Merah jambu masuk, Biru keluar! Rose iPhone 16 Pro Dikhabarkan

13
nextpit iPhone 15 Pro Max Camera
© nextpit

Selain daripada mempunyai ciri baharu, Apple sentiasa memperkenalkan iPhone baharunya setiap tahun dengan kemasan baharu. iPhone 15 Pro (ulasan) tiba dalam warna biru dan semula jadi manakala iPhone 16 Pro tahun ini akan meneruskan tradisi itu dengan dakwaan warna mawar atau merah jambu sebagai warna pilihan, menjadikannya yang pertama untuk rangkaian Pro.

  • Baca juga: Perbandingan Apple iPhone 15 Pro Max lwn Samsung Galaxy S24 Ultra

Warna Apple iPhone 16 Pro yang lebih merah jambu dan hitam lebih dalam

Menurut pengguna Weibo yang juga meramalkan warna ungu tua iPhone 14 Pro dengan tepat, iPhone 16 Pro dan mungkin juga Pro Max, akan dilancarkan dalam warna mawar dan hitam angkasa baharu. Ia menambah bahawa kedua-dua pilihan akan menggantikan warna biru dan semula jadi daripada iPhone 15 Pro sedia ada. Berdasarkan ini, dua warna yang dikhabarkan akan digabungkan dengan warna putih dan kelabu.

Ia juga telah digambarkan bagaimana warna baru akan kelihatan. Warna mawar kelihatan menampilkan warna emas berbanding warna merah jambu. Sementara itu, ia menunjukkan bahawa ruang hitam akan menampilkan warna hitam yang lebih dalam setanding dengan M3 MacBook Pro (ulasan), beralih daripada warna titanium hitam semasa dengan warna grafit.

Jalan warna Apple iPhone 16 Pro yang didakwa pada tahun 2024

iPhone 16 Pro Apple mungkin tiba dalam warna mawar baharu yang lebih hampir kepada warna emas dan hitam angkasa. / © Weibo/u/6315816381

Ia juga akan mengejutkan jika perkara yang sama berlaku untuk ruang hitam memandangkan cabaran kerja cat yang dikaitkan dengan penggunaan titanium, bahan yang kemungkinan besar diperbuat daripada bingkai iPhone baharu. Ia juga bukan kali pertama iPhone menerima warna hitam ini kerana iPhone 14 Pro juga dilancarkan dalam warna hitam angkasa, walaupun dalam bingkai keluli tahan karat dan kaca belakang matte.

Tidak ada perkataan warna yang akan ditawarkan dengan model iPhone 16 standard, walaupun. Dengan jumlah warna yang banyak untuk dipilih untuk iPhone 15, kemungkinan kita akan melihat kemasan yang lebih menarik tahun ini.

Secara keseluruhannya, iPhone 16 Pro Apple sedang membentuk kemas kini sederhana kepada iPhone 15 Pro, walaupun menambah butang “Tangkap” baharu. Paparan kedua-dua telefon bimbit Pro dikatakan lebih lebar sedikit juga. Ini juga mungkin bermakna kapasiti bateri yang lebih besar di samping mempunyai A18 Pro baharu dengan keupayaan AI generatif pada peranti yang menjanakannya.

Warna manakah yang anda cadangkan Apple harus tawarkan dengan iPhone 16? Biar kami mendengar jawapan anda di bawah.

Melalui: Udang Apple Pro pada X
Sumber:
Weibo