Minecraft: Cara Membuat Kertas

23

Anda mungkin berfikir bahawa kertas adalah item yang tidak berguna dalam Minecraft. Lagipun ia hanya kertas. Walau bagaimanapun, bahan yang kelihatan biasa ini adalah kunci dalam menghasilkan pelbagai item yang sangat penting untuk membantu anda maju dalam permainan. Memandangkan skala besar Minecraft dan kemungkinan penciptaan yang hampir tidak berkesudahan, anda mungkin tidak pasti cara membuat kertas. Nasib baik, menghasilkan kertas dalam permainan tidaklah rumit apabila anda tahu bagaimana ia dilakukan.

Minecraft: Cara Membuat Kertas

Anda memerlukan dua komponen penting sebelum anda membuat kertas dalam permainan. Jika anda sudah mempunyai meja kraf dan Tebu, sila langkau ke bahagian kraf kertas. Tetapi jika anda belum membuat meja kraf lagi atau memerlukan penyegaran untuk mendapatkan Tebu, teruskan membaca.

Membuat Meja Kraf

Kerajinan dalam Minecraft memerlukan satu komponen asas: meja kerajinan. Ia adalah tempat yang anda perlukan untuk mengendalikan semua keperluan kraf anda, termasuk membuat kertas. Seperti segala-galanya dalam permainan, item penting ini bukan sahaja diberikan kepada anda – anda mesti membuat satu untuk membuat perkara lain. Kebanyakan pemain menjadikan keutamaan untuk membuatnya agak awal dalam permainan.

Jika anda baru dalam permainan ini atau baru sahaja menguasainya, berikut ialah langkah-langkah untuk membuat jadual kerajinan:

 1. Cari pokok dan serang untuk mendapatkan Kayu.
 2. Kumpulkan kayu yang dijatuhkan.
  Mengumpul Kayu yang terjatuh dalam Minecraft
 3. Pergi ke Inventori anda untuk mengakses menu kerajinan.
  Membuka Inventori dalam Minecraft
 4. Letakkan satu Log masuk slot grid kerajinan untuk mendapatkan empat Papan Kayu.
  Membuat Log masuk ke Papan dalam Minecraft
 5. Letakkan empat Papan Kayu dalam slot grid kerajinan untuk Meja Kerja.
  Membuat Meja Kerja dalam Minecraft
 6. Kumpulkan meja baharu anda dan letakkannya mengikut keperluan.

Yang ini agak memaafkan, tidak seperti item lain yang anda buat dalam permainan. Anda boleh menggunakan sebarang Kayu untuk menghasilkan meja kraf anda.

Selain kertas, anda juga boleh membuat tempat pembuatan bir di Minecraft.

Mendapatkan Tebu

Memandangkan anda mempunyai meja kerajinan, anda memerlukan sumber sebenar yang bertukar menjadi kertas: Tebu. Nasib baik, ia adalah satu-satunya bahan yang diperlukan. Selain kertas, bahan manis ini penting untuk pelbagai keperluan seperti membuat makanan dan ramuan, pengkomposan dan perdagangan.

Anda mempunyai beberapa pilihan semasa mengumpul Tebu – anda boleh mengumpulnya berhampiran sumber air di seluruh Overworld, atau anda boleh mengusahakan ladang dan mengusahakannya sendiri. Yang pertama lebih cepat, tetapi yang kedua memastikan bekalan yang stabil.

Kertas Kerajinan

Sebaik sahaja anda telah membina meja kraf anda dan mengumpulkan Tebu, tiba masanya untuk membuat kertas. Keupayaan untuk membuat kertas adalah sifat yang berharga kerana anda bukan sahaja boleh membuat beberapa barang berguna, tetapi anda juga boleh memperoleh zamrud yang berharga.

Ini adalah langkah-langkah untuk membuat kertas dalam Minecraft:

 1. Kumpul tiga tebu.
  Mengumpul Tebu dalam Minecraft
 2. Pergi ke Jadual Kerajinan anda untuk mengakses menu kerajinan.
  Membuka Meja Buatan dalam Minecraft
 3. Letakkan tiga Tebu secara mendatar dalam satu baris dalam slot grid kerajinan.
  Membuat Kertas daripada Tebu di Minecraft
 4. Seret kertas ke inventori anda, dan anda selesai.

Membuat kertas anda melalui meja kraf anda bukan satu-satunya cara untuk memperoleh sumber berharga ini. Anda juga boleh menemuinya di bangkai kapal, peti kartograf dan kubu kuat. Walau bagaimanapun, kaedah ini memerlukan pencarian yang memakan masa dan sentuhan nasib. Oleh itu, sumber yang paling boleh dipercayai untuk memastikan diri anda dibekalkan dengan baik dengan kertas adalah dengan membuatnya sendiri.

Apakah Kertas Digunakan untuk Minecraft?

Dalam Minecraft, kertas ialah bahan serba boleh, penting untuk membuat pelbagai barangan penting dan melibatkan diri dalam aspek kreatif permainan. Pertama, ia mencipta buku dengan pelbagai kegunaan, seperti mencipta item lain dan mempertingkatkan yang dimiliki. Selain itu, kertas sangat diperlukan untuk membina rak buku dan menambah baik daya tarikan pada item. Peta ialah satu lagi komponen utama yang direka dengan kertas, dan ia merupakan bahan utama dalam membuat jadual pesona, yang membolehkan pemain meningkatkan alatan, senjata dan perisai.

Jangan Pandang Rendah Kertas

Kertas adalah sama berharganya untuk Minecraft seperti dalam kehidupan sebenar. Ia digunakan untuk menghasilkan rangkaian yang mengagumkan dari barangan hiasan semata-mata kepada luar biasa praktikal. Oleh itu, pengetahuan membuat kertas adalah penting jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya pengembaraan Minecraft anda.

Soalan Lazim

Bolehkah saya mengautomasikan proses penanaman Tebu?

ya. Melalui penggunaan Pemerhati dan Omboh, adalah mudah untuk membuat Ladang Tebu Automatik di Minecraft. Kemudian, anda akan mempunyai kertas sebanyak yang diperlukan tanpa mengangkat jari.

Adakah terdapat kaedah alternatif untuk mendapatkan kertas dalam Minecraft?

Membuat kertas daripada tebu adalah kaedah yang paling boleh dipercayai untuk mendapatkan kertas. Walau bagaimanapun, anda juga boleh mencari kertas dalam peti dalam struktur berbeza dalam Minecraft. Malangnya, kaedah ini tidak konsisten kerana struktur Minecraft mungkin sukar dicari.