Model Samsung yang popular mungkin tidak dapat dilihat pada 2022: Lebih baik tidak pernah lewat?

111
NextPit profil samsung galaxy s21 fe
© NextPit

Samsung menyebabkan kekeliruan pada awal tahun dengan keluaran Galaxy S21 FE sejurus sebelum pembentangan siri S22 baharu. Mengikut maklumat terkini, model pengganti yang merupakan edisi peminat siri S22 tidak akan dikeluarkan. Oleh itu, pengeluar ingin memastikan pengeluaran model lain.

TL;DR

  • Siri Galaxy S22 tidak akan mendapat edisi peminat.

  • Sebaliknya, kapasiti akan dimasukkan ke dalam pengeluaran S22 Ultra.
  • Strategi sudah diputuskan mengikut “The Elec”.

Nampaknya, Samsung tidak akan menambah edisi peminat kepada model siri Samsung Galaxy S22. Demikian menurut maklumat dari laman berita Korea, The Elec. Keputusan ini dikatakan wajar oleh krisis cip yang berterusan, yang turut menjejaskan pengeluar besar seperti Samsung. Menurut The Elec, kapasiti yang dibebaskan akan memberi manfaat kepada pengeluaran S22 Ultra.

Keutamaan semasa Samsung bukan sahaja mendapat markah yang sangat baik dalam ulasan kami, tetapi sebagai salah satu telefon pintar terbaik tahun ini dengan stylus, ia juga merupakan pengganti ideal kepada siri Note. Memandangkan model Ultra ternyata lebih menguntungkan untuk Samsung walaupun kekurangan cip, pengeluar mungkin bertaruh pada kuda yang betul. Walau bagaimanapun, “edisi peminat” masih memainkan peranan dalam rancangan masa depan Samsung.

Sebuah FE S23 masih dikatakan dalam perancangan

Elec juga mengetahui bahawa Samsung mengharapkan kejayaan S23 FE—Samsung mahu menjual tiga juta unit model ini tahun depan. Jadi, jika anda peminat edisi peminat pengeluar, anda perlu menggunakan telefon pintar semasa anda untuk beberapa lama kerana S23 FE akan dikeluarkan—dalam senario kes terbaik—pada musim luruh tahun 2023 dan dalam senario kes terburuk dalam awal 2024.

Samsung Galaxy S21 FE

Galaxy S21 FE nampaknya tidak akan mendapat pengganti buat masa ini / © Samsung

Secara keseluruhannya, amat menghairankan betapa strategi Samsung semakin terancam akibat kekurangan cip. Perkara ini mula-mula menjadi jelas dengan keluaran Galaxy S21 FE yang terlalu lewat, yang gagal sebelum pembentangan siri S22 semasa. Pada masa itu, saya memberitahu anda tentang betapa mengarutnya saya mendapati tarikh keluaran ini, dengan Samsung kehilangan tren gembar-gembur Galaxy S21 Fe. Laporan terbaru dari The Elec pasti mengesahkan andaian saya walaupun keputusan positif dalam ujian S21 FE kami.

Kami boleh yakin bahawa Samsung akan memperkenalkan peranti boleh lipat baharunya pada 10 Ogos dengan Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4 yang mengejutkan. Syarikat itu telah mengumumkan acara Unpacked yang sepadan. Memandangkan kita sudah mengetahui banyak tentang alat lipat baharu, saya hampir lebih ingin tahu sama ada Samsung akan menangani kekurangan cip dan masalah yang terhasil semasa acara itu, kerana setakat ini, respons Samsung terhadap masalah tersebut agak mengelirukan dan legap.

Adakah anda akan kecewa jika Samsung melangkau edisi peminat siri S22? Dan adakah anda ingin melihat lebih banyak keterbukaan daripada pengilang? Tulis dalam komen!

Sumber:
Elec