui

32
AdobeStock Berlin 91600450 Jobbio
© JFL Photography / Adobe Stock

Tahun 2020-an mungkin sudah ditakrifkan sebagai dekad kerja jauh, di mana kedua-dua persepsi dan realitinya ialah anda boleh menjalankan kebanyakan peranan dari mana-mana sahaja, sama ada anda berada di barat atau belakang timur, di puncak gunung atau di tepi pantai.

Itu semua benar, tetapi ia tidak menolak kepentingan hab teknologi sebagai tempat di mana beberapa orang terbaik, syarikat terbesar dan jawatan paling menguntungkan boleh ditemui.

Ini boleh bermakna San Francisco, New York, Amsterdam, Berlin, Singapura atau tempat lain, bergantung pada beberapa faktor. Industri teknologi global dinilai pada $5.2 trilion yang mengagumkan, jadi, sudah tentu, bandar di seluruh dunia sanggup membayar harga untuk menarik bakat.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kaki gatal dalam lebih daripada satu cara, terdapat beberapa faktor yang perlu anda pertimbangkan selain daripada mendapatkan pekerjaan impian itu di bandar baharu.

Jangkaan gaji adalah yang paling utama, secara semula jadi, dan seperti yang anda jangkakan, terdapat bukti yang luas untuk lokasi destinasi paling popular di hadapan ini.

Beberapa bandar AS diiktiraf antara destinasi utama dunia untuk bakat teknologi, tetapi San Francisco kekal di puncak, di belakang hanya Doha, ibu negara Qatar. Ini tidak menghairankan, memandangkan San Francisco dan Silicon Valley adalah tempat lahir industri teknologi global.

Gaji untuk profesional teknologi di San Francisco berbeza-beza, tetapi jika anda berpindah ke sini, anda boleh menjangkakan memperoleh purata sehingga $130,000 atau lebih. Walau bagaimanapun, gaji yang tinggi dan reputasi yang datang dengannya turut menaikkan kos sara hidup.

Gaji yang lebih rendah sedikit di destinasi yang berbeza mungkin menghasilkan pendapatan boleh guna yang lebih baik; lagipun, sektor teknologi AS menyumbang 35% daripada pasaran teknologi global, dengan Los Angeles, New York, Chicago dan juga Las Vegas juga berada dalam sepuluh bandar teratas dengan bayaran tertinggi.

Sebaik sahaja anda telah memutuskan di mana pengembaraan kerjaya anda akan membawa anda seterusnya, berikut ialah beberapa petua lain tentang cara untuk menyediakan, serta melengkapkan peralihan.

  • Lakukan penyelidikan anda: Setiap bandar baharu akan mempunyai perbezaan budaya, kawasan panas, boleh dan tidak boleh dilakukan; adalah penting untuk anda mempertimbangkan bagaimana kehidupan baharu anda di luar tempat kerja.
  • Kembangkan rangkaian anda sekarang: Ini adalah nasihat yang baik untuk sebarang kemungkinan pada peringkat ini, tetapi setelah anda komited untuk bergerak, gunakan media sosial untuk membangunkan rangkaian profesional di rantau itu. Jangkau komuniti yang sepadan dengan keperibadian anda, dan tidak lama kemudian anda akan mempunyai kalangan yang berkembang maju.
  • Dengar pendapat pakar: Ia bukan hanya mengenai orang dalam sektor anda. Akauntan, ejen hartanah, perekrut dan banyak lagi boleh membimbing anda untuk membuat keputusan terbaik dalam membina kehidupan baharu anda.
  • Buat senarai tugasan: Ini kelihatan seperti tidak perlu dipikirkan, tetapi lakukan juga. Penyelidikan dan perancangan untuk langkah besar anda boleh berubah menjadi proses yang rumit dan sukar digunakan. Ambil kira semuanya dengan senarai tugasan bergulir yang menggabungkan apa sahaja yang berkaitan dengan membangunkan bab seterusnya dalam kerjaya anda.
  • Percaya pada diri sendiri dan bersabar: Terdapat sebab mengapa destinasi ini mendapat permintaan, jadi anda mungkin tidak mendapat pekerjaan impian itu pada pas pertama anda. Jika anda ditolak semasa proses temu duga, teruskan perancangan dan anda akan sampai ke sana.

Jika anda mempunyai mata pada destinasi serta peranan impian anda, lawati Papan Kerja NextPit untuk mencari gabungan sempurna kedua-duanya.

Salesforce tidak memerlukan pengenalan; platform pengurusan perniagaan berasaskan awan mengiklankan peranan Arkitek Perisian di ibu pejabatnya di San Francisco. Jawatan ini memerlukan kemahiran teknikal dan keupayaan analisis dan pengaruh yang cemerlang, digabungkan dengan wawasan perniagaan yang luar biasa. Ia dibayar dengan sangat baik, jadi jika ini terdengar seperti anda, ini boleh menjadi pemangkin untuk kehidupan yang baharu.

San Francisco benar-benar adalah rumah kepada jenama paling terkenal dalam sektor ini; Autodesk ialah salah satu platform reka bentuk yang paling popular merentasi pelbagai industri daripada permainan video kepada seni bina. Syarikat sedang mencari a Jurutera Perisian Kanan untuk menyertai pasukannya. Dalam peranan ini, anda akan memainkan peranan penting dalam memacu bahagian penting platform data awan Autodesk sebagai sebahagian daripada pasukan kejuruteraan tangkas dengan fokus global, bekerja pada aplikasi yang memberi kesan secara langsung kepada berjuta-juta pengguna produk Autodesk.

Oppenheimer & Co kurang terkenal di luar kalangan teknologi, tetapi pencarian untuk a Pengarah Teknologi Perisian mempunyai gaji yang sangat tinggi dan peluang untuk menyertai bank pelaburan global yang berpengaruh. Pasukan Teknologi, Media dan Komunikasinya sedang giat mencari Pengarah yang memfokuskan perisian untuk pejabatnya di San Francisco. Dalam peranan ini, anda akan bekerjasama rapat dengan ahli kanan kumpulan untuk mengurus secara aktif peluang pembangunan perniagaan dan mengawasi pembentangan pitch pelanggan, penjanaan idea dan pelaksanaan perjanjian.

Mulakan carian kerja anda hari ini melalui NextPit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.