Model asas Samsung Galaxy S24 Boleh Mendapat Memori Berganda

32
NextPit samsung galaxy s23 plus perbandingan paparan barisan ultra cmd7
© nextpit

Apple iPhone 15, terutamanya model asas duo Pro, dipercayai akan tiba dengan storan on-board 256 GB pada akhir tahun ini. Nampaknya, Samsung mungkin mengikuti langkah Apple kerana Korea Selatan dilaporkan memberikan Galaxy S24 tahun depan dengan peningkatan memori yang sama termasuk RAM.

  • Jangan ketinggalan: Telefon Samsung Galaxy terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

RAM dan storan Samsung Galaxy S24

Maklumat ini berasal dari penerbitan Korea Selatan IT Chosun, memetik perbualan yang bergema dalam rantaian bekalan. Nampaknya Samsung merancang untuk melengkapkan semua konfigurasi asas Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra dengan 12 GB RAM dan 256 GB storan onboard. Sebagai perbandingan, Galaxy S23 (ulasan) standard datang dengan konfigurasi 8 GB/128 GB manakala Galaxy S23 Ultra yang Antoine semak tiba dengan 8 GB/256 GB.

Satu lagi peningkatan yang akan khusus untuk Galaxy S24 Ultra ialah varian 16 GB RAM. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas berapa banyak storan yang akan disertakan oleh model ini dan sama ada akan ada pilihan 2 TB yang serupa dengan apa yang dikhabarkan akan tiba pada Apple iPhone 15 Pro.

Paparan lanjutan menuju ke Samsung Galaxy S24

Sumber itu juga mencadangkan bahawa Samsung menggabungkan panel paparan M13 generasi seterusnya dengan output yang lebih cerah dan lebih cekap pada Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra. Di samping itu, terdapat khabar angin baru-baru ini syarikat memperkenalkan kadar penyegaran berubah pada dua model asas dengan menggunakan sejenis teknologi LTPO yang boleh didapati dalam Galaxy S23 Ultra.

Paparan Galaxy S23 Ultra Samsung adalah sempurna

Skrin AMOLED QHD+ dengan kadar penyegaran 120 Hz yang berubah-ubah pada Galaxy S23 Ultra adalah sempurna dan sangat terang. / © NextPit

Pada nota berasingan, pembocor terkenal IceUniverse mendedahkan melalui siaran di X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) bahawa Galaxy S24 Ultra akan menggunakan kamera telefoto 50 MP baharu dengan zum optik 3x. Baki penderia daripada konfigurasi kamera berkemungkinan kekal sama, termasuk penderia utama 200 MP, kanta periskop 10 MP dan penderia ultra lebar 12 MP.

Trio Galaxy S24 dijangka dikuasakan oleh platform Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm untuk kebanyakan wilayah. Walau bagaimanapun, terdapat juga kemungkinan bahawa beberapa varian boleh dikuasakan oleh cip Exynos 2400 Samsung, seperti yang menuju ke Korea Selatan dan bahagian lain di Asia dan Eropah.

Dengan spesifikasi awal ini, adakah anda fikir Galaxy S24 adalah peningkatan yang layak daripada pendahulunya? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.