Meta Quest 3 dan Meta Smart Glasses Adalah Rasmi

37
pencarian meta 3
© Meta

Pada Connect 2023, bekas pengasas Facebook dan Ketua Pegawai Eksekutif Meta semasa Mark Zuckerberg menyampaikan pengganti Meta Meta Quest 2 (ulasan) yang sangat berjaya – Meta Quest 3. Terima kasih kepada Snapdragon XR2 Gen 2 yang dibentangkan semalam, cermin mata VR yang berdiri sendiri bukan sahaja jauh lebih cepat tetapi juga telah kehilangan banyak berat badan. Sebagai satu kejutan kecil, terdapat juga Meta Smart Glasses dengan kerjasama Ray-Ban, yang juga mempunyai pemproses Qualcomm baharu—Snapdragon AR1 Gen1—dan menawarkan realiti tambahan yang mengagumkan.

  • Jangan ketinggalan: Perbandingan cermin mata VR kendiri terbaik

Meta Quest 3 kini tersedia untuk prapesanan!

Petang semalam, masanya telah tiba dan Meta Quest 3, yang telah diusik lebih awal, telah diumumkan oleh Mark Zuckerberg. Set kepala VR/MR (realiti maya dan campuran) kini tersedia untuk prapesanan pada harga 499.99 USD (549.99 euro) dan akan mula dihantar pada 10 Oktober. Mereka yang memilih 512 GB berbanding storan dalaman 128 GB perlu melabur 649.99 USD (699.99 Euro). Walau bagaimanapun, anda juga akan mendapat permainan “Asgard’s Wrath 2” secara percuma. Jika anda menikmati versi 512 GB, anda akan mendapat langganan “Meta Quest+” percuma selama setengah tahun.

Meta Quest 3 tertumpu pada permainan, tidak seperti Meta Quest Pro yang kami uji. Ini ditunjukkan oleh 100 aplikasi VR baharu daripada kategori permainan, kecergasan dan hiburan yang diumumkan sehingga penghujung tahun 2023. Selain daripada The Walking Dead: Orang Suci & Orang Berdosakita boleh menjangkakan permainan aksi battle royale PENDUDUK: SATU dan aplikasi tinju dan kecergasan ghaib. Sorotan: bermula pada Disember 2023, Meta mengumumkan sokongan untuk Xbox Cloud Gaming.

Titik jualan utama set kepala baharu ialah, menurut Zuckerberg, prestasi grafik berganda berbanding Meta Quest 2 (dahulunya Oculus Quest 2) dan resolusi paparan 30 peratus lebih baik (1218 PPI). Begitu juga, syarikat telah berusaha untuk meningkatkan berat badan dan keselesaan memakai. Dengan lensa baharu, Meta telah berjaya menjadikan Quest 3 40 peratus lebih nipis dan masih menjamin kesesuaian yang sangat baik untuk pemakai cermin mata.

Destar Elite baharu pada harga $69.99 (79.99 euro)—dan dengan bateri berharga $129.99 (€149.00)—sepatutnya menyumbang kepada keselesaan pemakaian yang optimum. Kami akan melihat sendiri tidak lama lagi kerana sudah tentu Meta Quest 3 sudah dalam perjalanan ke pejabat nextpit untuk ujian.

Ray-Ban | Cermin Mata Pintar Meta

Sebagai satu kejutan kecil, Mark Zuckerberg juga mempunyai koleksi cermin mata realiti tambahan yang direka bersama dengan Ray-Ban yang dipanggil Meta Smart Glasses. Anggap ia sebagai alternatif yang lebih elegan kepada Google Glass (RIP). Cermin mata data generasi seterusnya yang diperakui IP54 pintar akan tersedia pada harga $299 di negara terpilih mulai 17 Oktober.

Cermin Mata Pintar Meta

Meta telah mengumumkan kerjasama dengan EssilorLuxottica, koleksi cermin mata data generasi akan datang Ray-Ban Meta. / © Meta

Untuk pengetahuan anda, mulai tahun depan, cermin mata pintar akan mendapat kemas kini yang akan membolehkan anda melihat terjemahan langsung oleh Google dalam paparan kepala.

Jadi, siapa di antara anda yang sudah terpikat dengan VR atau MR? Tulis pengalaman anda di bawah dalam komen!

Sumber:
Meta


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya