Model Ultra iPhone Pertama Apple Boleh Debut pada September

33
NextPit Kamera Apple iPhone 14 Pro Max
© nextpit

Bisikan iPhone Ultra pertama kali muncul tahun lalu dengan iPhone 15 Pro Max yang akan datang berspekulasi akan digantikan oleh iPhone 15 Ultra. Sejak itu, idea akhiran Ultra tidak dicetuskan. Walau bagaimanapun, khabar angin baru kini telah memberi perhatian dan menghidupkan semula kemungkinan Apple melancarkan iPhone berjenama Ultra pertamanya bulan depan.

  • Baca juga: Petua dan petua iOS terbaik untuk menguasai iPhone anda

Menurut beberapa sumber yang dipetik oleh Andre O’Hara dari Apple Insider, Apple akan menggunakan konvensyen penamaan iPhone 15 Ultra untuk iPhone Pro generasi akan datang yang lebih besar yang dirancang untuk diumumkan pada September ini. Jika ini menjadi kenyataan, ini bermakna barisan pengeluar iPhone akan terdiri daripada iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Ultra.

Idea iPhone Ultra muncul selepas Apple memperkenalkan jam tangan pintar Watch Ultra (ulasan) pada tahun 2022. Model ini berbeza daripada Siri Apple Watch standard dengan mempunyai bingkai titanium dan ciri tambahan seperti siren dan GPS dwi-frekuensi sebagai tambahan kepada lebih banyak lagi. harga mahal.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera telah dikesan. / © 9to5Mac

Ini tidak sepenuhnya mengejutkan dalam kes iPhone 15 Pro Max. Dikhabarkan model Ultra akan menerima kamera periskop, yang dikatakan tidak tersedia pada iPhone 15 Pro. Selain daripada sensor ini, masih tidak diketahui apakah spesifikasi pembezaan lain bagi telefon bimbit yang akan dibawa ke Pro yang lebih kecil, walaupun kedua-duanya juga harus mempunyai casis titanium, memori yang lebih besar, butang tindakan boleh atur cara dan cipset A17 Bionic.

Ia juga dikhabarkan bahawa Apple akan menaikkan harga iPhone 15 Pro, yang secara tidak sengaja akan menjejaskan iPhone 15 Ultra juga. Perubahan itu berkemungkinan besar disebabkan kos yang melambung tinggi disebabkan beberapa komponen yang akan dimasukkan oleh Apple dalam iPhone 15. Gergasi teknologi Cupertino dikhabarkan akan melancarkan iPhone 15 pada 12 September, iaitu beberapa minggu dari sekarang.

Adakah anda fikir adalah logik untuk Apple menggunakan moniker Ultra untuk iPhone 15 Pro Max? Apakah ciri pembezaan lain yang anda fikir model harus ditampilkan selain daripada kamera periskop? Anda dialu-alukan untuk berkongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
X.com/u/Andrew_OSU