Mengapa Saya Tidak Mendapat Lebih Banyak Tunggangan di Lyft?

37

Anda telah menjadi Pemandu Lyft dan bersedia untuk mencapai kejayaan dan memperoleh wang. Anda sedang menunggu pengambilan pertama anda, tetapi anda tidak mendapat sebarang permintaan perjalanan daripada apl Lyft Driver. Adakah tiada sesiapa yang pergi ke mana-mana atau ada sesuatu yang lebih serius berlaku?

Mengapa Saya Tidak Mendapat Lebih Banyak Tunggangan di Lyft?

Sudah tiba masanya untuk menyelesaikan masalah untuk membolehkan anda memperoleh wang. Artikel ini menyemak perkara yang mungkin berlaku jika anda tidak mendapat permintaan perjalanan dan perubahan yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan peluang anda mendapatkan tunggangan Lyft.

Mengapa Saya Tidak Mendapatkan Tunggangan?

Terdapat beberapa kemungkinan sebab anda tidak mendapat tunggangan di Lyft. Anda mungkin tidak dilihat sebagai “Aktif” pada apl Pemacu Lyft. Mungkin terdapat masalah dengan apl itu sendiri atau masalah dengan Wi-Fi atau sambungan data anda. Selain itu, masa pemanduan yang anda pilih mungkin tidak sesuai, lokasi anda mungkin tidak mempunyai banyak permintaan, anda mungkin telah menukar pilihan makluman anda atau apl anda mungkin perlu dikemas kini.

Mula-mula, Semak Adakah Anda Aktif

Jika anda belum menetapkan akaun anda kepada “Pergi Dalam Talian”, apl Lyft tidak akan mengetahui bahawa anda sudah bersedia untuk menerima tunggangan. Anda mungkin telah mematikannya dan terlupa menghidupkannya semula. Jika anda baru menggunakan aplikasi Lyft Driver, berikut ialah langkah untuk menunjukkan anda aktif dan bersedia untuk menerima tunggangan.

 1. Di bahagian atas tengah skrin utama apl Lyft Driver anda, cari butang “Pergi Dalam Talian” (ikon roda stereng.)
 2. Ketik padanya untuk pergi ke dalam talian.

Sebaik sahaja ia dihidupkan, anda harus mula menerima tunggangan. Apabila anda perlu berhenti pada penghujung hari atau jika anda perlu berehat, ketik butang sekali lagi dan anda tidak akan tersedia.

Cuba Penapis Lokasi

Penapis lokasi ialah cara yang lancar untuk mendapatkan lebih banyak tunggangan. Ia boleh diaktifkan di semua kawasan di mana Lyft tersedia dan memastikan anda digandingkan dengan penumpang dan destinasi yang sesuai dengan kriteria yang anda tetapkan. Anda akan dibawa ke luar talian secara automatik jika anda tidak menerima permintaan perjalanan dalam masa 30 minit selepas mengaktifkan penapis lokasi. Apl itu juga mungkin membawa anda ke luar talian dalam perjalanan ke destinasi anda untuk memastikan anda tiba di sana tepat pada masanya. Permintaan tunggangan dalam penapis lokasi kelihatan sama seperti dalam mod pemandu biasa.

Menggunakan penapis lokasi membantu anda mengawal permintaan perjalanan anda dan menapisnya dengan cara berikut:

 • Tiba tepat pada masanya – Tetapkan masa ketibaan tertentu

 • Menuju ke destinasi – Tetapkan destinasi khusus yang anda hanya mahu menerima tunggangan

 • Kekal dalam kawasan – Menjatuhkan pin pada peta anda, tetapkan tunggangan anda dalam radius 5 hingga 10 batu

Cara Memasuki Penapis Lokasi

Berikut ialah cara memilih penapis lokasi untuk tunggangan Lyft anda:

 1. Lancarkan apl Lyft Driver.
 2. Ketik pada “Pergi Dalam Talian.”
 3. Di penjuru kanan sebelah bawah, pilih “Penapis.”
 4. Pilih pilihan penapis perjalanan anda daripada: “Tiba Tepat Masa,” “Ke Destinasi” atau “Kekal Berdekatan.”

Cara Anda Dipadankan Semasa Menggunakan Penapis Lokasi

Apabila “Tuju ke destinasi” aktif dan masa ketibaan anda dipilih, anda boleh dipadankan dengan penunggang yang bergerak ke arah yang anda pilih. Ini juga termasuk tunggangan yang menjauhkan anda dari destinasi. Apabila anda menghampiri masa anda untuk tiba, anda menerima tunggangan baharu yang akan membawa anda lebih dekat ke destinasi pilihan anda. Untuk memastikan anda tiba tepat pada masanya, anda akan menerima isyarat amaran apabila anda mesti menuju ke destinasi anda.

Jika anda belum memilih masa ketibaan apabila “Tuju ke destinasi” diaktifkan, anda hanya akan mendapat permintaan perjalanan yang membawa anda lebih dekat ke destinasi. Ambil perhatian bahawa anda mungkin tidak semestinya lebih dekat dari segi jarak, tetapi anda akan lebih dekat dari segi masa yang diperlukan untuk perjalanan ke destinasi pilihan anda.

Berapa Kekerapan Penapis Lokasi Boleh Digunakan

Pemacu Lyft boleh menggunakan penapis lokasi dua kali sehari tanpa mengira cara mereka menapis tunggangan, cth, Tiba tepat pada Masa, Menuju ke Destinasi atau Berdiri Berdekatan. Ini biasanya ditetapkan semula pada tengah malam. Walaupun anda pergi ke luar talian semasa menggunakan penapis lokasi aktif, ia akan dikira dalam had penggunaan anda.

Cara Mengalih Keluar Penapis Lokasi

Untuk mengalih keluar penapis lokasi aktif, lakukan perkara berikut:

 1. Di sebelah alamat destinasi anda, pilih “Edit.”
 2. Pilih “Alih Keluar Penapis.”

Anda akan kembali kepada menerima permintaan perjalanan biasa, dan apabila anda sampai ke destinasi anda, anda akan dilog keluar secara automatik daripada Mod Pemandu.

Gunakan Pickup Berjadual

Cara terbaik untuk memastikan anda mendapat tunggangan adalah dengan mendapatkan tunggangan sebelum anda pergi dalam talian melalui penjadualan. Ini menghapuskan perlu menunggu permintaan perjalanan datang. Setelah diaktifkan, apl Lyft Driver akan menghantar makluman kepada pemandu apabila tiba masanya untuk perjalanan yang dijadualkan bermula, yang menyelaraskan proses dan menghapuskan tekaan.

Berikut ialah langkah tentang cara menambah tunggangan yang dijadualkan:

 1. Pergi ke menu utama.
 2. Pilih “Lebih Banyak Cara untuk Mendapat.”
 3. Cari pilihan “Pengambilan Berjadual”.
 4. Pilih perjalanan yang sesuai dengan jadual anda dan ketik pada rizab.
 5. Pilih “Tempah” untuk mengesahkan tindakan.

Anda akan dimaklumkan sebaik sahaja tiba masa untuk perjalanan.

Memandu di Bandar

Untuk memastikan anda sentiasa mendapat tunggangan, anda boleh berada di lokasi yang sibuk. Jika anda beroperasi di bandar besar seperti Chicago, Los Angeles atau New York, atau malah bandar yang lebih kecil, berpindah dari satu kerja ke pekerjaan seterusnya akan menjadi lebih cepat. Ia juga akan menjadi lebih mudah untuk mencari penumpang lain berhampiran selepas anda menurunkan penumpang. Jadi, jika anda berdekatan dengan bandar atau bandar yang besar, tetapi belum mencuba menjadualkan perjalanan ke sana, cuba kembangkan radius operasi anda.

Jadualkan Masa Perjalanan Anda Semasa Waktu Perdana

Memandu semasa “masa utama” ialah cara yang pasti untuk mendapatkan lebih banyak tunggangan dan meningkatkan pendapatan. Untuk memaksimumkan kadar setiap jam anda, jadualkan hari kerja anda sekitar waktu utama. Waktu puncak dan kadar berbeza dari satu bandar ke bandar seterusnya tetapi tidak begitu berbeza dan bertepatan dengan masa perjalanan komuter.

Waktu sibuk pagi dan petang adalah waktu paling sibuk kerana semua orang cuba pergi ke tempat kerja, rumah atau mungkin kelab untuk bertemu rakan-rakan. Malam hujung minggu biasanya sibuk. Jadi, masa terbaik untuk menjadualkan perjalanan pada hari bekerja ialah dari 6 hingga 9 pagi dan 5 hingga 7 malam Untuk hujung minggu, waktu puncak biasanya bermula pada waktu malam, dari 7 malam hingga menyekat waktu tutup di lokasi anda.

Untuk menyemak waktu sibuk di bandar anda, pergi ke Papan Pemuka Pemandu anda atau Konsol Pemandu anda. Maksimumkan pada majlis khas seperti konsert, festival, konvensyen dan acara sukan di bandar anda. Kadar masa perdana biasanya diaktifkan semasa acara sedemikian dan anda sentiasa dijamin mendapat tunggangan.

Isu Ketersambungan Dengan Apl Pemacu Lyft

Kadangkala, tidak menerima tunggangan mungkin disebabkan oleh masalah ketersambungan pada peranti anda. Berikut ialah beberapa perubahan yang boleh anda laksanakan untuk meningkatkan ketersambungan peranti anda.

 • Kemas kini tetapan dan perisian peranti. Ini biasanya menghalang sebarang masalah masa depan dengan sambungan dalam apl Pemacu Lyft anda.

 • Tutup mana-mana apl lain yang berjalan di latar belakang. Semasa menggunakan aplikasi Pemacu Lyft, pastikan anda telah menutup mana-mana apl yang anda tidak perlukan. Menjalankan beberapa apl di latar belakang peranti anda mengurangkan lebar jalur data yang Lyft boleh gunakan, yang menjejaskan fungsi.

 • Hidupkan dan matikan Mod Pesawat. Menghidupkan Mod Pesawat selama beberapa saat dan kemudian mematikannya akan menyegarkan sambungan rangkaian anda dan menyelesaikan sebarang isu sambungan.

 • Tukar lokasi. Jika sambungan rangkaian di kawasan anda lemah, cuba pindah ke tempat yang mempunyai sambungan yang lebih kukuh.

 • Mulakan semula peranti anda. Penyelesaian mudah ini akan menetapkan semula peranti anda dan mengalih keluar sebarang gangguan dalam apl Pemacu Lyft.

 • Nyahpasang dan pasang semula apl Pemacu Lyft. Mengalih keluar dan memasang semula apl Lyft Driver boleh membetulkan pepijat dalam versi sebelumnya. Selepas menyahpasang apl, matikan dan hidupkan telefon untuk memastikan keadaan bersih.

 • Beralih daripada Wi-Fi kepada data. Jika sambungan Wi-Fi anda tidak stabil, cuba tukar kepada data dan lihat jika itu meningkatkan sambungan anda.

Segarkan Tunggangan Anda Potensi Menerima

Sebagai Pemandu Lyft, ia boleh menjadi sangat mengecewakan apabila anda tidak mendapat sebarang tunggangan, terutamanya jika anda bergantung pada pendapatan ini. Syukurlah terdapat penyelesaian mudah untuk masalah ini, yang telah kami terangkan di atas. Penyelesaian masalah pantas termasuk mengemas kini apl atau mulakan semula mudah. Isu ketersambungan mula dimainkan, dan mengedit tetapan perjalanan anda meningkatkan peluang anda untuk menerima tunggangan yang tersedia.

Kaedah di atas yang manakah anda dapati lebih berkesan untuk mendapatkan tunggangan Lyft? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.