Minecraft: Cara Membuat Tempat Pembuatan Bir

33

Anda mungkin mahu penglihatan malam di Minecraft untuk menavigasi dalam gelap atau meningkatkan kerosakan yang anda berikan kepada musuh anda. Mungkin anda ingin menjadikan diri anda lebih pantas, lebih kuat atau tidak kelihatan untuk melarikan diri daripada pertemuan yang membawa maut. Jika ya, ramuan adalah elixir mujarab yang boleh membuat ini berlaku.

Minecraft: Cara Membuat Tempat Pembuatan Bir

Walau apa pun, anda tidak akan dapat memasak sebarang ramuan ajaib tanpa tempat pembuatan bir di Minecraft. Walaupun ia kelihatan mudah, Brewing Stand memerlukan banyak masa untuk dibuat.

Inilah semua yang anda perlu tahu tentang membuat tempat pembuatan bir di Minecraft.

Cara Membuat Stand Brewing di Minecraft

A Brewing Stand ialah stesen kraf termaju di Minecraft. Walau bagaimanapun, anda masih memerlukan Jadual Kerajinan untuk menciptanya. Jadi, potong kayu, belah menjadi papan, dan gabungkan empat papan dalam Meja Kerja.

Dengan itu, anda boleh membuat tempat pembuatan bir. Inilah resipi ajaib:

 1. berkumpul tiga Batu bulat (atau mana-mana batu lain) dan satu Blaze Rod.
 2. Berinteraksi dengan Jadual Kerajinan anda untuk mengaksesnya.
 3. tempat tiga Batu buntar mendatar pada baris bawah grid 3×3.
 4. Letak satu Blaze Rod di tengah grid.
 5. Klik dan seret Brewing Stand dari slot hasil di sebelah kanan ke dalam inventori anda.

Apabila anda ingin meletakkan Brewing Stand, alihkannya dari inventori ke bar panas, lengkapkan dan klik pada lokasi yang anda inginkan.

Anda boleh menggantikan Cobblestone untuk Blackstone atau campurkan dan padankan kedua-duanya untuk membuat minuman anda berdiri.

Walaupun resipi Brewing Stand kedengaran mudah, Blaze Rods adalah komponen kritikal, yang memerlukan anda menyelidiki Nether.

Cara Mendapatkan Blaze Rods di Minecraft

Blaze Rods ialah sumber yang berguna dalam Minecraft. Ia mempunyai dua tujuan iaitu penting untuk pembuatan bir dan peleburan. Ia juga diperlukan untuk membuat dan mengisi bahan api stesen pembuatan bir anda. Blaze Rods hanya boleh diperolehi dengan membunuh Blazes. Setiap Blaze mempunyai peluang 50% untuk menjatuhkan Rod apabila anda membunuhnya secara langsung. Tetapi pertama sekali, anda perlu memasukkan Nether.

Cara Membina Portal Nether dalam Minecraft

Nether adalah berbahaya, dipenuhi dengan perusuh yang bermusuhan dan medan yang boleh membawa maut. Tetapi di sini juga anda boleh menemui beberapa bahan yang paling berharga dan barang rampasan, seperti Blaze Rods. Satu-satunya cara untuk mengaksesnya dalam Minecraft ialah melalui Portal Nether.

Walaupun anda mungkin terjumpa portal Nether di alam liar, kemungkinannya adalah tipis, jadi membina portal adalah lebih dipercayai. Walaupun anda menjumpai Portal, ia mungkin kehilangan beberapa blok.

Jika anda bermain Minecraft dengan rakan, mencari atau membina Portal Nether menjadi lebih mudah. Tetapi jika anda perlu membina portal anda sendiri, anda memerlukan sekurang-kurangnya sepuluh blok Obsidian ditambah Flint dan Steel.

Obsidian dicipta oleh air yang mengalir di atas lava, jadi anda perlu mendapatkan Baldi Air dan mencari sumber untuk mendapatkan air. Sebagai alternatif, air terjun semula jadi kadangkala boleh merompak ke dalam kolam lava (biasanya di bawah tanah), mewujudkan poket semula jadi Obsidian. Tidak kira bagaimana anda menemuinya, anda memerlukan Beliung Berlian untuk melombong Obsidian.

Anda mesti menggabungkan Jongkong Besi (besi mentah yang dilebur) dan Flint (setitik jarang dari Kerikil perlombongan) untuk Flint dan Steel.

Selepas itu, buat grid 4×5 mudah blok Obsidian dan nyalakannya. Ini caranya:

 1. Ditetapkan dua Blok obsidian di atas tanah bersebelahan antara satu sama lain.
 2. tempat dua Blok batu buntar di kedua-dua belah dua blok Obsidian yang sudah berada di kedudukannya.
 3. Timbunan tiga Bongkah obsidian secara menegak di atas kedua-dua blok Batu Cobble.
 4. Letakkan blok Cobblestone di atas kedua-dua menara menegak blok Obsidian.
 5. Letak dua Blok obsidian di antara dua blok Batu Cobble teratas untuk menyambungkannya.
 6. Nyalakan api di dalam ruang portal, biasanya dengan beberapa Flint dan Steel.

Anda boleh menggantikan blok Dirt dengan Obsidian atau besarkan kawasan portal dengan grid lebih daripada 4×5 blok (dengan 23×23 sebagai had).

Disyorkan Nether Gear

The Nether ialah dimensi selari yang mengancam yang merangkak dengan perusuh ganas keluar untuk darah anda. Oleh itu, anda harus dilengkapi dengan baik apabila anda memasuki dunia mimpi ngeri ini. Ini bermakna memuatkan diri anda dengan perisai, senjata dan barangan lain supaya anda boleh menangkis kumpulan yang bermusuhan dan membunuh Blazes untuk menuntut Blaze Rod yang berharga.

Gear yang Dicadangkan untuk Bertahan di Nether

 • Senjata jarak dekat: Pertempuran tangan hampir tidak dapat dielakkan di Nether dengan semua kumpulan berbahaya menyelinap. Pedang dan kapak boleh dibuat daripada pelbagai bahan, dari kayu hingga besi. Walau bagaimanapun, Pedang Berlian dan Kapak Berlian adalah yang paling tahan lama dan menghilangkan kerosakan yang paling banyak. Apabila membunuh Blazes, senjata jarak dekat yang ideal ialah Pedang Berlian atau Kapak Berlian, dipertingkatkan dengan pesona Ketajaman.

 • Perisai: Terdapat pelbagai perisai untuk melindungi anda daripada perusuh Nether yang berkuasa. Perisai boleh dibuat daripada bahan yang berbeza, daripada kulit hingga emas, walaupun Perisai Berlian menawarkan tahap perlindungan tertinggi. Walau bagaimanapun, perisai adalah pertahanan terbaik untuk melindungi diri anda daripada rentetan bola api yang dilancarkan oleh Blaze. Perisai akan membantu anda menyekat bola api yang mematikan ini dan meminimumkan kerosakan semasa pertempuran.

 • Senjata peluru: Senjata jarak jauh membolehkan anda melancarkan serangan ke arah musuh anda dari jarak yang lebih selamat. Mereka mudah untuk membunuh Blazes. Bola salji ialah laluan terbaik anda untuk membunuh Blaze kerana ia diselitkan dengan api, dan memukulnya dengan bola salji akan memadamkan api itu dan membunuhnya. Sebagai alternatif, busur dan anak panah juga berkesan untuk membunuh Blazes.

 • Makanan: Anda harus sentiasa membawa simpanan Epal Emas semasa melawat Nether. Mereka akan memberikan kuasa penyembuhan yang sangat penting semasa konflik sengit anda.

 • Jimat: Jimat memberikan senjata, perisai dan alatan anda kuasa atau kebolehan istimewa yang meningkatkannya. Apabila membunuh Blazes, mempesonakan busur dan anak panah anda dengan pesona kuasa adalah taktik yang hebat. Ia akan meningkatkan kerosakan yang anda lakukan setiap kali anda mendaratkan anak panah, membolehkan anda mendapatkan Blaze Rod anda dengan lebih pantas. Pesona perlindungan untuk perisai anda juga merupakan idea yang baik untuk mengehadkan kerosakan yang diambil semasa pertempuran Blaze hidup dan mati anda.

 • Blok: Bentuk muka bumi Nether sama bermusuhan dengan kumpulan perusuh yang akan anda hadapi. Membawa blok seperti Cobblestone akan membantu anda menavigasi atau menutup kawasan dengan jambatan dan tempat perlindungan.

Walaupun ia mungkin terdengar aneh, senjata terbaik untuk menurunkan Blaze dan memperoleh Blaze Rods ialah Snowballs. Walaupun bola salji tidak melakukan apa-apa kepada kebanyakan musuh lain, ia adalah senjata yang hebat untuk membunuh Blaze. Anda perlu memukul Blaze dengan tujuh bola salji untuk membunuhnya dan mengumpul Blaze Rod hasil titik peluh anda. Sekop salji—perhatikan bahawa anda mesti menggunakan sekop kerana alatan lain hanya memusnahkan salji—dan anda akan mendapat simpanan bola salji dalam masa yang singkat.

Jadilah Pakar Ramuan Dengan Tempat Pembuatan Bir Anda

Kepentingan mempunyai tempat pembuatan bir di Minecraft tidak dapat dinafikan. Utiliti sangat berguna ini ialah laluan tunggal anda untuk mengarang pelbagai jenis ramuan berkuasa yang tersedia untuk meningkatkan anda dengan kebolehan unik dan meningkatkan pengalaman Minecraft anda. Oleh itu, adalah penting untuk anda bukan sahaja membuat tempat pembuatan bir tetapi juga melakukannya secepat mungkin.

Seterusnya, anda mungkin ingin belajar cara mencari bandar purba di Minecraft kerana mereka menawarkan banyak barang untuk dijarah.