Model iPhone 15 Pro dan Ultra mungkin menggunakan binaan titanium yang kuat

106
NextPit Apple iPhone 14 Pro Side
© NextPit

iPhone 15 Pro sedang dibina untuk menjadi salah satu perkakasan iPhone Apple yang paling baik berdasarkan khabar angin dan kebocoran baru-baru ini. Menurut tuntutan baharu, iPhone Pro tahun depan, atau mungkin bersama model Ultra baharu, mungkin mendapat binaan paling sukar lagi melalui bahan titanium yang ditemui sama pada Apple Watch Ultra.

Pembocor Apple yang terkenal bernama VNchocoTaco di Twitter mendakwa bahawa raksasa Cupertino sedang menguji untuk menyepadukan bahagian titanium yang lebih sukar, terutamanya pada model iPhone 15 Pro. Jika ia berjaya, ini akan meluaskan lagi jurang antara model standard dan pro dengan model terdahulu tersekat dengan tepi keluli tahan karat.

  • Jangan ketinggalan: Kamera telefon pintar terbaik pada tahun 2022

Sumber itu juga mengatakan bahawa Apple mungkin beralih dari tepi belakang yang tajam dan memperkenalkan sentuhan serong atau dicukur. Untuk membayangkan bagaimana ini akan kelihatan, iPhone 11 adalah peranti paling hampir dengan reka bentuk yang serupa. Peranti ini mempunyai kaca belakang melengkung memenuhi sisi logam bulat.

Apple iPhone 11 Pro

Tepi iPhone 11 Pro sedikit melengkung / © NextPit

Di sebalik perincian yang menarik, pembocor itu menambah bahawa kita tidak sepatutnya bertaruh dengan spekulasi ini kerana ia belum muktamad. Apple akhirnya boleh mengubah haluan dan menetap kembali kepada keluli tahan karat yang lebih mudah untuk dihasilkan berbanding titanium.

Kelebihan iPhone 15 Pro

Di sebalik binaan yang dikhabarkan untuk iPhone 15 Pro (Max), duo yang lebih premium juga dikatakan mempunyai butang keadaan pepejal, 8 GB RAM, dan cipset A17 Bionic. Sementara itu, semua model iPhone 15 akhirnya boleh mendapat manfaat daripada paparan Dynamic Island dan port USB-C. Apple dijangka mengumumkan iPhone seterusnya pada September 2023.

Reka bentuk iPhone manakah yang anda suka lihat pada iPhone 15 Pro? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.