MIUI sudah mati—hidup Xiaomi HyperOS

34
xiaomi hyperos 01
© Xiaomi

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi Lei Jun mempersembahkan sistem operasi baharu Xiaomi HyperOS di China malam tadi. HyperOS akan menggantikan MIUI antara muka pengguna yang terkenal dan bukan sahaja akan ditemui pada telefon pintar syarikat yang akan datang.

  • Pandangan terakhir pada MIUI 14: Ciri terbaik untuk telefon pintar Xiaomi anda

Xiaomi mempersembahkan HyperOS—saat bersejarah

Telah dibayangkan bahawa Xiaomi tidak akan meneruskan antara muka pengguna dalaman MIUI. Tetapi jika kata-kata teater pengasas Xiaomi Lei Jun boleh dipercayai, maka syarikat China itu mengumumkan detik bersejarah dengan pengenalan HyperOS.

Xiaomi HyperOS dipersembahkan pada Xiaomi 14 Pro yang disamarkan

Lei Jun sudah pun mempersembahkan HyperOS pada Xiaomi 14 Pro yang disamarkan. / © Xiaomi

Sudah tentu, ini juga terutamanya antara muka pengguna-sekurang-kurangnya sejauh telefon pintar Xiaomi berkenaan. Oleh itu, Ketua Pegawai Eksekutif telah menunjukkan Xiaomi 14 Pro yang disamarkan kepada kamera, di mana HyperOS telah pun diprapasang. Asasnya tetap Android, dalam kes ini dalam versi 14 (Upside Down Cake).

HyperOS bukan sahaja untuk telefon pintar dan tablet

Lei Jun menyebut bahawa HyperOS telah diusahakan selama bertahun-tahun dan lebih daripada sekadar antara muka pengguna. HyperOS sepatutnya berfungsi sebagai sistem pengendalian merentas peranti. Oleh itu, Ketua Pegawai Eksekutif bermaksud bukan sahaja telefon pintar, tablet dan jam tangan pintar, tetapi juga rangkaian produk yang lebih luas, bermula daripada peralatan dapur seperti dapur nasi, kepada TV, robot siber, kipas dan peranti IoT lain seperti kamera web, penghawa dingin. , cerek dan pembersih vakum robot. Tidak lupa: dalam beberapa minggu, bukan sahaja e-skuter, tetapi juga e-kereta.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar Xiaomi yang sesuai untuk setiap bajet

Kami menyesal, pengasas Xiaomi tidak memberikan sebarang pandangan tentang HyperOS dan perkara baharu yang ditawarkannya untuk pembentangan. Lei Jun juga tidak memberikan sebarang maklumat awal mengenai Xiaomi 14 dan Xiaomi 14 Pro, yang dijangka pada penghujung tahun ini. Kita mungkin perlu bersabar. Sehingga itu, baca sahaja ulasan kami tentang Xiaomi 13T Pro, yang juga agak meyakinkan dan juga akan mendapat manfaat daripada sistem pengendalian baharu tidak lama lagi.

Jadi, adakah Xiaomi 14 atau Xiaomi 14 Pro dengan HyperOS baharu sudah ada dalam senarai beli-belah anda, atau sekurang-kurangnya dalam senarai hajat anda? Jangan ragu untuk menulis pendapat anda dalam komen di bawah – sekurang-kurangnya saya gembira dengan setiap entri!

Sumber:
Lei Jun


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya